İtalyan futbolcudan şike itirafı

 İtalya'yı sarsan şike skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor.    İtalyan futbolunu sarsan şike soruşturmasında, dün İtalya için skandalın merkezindeki isim olan Atalanta takımının eski takım kaptanı Cristiano Doni'nin sorgusuna başlanırken, eski milli oyu

İtalyan futbolcudan şike itirafı

 İtalya'yı sarsan şike skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor.    İtalyan futbolunu sarsan şike soruşturmasında, dün İtalya için skandalın merkezindeki isim olan Atalanta takımının eski takım kaptanı Cristiano Doni'nin sorgusuna başlanırken, eski milli oyuncunun, Piacenza maçında maç ayarlama faaliyetlerine karıştığını itiraf ettiği belirtildi.

 İtalyan basınında çıkan haberlerde, Atalanta'nın sembol isimlerinden olan Cristiano Doni'nin 1 saat 40 dakika süren sorgusunda yargıç Guido Salvini'ye verdiği ifadesinde, ''Takımımdan, taraftarlardan ve ailemden özür diliyorum. Piacenza maçında, maç ayarlama faaliyetlerine karıştım. Bunu yöneticilerin haberi olmadan yaptım'' dediği öğrenildi.

 Atalanta'nın Piacenza ile geçen sezonun ikinci yarısında, sahasında yaptığı ve 3-0 kazandığı maçta kendisinin de müşterek bahse dahil olduğunu söyleyen Doni, aynı girişimleri Ascoli maçı için de bulunduğunu ancak bunların kişisel çabalar nezdinde kaldığını, bir organizasyonun parçası olmadığını ve bunun için kimseyle teması olmadığını ifade etti.

 Yargıç Salvini de sorgudan çıkarken, Doni ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Cremona Cumhuriyet Savcısı Roberto Di Martino'nun, Doni'nin cezaevinde kalmasını talep ettiği ve sorgulama sürecinin, Noel ile yeni yıl tatillerinden sonra devam edeceği bildirildi.

 Eski takım kaptanlarına soruşturmanın ilk günlerinden bu yana sahip çıkan Atalanta taraftarlarında Doni'nin itirafları nedeniyle hayal kırıklığı yaşandığı basına yansıdı.

 Yaz ayının başında patlak veren ve hafta başında ikinci dalgası başlayan İtalya'daki şike skandalının ilk aşaması nedeniyle Atalanta için küme düşme cezası istenmiş ancak son anda cezası değiştirilerek, -6 puanla lige başlama cezası verilmişti. Basında çıkan haberlerde, eski takım kaptanı Doni'nin son açıklamaları doğrultusunda takıma verilebilecek bir cezanın artacağı ihtimalinden söz ediliyor. İlk dalga sonunda verilen cezalarda da Cristiano Doni, 3 buçuk yıl futboldan men cezası almıştı.

 Şike skandalının ikinci dalgasında, merkezinde Singapur kökenli bir müşterek bahis örgütünün olduğu, operasyonel faaliyetlerini ise Doğu Avrupa üzerinden yürüttüğü açıklanmıştı. İtalya'daki soruşturmanın ''Last bet'' ismi verilen ikinci dalga operasyonun ardından Alman yetkililer, Bochum Savcılığı'ndaki bilgi ve belgeleri, İtalyan yetkililerle paylaşmıştı. Bu belgeler arasında, Marijio Cvrtak isimli bir Alman organizatörün ifadesindeki, Ağustos 2008'deki Dinamo Zagrep-Nk Domzale ve 2008 yılında oynanan Galatasaray ile Bellinzona arasındaki iki maçın da dahil olduğu, 200 maçın manipüle edildiği açıklamaları da yer almıştı.

 -İkinci dalganın başlamasına sebep olan oyuncuya milli davet-

 Yaz aylarında patlak veren şike skandalında ikinci dalganın başlamasına, tutuklu sanıklardan Alessandro Zamparini'nin 200 bin Avroluk şike teklifini reddederek, katkıda bulunan İtalya İkinci Futbol Ligi Serie B takımlarından Gubbio'nun 29 yaşındaki defans oyuncusu Simone Farina, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli tarafından (A) Milli Takım'a davet edilerek onurlandırıldı.

 Farina'ya yapılan davetle yalnız olmadığı mesajının verileceği kaydedildi. Farina'nın ABD'ye karşı Cenova'da 27 Şubat 2012'de yapılacak özel maçın kadrosuna alınacağı belirtildi. 

 İtalya Milli Takımı'nın başarılı kalecisi Giuanluigi Buffon da teknik direktörleri Prandelli'nin, Farina'yı milli takıma davet etmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

 Cremona Savcılığı'nca hafta başında başlatılan şike soruşturmasının ikinci dalgasında tutuklanan Zamparini'nin, Gubbio takımının, 30 Kasım 2011'deki İtalya Kupası mücadelesinde Cesena'ya kaybetmesi için 200 bin Avro teklif ettiği, Farina'nın da bunu kabul etmeyerek durumu, İtalya Futbol Federasyonu yetkililerine aktardığı ve olayların açığa çıktığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor