Kayseri'de taşlama olayında 9 şüpheli adliyede

 Kayseri'de Süper ligin 14'üncü haftasına dahil Kayserispor-Fenerbahçe maçı öncesi meydana gelen olaylarla ilgili, görüntülerden belirlenen 9 taraftar, Sporda Şiddetin Önlenmesine dair kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Zanlıla

Kayseri'de taşlama olayında 9 şüpheli adliyede

 Kayseri'de Süper ligin 14'üncü haftasına dahil Kayserispor-Fenerbahçe maçı öncesi meydana gelen olaylarla ilgili, görüntülerden belirlenen 9 taraftar, Sporda Şiddetin Önlenmesine dair kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

 Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından, mahkemeye gönderildi. O esnada bir saldırganın "Fenerbahçe ebedi dostumuz diyen başkanla görüşeceğiz" şeklinde söylemde bulunması dikkat çekti.

 Pazar günü oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçı sonrası Kayseri polisinden yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik Kayserispor taraftarının yine Hilton Oteli önünde beklemekte olan Fenerbahçe taraftarlarına saldırmak istemeleri üzerine biber gazı kullanmak suretiyle grup dağıtılıp, 4 kişi gözaltına alındı. Kuzey tribünü arkasında bulunan yaklaşık 200 kişilik Kayserispor taraftarı, önlemlere rağmen Fenerbahçe takım otobüsüne taş atmışlar, otobüsünün 3 camında hasar meydana gelmiş, cam kırılması nedeniyle otobüs şoförü hafif yaralanmıştır. Bu kişileri yakalama çalışmaları başlatıldı" denilmişti. Bu çerçevede polisin 22 saatlik görüntüleri izlemesi sonucu, olaylara karıştıkları belirlenen 9 kişi, iki gün süren çalışmalar sonucu gözaltına alındı. Zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Adli Tabiplikteki sağlık muayenelerinin ardından 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca adliyeye gönderildi. Bu arada olmaya karışan 2 kişinin de kent dışında olduğu ve arandıkları belirlendi.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU

 

Kayseri Hilton Oteli'nde kalan Fenerbahçe kafilesi stada giderken bir grup Kayserili taraftar, konuk takım otobüsüne taşlı saldırıda bulunmuştu. Maddi hasar meydana gelen otobüsün camları kırılmıştı. Şoför de kırık camlardan hafif yaralanmıştı. Polisin olaylarla ilgili gözaltına aldığı 4 kişiden biri Kabahatlar Kanunu'na göre, diğer 3'ü ise Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Dizinin altından bıçaklanan Kayserili sporsever Ömer Akkaya ile burnuna yumrukla vurulduğu için Acıbadem Kayseri Hastanesi'ne kaldırılan Emre Yavuz, tedavilerinden sonra taburcu edilmişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor