Kayseri'den Barcelonaya

 Basın Sözcüsü Kaan Savruk, ‘’U-13 takımımızın Türkiye 3’üncüsü olması ve Selim’in Barcelona alt yapısına seçilmesi, alt yapıma verdiğimiz önemin göstergesidir’’dedi.  Kayseri Erciyesspor Basın Sözcüsü Kaan Savruk ile Alt yapı antrenörü Mustafa Şimşek Özk

Kayseri'den Barcelonaya

 

Basın Sözcüsü Kaan Savruk, ‘’U-13 takımımızın Türkiye 3’üncüsü olması ve Selim’in Barcelona alt yapısına seçilmesi, alt yapıma verdiğimiz önemin göstergesidir’’dedi. 

 

Kayseri Erciyesspor Basın Sözcüsü Kaan Savruk ile Alt yapı antrenörü Mustafa Şimşek Özkeş ile U-13 takımı antrenörü Orhan Ülke kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda U-13 takımından bazı futbolcularla, Barcelona’ya seçilen Selim Yağmur da yer aldı. Basın Sözcüsü Kaan Savruk, U-13 takımının Türkiye 3’üncüsü olması ve Selim’in Türkiye’den Barcelona’nın alt yapı seçmelerine katılacak 3 futbolcudan biri olmasının, alt yapıya verdikleri önemi gösterdiğini söyledi.

Alt yapı antrenörü Mustafa Şimşek Özkeş ise, U-13 takımının ve Selim Yağmur’un başarısının planlı çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Özkeş, ‘’1452 takımla başlayıp final grubuna kadar giden uzun yolda U-13 takımımız Galatasaray’a yenilerek Türkiye üçüncüsü oldu. 2008-2009 sezonunda U-14 takımımız Türkiye şampiyonu olmuş, A 2 takımımız Türkiye şampiyonasında Galatasaray’la final oynamıştı.

Son yıllardaki bu başarılar yönetim kurulumumuz alt yapıya önem vermesi ve 10 antrenör arkadaşımızın gece gündüz özveriyle çalışmasının sonucu ede edilmiştir’’ diye konuştu. U-13 takımı antrenörü Orhan Ülke de, son yıllarda alt yapıda güzel gelişmeler olduğunu, her zaman çıtayı yüksek tuttuklarını söyledi. Ülke şöyle dedi: ‘’Türkiye şampiyonasında 3’üncü olduk. Galatasaray gibi önemli bir takıma kaybettik. Buna rağmen ortaya konulan mücadele ve çocuklarımızın başarısını görünce üçüncülüğe sevinemedik. Bu başarılan çok çalışmanın ürünü’’

 

HEDEF 100 YETENEKLİ FUTBOLCU ARASINA KALMAK 


Barcelona’nın alt yapı seçmelerine katılmaya hak kazanan Kayseri Erciyesspor A-2 takımı futbolcusu Selim Yağmur ise, hedefinin başarısını İspanya’daki seçmelerde de sürdürmek olduğunu söyledi.

Selim, Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Emre Aşık’ın yaptığı seçmelere Kayseri’den 6 futbolcunun gittiğini, son oynanan maçta Barcelona’ya gidecek 3 futbolcudan biri olmayı başardığını anlattı. Selim, ‘’Futbolumu beğenen ve beni seçen Abdullah Avcı ve Emre Aşık hocalara teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. İnşallah buradaki başarımı İspanya’da da sürdürüp, kalıcı olmak istiyorum’’ şeklinde konuştu. 

Barcelona’da 55 ülkeden gelen oyuncular, Ağustos ayında gerçekleştirilecek 'The Chance' elemelerine katılacak. Bu elemelerde Nike'ın seçkin antrenörleri tarafından izlenecek en iyi 100 oyuncu FC Barcelona'nın dünyaca ünlü gençlik akademisinde düzenlenecek global finalde yarışmak üzere İspanya'ya gidecek.

Finale kalan 100 oyuncu, Barcelona'da yoğun bir eğitim ve rekabet ortamında dünyanın önde gelen antrenör ve yetenek avcıları tarafından değerlendirilecek. Futbolcular, sporcuları daha iyi yetiştirmeye yardımcı olan 'SPARQ performans' antrenman ve test sisteminin de aralarında bulunduğu Nike antrenman programları kullanılarak değerlendirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler