Kadir Özcan sabır istedi

1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan, yeni bir takımla yeniden yapılanma içine girdiklerini belirterek, eski başarıların yakalanması için sabıra ve zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.PTT 1. Lig'de mücadele ettiği günden beri adından sürekli söz etti

Kadir Özcan sabır istedi

1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan, yeni bir takımla yeniden yapılanma içine girdiklerini belirterek, eski başarıların yakalanması için sabıra ve zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

PTT 1. Lig'de mücadele ettiği günden beri adından sürekli söz ettiren Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon, geçtiğimiz sezon ki başarıları yakalama adına çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavililer bu sezon ligde arzuladığı sonuçları henüz yakalayamasa da, takımın tecrübeli teknik direktörü Kadir Özcan, takımına olan inancını her fırsatta dile getiriyor.

"BİR GALİBİYET BİZİ FARKLI YERLERE TAŞIYACAKTIR"

Sezona başlarken yeni oyuncularla birlikte yeni bir takım kurarak, yeniden yapılanma yoluna gittiklerini belirten 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan, “Görüntü olarak baktığımızda çok iyi bir durumda değiliz. Bizden hem ekonomik, hem de transfer anlamında çok daha iyi durumda olan takımlarla da aramızda 3 puanlık bir fark var. Alacağımız bir galibiyet biz çok daha farklı yerlere getirecektir” dedi.

"YENİDEN YAPILANMA İÇİNDEYİZ VE BUNUN SANCILARINI YAŞIYORUZ"

Sezon başlarken yeni oyuncularla yeni bir takım kurarak yapılanma süreci başlattıklarını belirten Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeniden bir takım kurduk ve bu yapılanma adına takımı hemen bir yerlere getirmek çokta kolay değil. Geçtiğimiz sezondan bu takımda banko oynayan 2-3 oyuncu var ve diğerleri sonradan giren isimlerdi. Mehmet Kuruoğlu'da sakat. Genç bir ekip olmanın sıkıntısı yaşıyoruz. Rakiplerimizin bize nazaran deneyimli oyuncu sayısı çok fazla. Kırılgan özelliğimizde var. Balıkesir maçında oynayan biz, pozisyon bulan biz ama maalesef golleri yiyen de biz olduk. Bu maçı izlemeyenler 1461 Trabzon 4-0'la net bir mağlubiyet aldı yorumunu yapabilir. Gol yedikten sonra bir telaşımız var bunu diğer maçlarda da yaşadık. Zamana ihtiyacımız var. Yeni bir yapılanma içindeyiz, sorunları ve sıkıntıları biliyoruz. Ağlayacak halimizde yok.”

"1461 TRABZON'U GEÇTİĞİMİZ SEZON Kİ TAKIMA GÖRE DEĞERLENDİRİLMEMELİ"

1461 Trabzon'un geçtiğimiz sezona göre değerlendirildiğini belirten Özcan, bunun takım üzerinde baskı yaptığını söyledi. Özcan, en büyük sıkıntılarının başında, geçtiğimiz sezonla yapılan kıyıslanmanın olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon takımı güzel işlere imza attı. A takımada oyuncu verdi. Doğal olarak aynı başarıların yakalanması isteniyor. Biz göreve geldiğimizde yeni bir takım kurduk ve yeniden bir yapılanma yoluna gitti. Bizim işimizde yukarıya oyuncu yetiştirmek. Kendi aramızda aldığımız bir karar ile takıma yaş sınırı koyduk. Bunu fazla yukarıya çekmeden 22-23 yaş arasındaki oyuncuları takımda bulundurmaya çalışıyoruz. Bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman geçen seneyle kıyaslamak yanlış oluyor” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan, taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını da hatırlatarak, “Deplasmanda oynadığımız maçlara baktığımızda, rakip takımın taraftarları 10-15 bin seyirciyi buluyor. Bize gelen taraftar ise 300-400'ü geçmiyor. Buraya gelen takımlarda zaten güçlü takımlar ve kendilerini bu anlamda moral olarak iyi hissediyorlar. Akçaabat'ı rakiplerimiz deplasman olarak kabul etmiyor zaten. Futbolcu psikolojisinde böyledir. Evinizden 10 kilometre dışarıya çıktığınız zaman deplasman gibi olur ama biz bunları da bahane olarak kabul etmiyoruz. Bizim bir beklentimiz yok destek istiyoruz” diye konuştu.

"A TAKIMA 4-5 OYUNCU KATACAĞIZ"

Kadir Özcan, öncelikli amaçlarının A Takıma oyuncu kazandırmak olduğunu vurgulayarak, “Kadro yapısı bozulmadığı zaman en azından 4-5 tane oyuncu yukarıya çıkacaktır. Farklı çıkacaklarına inanıyorum. Oynayan oyuncularımız A Takımda banko oynayabilecek seviyeye çıkacaklardır. Buna inanıyorum” dedi.

"GECELERİ UYUYAMIYORUM"
Alınan saha sonuçları nedeniyle uykularının geçtiğini dile getiren Özcan, “İnsanlar bizi zan altında bırakmasın. Alınan saha sonuçlarından dolayı üzüntülüyüz ve geceleri uyku uyuyamıyorum. Gece-gündüz burada, bu takımı bir yerlere getirmek için çabalıyoruz. Elimizdeki kadro ile en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yeni bir takım yapmak, yeniden bir takım oluşturmak ve elinizdeki oyuncuların karakter yapılarını bir birine uyumlu hale getirmek kolay bir hadise değil. Taraftarlarımızın ve kamuoyunun bizi anlayışla karşılamalarını rica ediyorum. Ben mesuliyetten kaçan bir insan değilim, sonuna kadar mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.

“SAMSUNSPOR MAÇI”

1461 Trabzonspor Teknik Direktörü Kadir Özcan, Pazar günü sahalarında oynayacakları Samsunspor maçını kazanarak çıkışa geçmek istediklerini söyledi. Özcan, Karadeniz derbisine yakışır bir mücadelenin olmasını temenni ettiğini belirterek, “İki Karadeniz takımının dostça bir mücadele ortaya koyacağına inanıyorum. Bizim açımızdan bakıldığı zaman sahamızda oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz. Umarım iyi bir sonuç ile sahadan ayrılarak takımın ihtiyaç duyduğu morali kazanırız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor