Kadroda Trabzonsporlu futbolcu olmasını isterdim

Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan, U-20 Yaş altı Milli takım teknik direktörü Feyyaz Uçar, grup maçlarına çok iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “İyi bir skor aldığımızı düşünüyoruz. Özellikle attığımız golleri tam ihtiyacımız olduğu

Kadroda Trabzonsporlu futbolcu olmasını isterdim
Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan, U-20 Yaş altı Milli takım teknik direktörü Feyyaz Uçar, grup maçlarına çok iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “İyi bir skor aldığımızı düşünüyoruz. Özellikle attığımız golleri tam ihtiyacımız olduğu dakikalarda elde ettik. Erken gelen gol rakibin biraz daha defansif anlamda açılmasına neden oldu. 1 - 0’dan sonra takımım biraz telaşlandı, doğaldır, çünkü Dünya kupasında çok sık oynayan bir ekip değiliz. Ancak ikinci yarının hemen başında attığımız golle takım olarak biraz rahatladık ve iyi oynamaya başladık. Attığımız 3 golün dışında kazandığımız 3 - 4 tane daha net gol pozisyonu var. Beni mutlu eden bir diğer olayda bir maçı kazanabilecek kadar pozisyona girmiş olmamız. Başlangıç güzel ama devamı gelmezse bu galibiyetin hiçbir anlamı olmayacak” diye konuştu.
 
“MİLLİ TAKIMDA TRABZONSPORLU OYUNCUNUN OLMASINI İSTERDİM”
 
Milli takım kadrosunda Beşiktaş ve Trabzonspor’dan futbolcu bulunmadığını da ifade eden Uçar, şöyle konuştu: “Trabzon’da oynanan bir turnuvada bende Trabzonsporlu bir oyuncunun kadroda olmasını istiyordum. Ama ne yazık ki Trabzonspor profesyonel takımında 93 - 94’lü bir oyuncu yoktu. Kadromda Beşiktaş’tan da oyuncu yok. Beşiktaş’tan sadece Hasan Türk vardı onu da son maçta yetersiz gördüm ve almadım. Büyük takımlarımızın gençlere biraz daha şans vermesi gerekiyor. Federasyonun Scout ekibinde Trabzonlu önemli isimlerde var. Onlarda çok çalıştı Trabzonsporlu bir oyuncunun olması için ama olmadı. Keşke kadromuzda Trabzonsporlu bir oyuncu olsaydı.”
 
“TRABZON FUTBOL CAMİASI VE TRABZONSPORLULAR BİZİ DESTEKLESİN”
 
Uçar, tribünlerin boş olmasına üzüldüğünü de vurgulayarak, şöyle konuştu: “Trabzon ve Rize’de oynamayı biz istedik. Kesinleşince de çok mutlu olduk. Çünkü burası bir futbol şehri. Benim futbol kariyerim boyunca en çok çekindiğim deplasman Karadeniz deplasmanıydı. Burada ev sahibi olmanın keyfini yaşamak istedim ama bugün ki maçta ne yazık ki ev sahibi değildik. Bu çocukların desteğe ihtiyacı var. İnşallah diğer maçta tribünler tamamen dolar. Bu bizi pozitif yönde etkileyecektir.Trabzon futbol camiası ve Trabzonsporlular bizi desteklesin, bunu onlardan tüm kalbimizle istiyoruz.”
 
“AVUSTRALYA MİLLİ TAKIMI BENİ ŞAŞIRTTI
 
Kolombiya ve Avustralya arasında oynan karşılaşmayı da izlediğini belirten Uçar, “Rakiplerimizin oynadığı maçın bir kısmını televizyondan, bir kısmını canlı olarak izledim. Açıkçası Kolombiya’nın favori olduğunu düşünüyordum karşılaşma öncesi. Avustralya takımını çok koşan, pas yapmaya çalışan bir ekip olarak gördük. Beklediğimden de iyi performans sergilediler. Bundan sonra oynayacağımız iki maçın da çok zor olacağımı düşünüyorum. Puan kaybeden Kolombiya mutlaka bunu telafi etmek isteyecektir. Genel kanı grup maçlarında Türkiye ve Kolombiya’nın ağırlığını koyacağı yönündeydi. Ancak fark ettik ki Avustralya da çok ciddi bir ekip” şeklinde konuştu.
 
“CENK ŞAHİN’İN TAKIMINDA OYNAMASI LAZIM”
 
Uçar, El Salvador maçında iki gol atan Cenk Şahin’e de övgüler yağdırarak, şu ifadeleri kullandı: “Cenk Şahin benim hem U19, hem de U20 takımımda oynattığım bir oyuncu. Geldiğim andan itibaren onu oynatıyorum. Takımında oynayamamasına da üzülüyorum.”
 
ALFORO: “BÖYLE BİR MAÇ BEKLİYORDUK”
 
El Salvadar Teknik Direktörü Mauricio Alforo, erken yedikleri golün kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, şöyle konuştu: “Böyle bir maç bekliyorduk aslında. Türkiye ev sahibi olmasının avantajını iyi kullandı ve boşlukları iyi değerlendirdi. Erken yediğimiz gol moralimizi bozdu ve bu Türk takımına çok daha fazla güven verdi. Sonuç olarak da maçı kaybettik.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler