Kalıcı olmak istiyorum

Trabzonspor’un başarılı oyuncalarından Volkan Şen Nisan Ayı dergisine verdiği röportajda Volkan Şen, Trabzon’da kalıcı olmak istediğini söyledi. İstanbul takımlarının kendisini cezp etmediğini belirtti. Birçok takımdan transfer teklifi almana rağmen terci

Kalıcı olmak istiyorum

Trabzonspor’un başarılı oyuncalarından Volkan Şen Nisan Ayı dergisine verdiği röportajda Volkan Şen, Trabzon’da kalıcı olmak istediğini söyledi. İstanbul takımlarının kendisini cezp etmediğini belirtti.

 

Birçok takımdan transfer teklifi almana rağmen tercihini Trabzonspor'dan yana kullandın? Bu tercihin temel sebebi neydi?

Birçok takımdan transfer teklifi aldığım doğru. Bunların arasından Trabzonspor'u tercih etmemdeki neden camianın büyüklüğü ve futbol oynamak için yeterli ortamın fazlasıyla olduğudur. Tabi söyleyebileceğim en önemli faktör de Şenol Güneş faktörüdür. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Trabzon tam futbol oynanacak bir kent. Çünkü futboldan başka birşey düşünmeniz pek mümkün değil. Günün her saatinde futbolla iç içe olmak mümkün.

 

Trabzonspor'a transfer olduktan sonra hayatında neler değişti? Camia sana neler hissettiriyor?

Burası oyuncuyu futbola yoğunlaştıran bir kent. Yapmamız gereken kendimize iyi bakmak. Trabzonspor camiasını tanıdıkça ne kadar büyük bir kulüpte futbol oynadığımı daha da iyi anlıyorum.

 

Trabzonspor’da, Bursaspor’daki performansına ulaştığını düşünüyor musun? Devamı Sayfa 2'de

 

Bursaspor’daki performansıma henüz ulaşamadım ama kendimi geliştirmek, takımıma katkı sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyorum. İnşallah en kısa sürede istenilen düzeye gelebilirim. Açık konuşmak gerekirse kendimi henüz yeni yeni ait hissetmeye başladım. Bursaspor’daki misyonum çok farklıydı. Yabancı futbolcuları aileleriyle yemeğe götürüyor, yaşım küçük olmasına rağmen takıma adeta abilik yapıyordum diyebilirim. Burada da yavaş yavaş kime nasıl yaklaşmam gerektiğini öğreniyorum. Bunlar takım içerisinde bir futbolcu için önemli konular. Önce üzerinizdeki tedirginliği atmalısınız. Bunun için de takımın bütün dinamiklerini iyi bilmelisiniz.

 

Bursaspor’daki misyonundan bahsettin. Trabzonspor’da nasıl bir misyon taşıdığını düşünüyorsun?

Bursa benim doğum büyüdüğüm şehir. Bursaspor ise altyapısından yetiştiğim kulüp. Oradaki misyonumla buradaki misyonumun aynı olması beklenemez. Trabzonspor büyük bir camia ve burada zaten benim Bursaspor’da üstlendiğim misyonu yerine getiren oyuncular var. Ben buraya vizyon sahibi bir oyuncu olarak geldim. Üstlenmem gereken misyon da burada kalıcı olup iyi bir performans yakalamak, takımın başarısına da katkıda bulunmak olacaktır. Bu bilinçle her geçen gün biraz daha iyiye gittiğimi de düşünüyorum. Umarım hep yukarıya giderim.

 

Hedeflerin neler?

Buradan gitmek istemiyorum. Bir çok futbolcunun aklında İstanbul vardır. Bu sadece oynayacağınız kulüplerle alakalı değildir. Futbolcuların büyük çoğunluğu İstanbul’da yaşamak ister. Ama ben bu durumu aştım. Futbol oynamak için Trabzon’un iyi bir yer olduğunu biliyorum.

 

Trabzonspor’un bu sezon ki performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Zor bir sezon geçiriyoruz. Birçok kulvarda kısa aralıklarla mücadele etmek zorunda kaldık. Bu süreçte kolay maçlar kaybettik ancak önemli müsabakalardan da iyi sonuçlar çıkarmayı başardık. Maraton devam ediyor. İnşallah Play-Off maçlarında da bize yakışan sonuçları alırız.

 

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşamış bir futbolcu olarak Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki performansını nasıl değerlendiriyorsun? Devamı Sayfa 3'te

 

Bütün maçları tam motive ile oynadık. Avrupa Ligi’ndeki PSV Eindhoven maçlarında ise şansımız bizimle beraber değildi. Genele baktığımızda ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bursaspor’da istenilen performansı ortaya koyamamıştık.

 

Bu sezon Süper Final Grubu maçlarının nasıl geçeceğini düşünüyorsun?

Takım ruhu, motivasyon ve tecrübenin etki edeceği çok önemli maçlar oynayacağız. Burada elimizden geleni ortaya koyarak, hedefimize ulaşmak istiyoruz.

 

Teknik Direktör Şenol Güneş hiç kuşkusuz sizin için büyük şans. Hem total futbola hem de gelişime açık oyunculara oldukça önem veren bir isim. Sana göre Şenol Hocayı farklı kılan özellikler ne?

Senol Güneş ismi zihnimde oldukça pozitif bir enerji yaratıyor. O’nun Türkiye’de oyuncu ilişkileri anlamında çığır açtığını düşünüyorum. Gerek saha içinde, gerekse de saha dışında kullandığı tüm metotları olağanüstü buluyorum. Ayrıca hocamızı kendi geleceğim için bir şans.

 

A Milli Takım'la ilgili beklentilerin neler?

A Milli Takım’da oynamayı her futbolcu ister. Benim de hedefim takımımda düzenli olarak forma giyerek, Milli Takım’ın değişmez oyuncusu olmaktır.

 

Gol atmak senin için ne ifade ediyor?

Belki inanmayacaksınız ancak gol atmaktan daha çok attırmayı seviyorum. Özellikle boş kaleye attırdığım gollerde müthiş bir haz alıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler