Karadeniz: 8-0'ı izah edin

 Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, yönetim kurulunun mali konularda radikal tedbirler alma kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Divan Kurulu Toplantısı Ceylan InterContinental Otel'de başladı. Topl

Karadeniz: 8-0'ı izah edin

 

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, yönetim kurulunun mali konularda radikal tedbirler alma kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Divan Kurulu Toplantısı Ceylan InterContinental Otel'de başladı. Toplantıda konuşan Divan Kurulu Başkanı Karadeniz mali konulara dikkati çekti.

Karadeniz, mali konularda bu tür toplantılarda herkesin haklı veya haksız eleştirilerde bulunduğunu belirterek, ''Bugün sevindirici bir haber aldım. Kulüpte mali kriz var diye hep tenkit ediyoruz. Haklı haksız konuşmalar yapıyoruz. Hepimizin üzerinde durduğu, mali gidişatın dikkate alınması gerektiği. Hemfikir olduğumuz bu ortamda yönetim kurulu bu konu üzerinde nihai bir çalışma yaptığını deklarasyonla bildirdi. Bir komisyon kurmak suretiyle radikal tedbirlere başvurulduğunu memnuniyetle öğrendim. Burada bu müjdeli haberi veriyorum'' diye konuştu.

BEŞİKTAŞ İSMİ İYİ TEMSİL EDİLMELİ

Yalçın Karadeniz, 15 Yaş Altı Futbol Takımı'nın Fenerbahçe'den aldığı 8-0'lık yenilgi nedeniyle alt yapıya eleştirilerde bulundu.

Alt yapıyla ilgili ikinci kez konuştuğunu hatırlatan Karadeniz şunları söyledi:

''Alt yapıyla ilgili başarı noktasına değindiğimizde o işle uğraşan arkadaşlar gönül koydular. Ben bütün kulüplerin alt yapıya önem vermesi gerektiğini, buna dikkat etmezsek mali konularda sıkıntılar yaşayabileceğimizi ifade ettim. İyi futbolcunun gelmediğini söylememi muhalefet gibi değerlendirdiler. Beşiktaş'ın bir büyüğü olarak tespitlerimi arz ediyorum. Kimseyi hedef alarak konuşmadığımı belirtmek isterim. Genç arkadaşların yetişmediğini söyleyince, şubeye bakan arkadaşlar alt yapı milli takımlarındaki 22 oyuncuyu söylüyorlar. Evet bunlar oynuyor. Bu mekanizmayı Beşiktaş için yapmalıyız. Biz de oynayabilecekleri arıyoruz.''

Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, alt yapıdan gelen oyunculara şans verilmediği konusunda eleştirileri haklı bularak ''Teknik konularda karışmamız söz konusu olamaz. Galatasaray iki genç oyuncu çıkardı. Bizde maalesef bunu göremiyoruz. Buradaki noksanlığı gösteriyoruz. 15 gün önce 15 Yaş Altı Takımımız ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe ile oynadı. Televizyondan da yayınlandı. Hangi kademede olursa olsun genç takım, amatör takım, kim olursa olsun, Beşiktaş ismini ve logosunu taşıdığı sürece herkes bizi iyi temsil etmek zorundadır'' dedi.

Karadeniz, 15 Yaş Altı kategorisindeki bu maçtan 8-0 mağlup ayrıldıklarına dikkati çekerek, ''Tabii ki galibiyet ve mağlubiyet her zaman olabilir. Ancak 8-0 gibi ağır mağlubiyetin izahı olmalı. Biri izah etmeli. Ben çok rahatsız oldum. Acaba biz oyuncularımızı iyi yetiştirmiyor muyuz? İyi mi yapamıyoruz? Birinin izah etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZ BAŞIMIZI ÖNE DÜŞÜRMEDİ

Yalçın Karadeniz, futbolda şike iddiaları nedeniyle bir süre tutuklu bulunan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'in, başlarını öne düşürecek bir şey yapmadıklarını savundu.

Karadeniz, 100 yılda esen bir rüzgarın kendilerine çarpmış olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

''Arkadaşlarımızın bizim başımızı önümüze düşürecek pozisyonda olmadığını, tetkiklerde bunu gördüğümüzü, aleyhimizde hiçbir delil ve ithamın olmadığını, arkadaşların boşuna yattığını söylemeye gayret ettim. Arkadaşlarımız çıktılar. Bunun memnuniyetini hepimiz yaşıyoruz. Mahkeme safhasında da inanıyorum ki arkadaşlarımız alınlarının akıyla çıkacaklardır. Beraat edeceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuyla ilgili yönetim, divan ve üyeler, herkes bu rüzgarı iyi idare etti. Kim ne derse desin, kırmadan, dökmeden, devleti karşımıza almadan, haklarımızı savunmaya gayret ettik. Dışarıdan davayı takip eden hukukçu arkadaşlarımız da meseleyi gündemde tuttu. Bunu takdirle karşılıyorum.''

Başkan Karadeniz, futbol takımının da UEFA Avrupa Ligi'nde grubu lider olarak tamamladığını hatırlatarak, ''Bunun gururunu yaşıyoruz. Bize bunu yaşatanlara, başta yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolculara, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Başarılarımızın devamını diliyorum'' dedi.

-Van depremini unutmadı-

Yalçın Karadeniz, geçtiğimiz aylarda meydana gelen Van depreminden büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Divan Kurulu toplantıları 3 ayda bir yapıldığı için bu konuya değinmekte geciktiğini vurgulayan Yalçın Karadeniz, ''Van'da üzücü bir deprem oldu. Yüzlerce insanımızı kaybettik. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Depremin ilk günlerinde o acılar içerisinde herkes kıvranır, sağa sola kaçışırken yönetim kurulumuz Beşiktaşlılık duruşuyla işin başından itibaren sesimizi iyi duyurduğu için yardım ellerini uzattılar. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Kızılayımıza da bu konuda teşekkürlerimi sunuyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor