Kandil'de istihbarat savaşı

 İddiaya göre Kandil'de gizli örgütlerin istihbarat savaşına İran gizli örgütü SAVAK da dahil oldu. SAVAK üyeleri PKK içinde kilit makamlarda yer almaya başladı.  Kandil'deki istihbarat kavgası büyüyor. MİT-JİTEM-El Muhaberat kavgasına SAVAK da dâhil oldu

Kandil'de istihbarat savaşı

 

İddiaya göre Kandil'de gizli örgütlerin istihbarat savaşına İran gizli örgütü SAVAK da dahil oldu. SAVAK üyeleri PKK içinde kilit makamlarda yer almaya başladı.

 

 

Kandil'deki istihbarat kavgası büyüyor. MİT-JİTEM-El Muhaberat kavgasına SAVAK da dâhil oldu. Güç dengesi Suriye ve İran'ın eline geçiyor. KCK/PKK ise yerini sağlamlaştırmak için bu 'taşeronluğa' razı görünüyor.

 

Daha önce Kandil'de patlak veren MİT-JİTEM-El Muhaberat savaşına İran'ın istihbarat servisi SAVAK da katıldı. PKK içinde en az El-Muhaberat elemanları kadar etkili olan SAVAK ajanları örgütün kilit konumundaki makamlarda yer alıyor. Sayıları Suriyeliler kadar değil; ancak yeni konseptte ön plana çıkmış durumdalar.

 

SAVAK ile El- Muhaberat ajanları arasında şu anda bir mutabakat var ve bu gücü PKK'ya yön vermede kullanıyorlar. Murat Karayılan, Suriyeli Bahoz Erdal ile anlaşamadığı için İran kanadına yakın duruyor. Fakat Suriyeliler ile İranlılar arasında son dönemde ciddi bir ittifak başlamış durumda. Bu, PKK'nın giderek İran ve Suriye'nin kontrolüne geçtiğinin bir göstergesi. Her ne kadar örgütün üst düzey yöneticileri Türk vatandaşı olsa da asıl silahlı kanadı Suriye ve İranlılar yönetiyor. İddiaya göre, iki ülkeden gelenlerin PKK'ya katılması kendi gizli servislerinin projesi dâhilinde

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler