İtalya Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye EURO 2020'nin açılış maçında İtalya ile karşılaşacak. İtalya Türkiye maçı saat kaçta canlı yayın hangi kanalda, muhtemel 11'ler nasıl? İşte detaylar

İtalya Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2020 bugün İtalya Türkiye maçı ile başlıyor. Dev turnuvanın açılış maçında Türkiye İtalya'yı yenerek muhteşem bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Bugün kadar 11 kez İtalya ile karşılaşan Türkiye henüz rakibi karşısında galibiyet elde edemedi. 10 maçın 7'si mağlubiyetle sonlandı.  Millilerin A Grubu'ndaki diğer rakipleri ise İsviçre ve Galler olacak.

İtalya - Türkiye EURO 2020 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

İtalya - Türkiye EURO 2020 A Grubu maçı bugün (11 Haziran Cuma) günü oynanacak. Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği 90 dakika TSİ 22.00'de başlayacak. TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İtalya - Türkiye muhtemel 11'ler:

İtalya: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola, Barella, Jorginho, Locatelli, Berardi (Chiesa), Immobile, Insigne

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz

İtalya'yı hiç yenemedik

İtalya ile tarihimizde 11. kez karşılaşacağız. Gök Mavililer'i daha önce hiç yenemedik. Rakibimizle bugüne kadar oynadığımız 10 karşılaşmanın 7'sini kaybettik, 3'ünde berabere kaldık. Attığımız 5 gole karşılık, kalemizde 18 gol gördük. Açılış maçlarına baktığımızda ise geçmişte katıldığımız 2'si Dünya Kupası, 4'ü Avrupa Şampiyonası'nda ne galibiyet ne de beraberlikle kupaya başladık. Bu süreçte toplamda 12 gol yedik, rakiplere 3 gol attık.

İtalya - Türkiye seyirci rakamları

Şampiyonanın açılış maçına ev sahipliği yapacak 70 bin kişilik Roma Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi 16 bin kişi izleyecek. Kritik maçta 3 bin İtalyan, 3 bin Türk ve 10 bin de UEFA'nın sponsorlar ve davetli listesinin bulunduğu kişiler tribünde yer alacak.

İtalya - Türkiye maçında düdük Danny Makkelie'de

Avrupa Şampiyonası’nın açılış mücadelesi olan İtalya-Türkiye maçında görevy apacak hakemler belli oldu. Karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie yönetecek. Makkelie’nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ve Jande Vries yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Fransa’dan Stephanie Frappart, VAR ise Hollanda’dan Kevin Blom olacak.

İlk kez açılış maçına çıkıyoruz

A Milli Takımımız, EURO 2020'de A Grubu'nda İtalya, İsviçre ve Galler ile mücadele edecek. Şampiyonanın açılış maçında İtalya ile karşılaşacak Ay Yıldızlılar, ilk kez bir turnuvanın açılış mücadelesinde sahaya çıkacak. 

Şenol Güneş Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında

İtalya maçı ile birlikte Şenol Güneş, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçına çıkacak. Tarihimizdeki ilk Avrupa Şampiyonası maçını da 25 yıl önce 1996'da yine 11 Haziran'da oynayan milliler, Hırvatistan'a 1-0 mağlup olarak sahadan ayrıldı. 

Türkiye, 5. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde

Milliler, 1996, 2008 ve 2016’da Fatih Terim, 2000’de de Mustafa Denizli yönetiminde finallerde sahaya çıktı. Ay-yıldızlı ekip ilk kez Şenol Güneş yönetiminde Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. 1996’da İngiltere’nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını gol atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elendi.

2000 yılında Hollanda ve Belçika’nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkıp, çeyrek finalde Portekiz’e yenilerek, organizasyona veda etti.

Türk Milli Takımı, 2004’te Portekiz’de düzenlenen finallere, play-off baraj maçlarında Letonya’ya elenerek katılamadı. Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terim yönetiminde katıldığı EURO 2008’de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya’ya şanssız biçimde 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en iyi dereceye imza attı.

Milli Takım , 2016’da Fransa’da düzenlenen turnuvada ise grup maçlarını 3 puanla 3. sırada tamamlayarak elendi.

Türkiye'nin EURO 2020 kadrosu:

Kaleci: Altay Bayındır ( Fenerbahçe ), Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Mert Müldür (Sassuolo), Ozan Kabak (Schalke 04), Rıdvan Yılmaz ( Beşiktaş ), Umut Meraş (Le Havre)

Orta saha: Yusuf Yazıcı (Lille), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Orkun Kökçü (Feyenoord), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (Milan)

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Cengiz Ünder (Roma), Enes Ünal (Getafe), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Halil İbrahim Dervişoğlu (Brentford), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf)

İtalya'nın EURO 2020 kadrosu:

Kaleci: Gianluigi Donnarumma (Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)

Defans: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris), Leonardo Spinazzola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta)

Orta saha: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (Roma), Stefano Sensi (Inter), Marco Verratti (Paris)

Forvet: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler