Kılıç: Yıldırım beni ilgilendirmez

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Liderlik Okulları''nın açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Futbolda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin dün TBMM'de yasalaşan kanun teklifi, TBMM'den önc

Kılıç: Yıldırım beni ilgilendirmez

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Liderlik Okulları''nın açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Futbolda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin dün TBMM'de yasalaşan kanun teklifi, TBMM'den önce 18 takım tarafından kabul edilmiş, ortaklaşa olarak yapılması istenmiş bir değişiklik metnidir. 18 kulüp başkanımızın kendi camiaları, kamuoyunu doğru yönde bilgilendirmeleri lazım'' dedi.

Bakan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen, ''Liderlik Okulları''nın açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıç, futbolda şiddet yasasında yapılan değişikliğe ilişkin soru üzerine, ''Kanunu spor dünyasının hazırladığını'' söyledi. Kanunun ilk halinin de spor dünyası tarafından hazırlandığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

''Hükümet tarafından altına imza atılmış bir metin yok. TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti; BDP, MHP, CHP ve AK Parti grupları tarafından grup başkanvekilleri düzeyinde imza atılmış olan kanun teklifini dün gece itibarıyla TBMM'de yasalaştırdık. Önemli olan TBMM'nin iradesidir. Yani milletvekillerimiz ne yönde karar vermişlerse asıl olan bu kararın kendisidir. Dün genel kurul salonunda tüm milletvekillerinin katıldığı oylamalarda bu kanun kabul edildi.

Öncesinde, 'böyle bir teklifi TBMM'ye getirdiğiniz takdirde o teklifin görüşmeleri sırasında genel kurulda veya adalet komisyonunda yerimde oturmamın bir şartı var' demiştim, kulüpler birliği beni ziyaret ettiği zaman. 4 parti grubu imza altına alacak, bunlardan bir tanesiydi. Şartlarımdan diğeri bu değişikliğin gerekli olduğuna yönelik olarak Spor Toto Süper Lig'de temsil edilen 18 kulübün başkanlarının ortak talebi, ıslak imzayla imza altına alınacak.

Nihayetinde bu kanun metnini getirdiler. Ve değişiklik yapılmasının istendiğine dair metinde sadece Fenerbahçe Başkan Vekili değil, Beşiktaş Başkanının da imzası var, Galatasaray Başkanının da Trabzonspor Başkanının imzası da var.

Toplamda 18 kulübün başkanının bu metnin altında imzası var. Futbolda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin dün TBMM'de yasalaşan kanun teklifi, TBMM'den önce 18 takım tarafından kabul edilmiş, ortaklaşa olarak yapılması istenmiş bir değişiklik metnidir. 18 kulüp başkanımızın kendi camiaları, kamuoyunu doğru yönde bilgilendirmeleri lazım.''

"TBMM iradesine haksız bir yaklaşım..."
Söz konusu kanunun, bir kişiye mahsus çıkarıldığı konusunu da ''haksız bir yaklaşım'' olarak değerlendiren Kılıç, şöyle devam etti:

''Özellikle TBMM iradesine haksız bir yaklaşımdır. Bu kanunun iki yıl önce Türk Ceza Kanunu'na aykırı olduğunu ifade etmiştik. Futbol Federasyonu bu kanunda ısrar etmişti. Daha sonra Futbol Federasyonu da bu kanunu okumadan düzenlediklerini ifade etti.

Dolayısıyla bu düzenlemeyi, bu çerçevede değerlendirmek lazım. 'Yarın bir gün hemen birilerine tahliye verilecek' şeklindeki değerlendirmeleri, TBMM açısından haksızlık olarak değerlendiriyorum. Devam eden yargı sürecine de müdahale olarak görüyorum.''

Kılıç, söz konusu yasada yapılan değişiklikle verilecek 1 ila 3 yıl hapis cezalarının ertelenemeyeceğini, hapis cezasının seçenek yaptırımlarına çevrilemeyeceğini vurgulayarak, ''Kanunu okumadan yorum yapanların, yaptığı haksızlıktır'' dedi.

Bakan Kılıç, bir gazetecinin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanlığı için tekrar aday olacağı yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine ''Fenerbahçe adına kamuoyunu etkileyecek bir açıklamada bulunmam. Fenerbahçe Başkanının açıklamaları üzerine yorum da yapmam.

Gençlik ve Spor Bakanı olarak hangi spor kulübü başkanının ne dediğini, ne yapacağını ben yorumlamak durumunda değilim. Bu, benim işim de değil, buna ayıracak zamanım da yok'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler