Kılıç: "Şike yargı ve tahkimin işi"

Spor Bakanı Kılıç, şikeyle ilgili soruya "Yargı ve Tahkim kendi mecrasında ilerliyor" yanıtı verdi. "Kulüpler sorunlarını bize getirebilir. Ama vergi borcu için değil" dedi. Halen gündüz maçından yana olduğunu belirtti... Bakan Kılıç, Fenerbahçe ve Beşikt

Kılıç: "Şike yargı ve tahkimin işi"
Spor Bakanı Kılıç, şikeyle ilgili soruya "Yargı ve Tahkim kendi mecrasında ilerliyor" yanıtı verdi. "Kulüpler sorunlarını bize getirebilir. Ama vergi borcu için değil" dedi. Halen gündüz maçından yana olduğunu belirtti...
 
Bakan Kılıç, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'dan men cezalarıyla ilgili soruya "Yargı ve Tahkim kararları kendi mecralarında ilerliyor" dedi. Bu işe karışma durumları olmadığını vurguladı.
 
Futbol kulüplerinin talepleri ve yeni düzenlemeler üzerine de konuşan Kılıç, kendilerine borçların yapılandırılması, sigorta primlerinin affedilmesi, vergi borçlarının silinmesi gibi taleplerle gelinmemesi gerektiğini vurguladı. Bu gibi yöntemlerin 3 kez denendiğini, borçların aynı yöntemle tekrar biriktiğini ifade etti. Kılıç, kulüplere bütçe yükümlülükleri getiren Spor Kulüpleri Kanunu Tasarısı ile ilgili çalışmaların çok istenmediğini anladığını da kaydetti.
 
Kılıç, Süper Lig'de şiddetin azaltılması için maçların gündüz oynanması konusunda ise TFF, Kulüpler Birliği Vakfı ve kulüplerin gündüz maçlarından yana olduğunu ifade etti. Ancak tek kaygıları olduğunu dile getiren Kılıç "Gündüz maçları ile ilgili 'İzlenmez. Televizyondan da izlenmez.
 
Digiturk kutu satışını sağlayamaz' şeklinde kaygıları var. Ancak gelirler azalırsa, bakanlığın bunu karşılaması gibi bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Görüşlerinin hâlâ maçların gündüz oynanması şeklinde olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor