Jefferson Türkiye anılarını anlattı

Trabzonspor'un eski kalecilerinden Jefferson, Türkiye'de zor günler geçirdiğini dile getirdi.Brezilya'da Kaleciler Günü olarak kutlanan 26 Nisan günü başlatılan bir proje kapsamında, Botafogo kulüp yönetimi, gençlere deneyimlerini aktarması için bir dönem

Jefferson Türkiye anılarını anlattı

Trabzonspor'un eski kalecilerinden Jefferson, Türkiye'de zor günler geçirdiğini dile getirdi.

Brezilya'da Kaleciler Günü olarak kutlanan 26 Nisan günü başlatılan bir proje kapsamında, Botafogo kulüp yönetimi, gençlere deneyimlerini aktarması için bir dönem Trabzonspor’da da forma giyen Brezilyalı kaleci Jefferson’ı seçti.

Yaklaşık 50 genç futbolcunun dokuz günlük eğitimine katılacak olan 29 yaşındaki kalecinin ilk konusu genç yaşlarda deneyimlediği Türkiye yolculuğu oldu.

Başlarda uyum sorunu yaşadığı için zor günler yaşadığını söyleyen futbolcu, yine de verdiği karardan pişman değil.

“Türkiye’ye gittiğim için pişmanlık duymuyorum. Bambaşka bir ülkede, dört zor sene geçirdim. Daha 22 yaşındaydım, yeni evlenmiştim. Eşimle birlikte ağladığımız zamanlar oldu. Geri dönmeyi çok düşündük." diye konuşan oyuncu, yine de dirayetli davrandıklarını ifade etti: "Ama profesyonel bir oyuncuydum ve bunların da öğrenilmesi gereken tecrübeler olduğunu biliyordum.”

Ülkesinde çok sevilen başarılı kaleci, 2005-2006 sezonu başında Trabzonspor’a transfer olduğunda, Brezilyalı taraftarlar Botafogo yönetimine büyük tepki göstermişti. Jefferson, 2008-2009 sezonunda da Konyaspor’da forma giydikten sonra yeniden ülkesine, Botafogo’ya dönmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor