İşte o utanç teklifi

İşte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan utanç teklifi...KANUN 31 MART’TA YASALAŞTI Türkiye 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliği önlenmesine dair kanun ile 31 Mart 2011’de tanıştı. TBMM’de oy birliğiyle kabul edilen yasa ile spor müsabakal

İşte o utanç teklifi

İşte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan utanç teklifi...

KANUN 31 MART’TA YASALAŞTI
Türkiye 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliği önlenmesine dair kanun ile 31 Mart 2011’de tanıştı. TBMM’de oy birliğiyle kabul edilen yasa ile spor müsabakalarında şiddet, şike, bahis gibi durumların cezalandırılması yasallaştırıldı.

OPERASYON 3 TEMMUZ’DA BAŞLADI
3 Temmuz sabahı ise Türkiye’yi sarsan şike soruşturması başladı. 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un hakkı olan şampiyonluğu Fenerbahçe’nin en az 6 maçta şike yaparak çaldığını tespit eden polis harekete geçti. FB Başkanı Aziz Yıldırım ve birkaç yönetici daha tutuklanarak cezaevine kondu.

DELİLLER ORTADA
Ortaya konulan deliller o kadar kuvvetliydi ki; UEFA Fenerbahçe’yi şampiyonlar liginden men etti. Yıldırım’ın Fenerbahçe’sinde ve bazı kulüplerin olaylara karıştığı tespit edildi. Tespit edilen yönetici, futbolcu ve teknik adamlar hapsi boyladı.

TBMM YAZ-BOZ TAHTASI OLDU
Kulüpler birliği ve TFF soruşturmanın başlamasının hemen ardından yasalara göre en az 5 yıl hapis cezası alacak olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve küme düşürülmesi gereken Fenerbahçe’yi kurtarmak için harekete geçti. İki kurumun da yapacağı tek şey vardı şike…

TRABZON’U BIÇAKÇI YAKMIŞTI DEVAMI SAYFA 2'DE...


6222 sayılı kanun varken Yıldırım’ı da Fenerbahçe’yi de kurtarmaları mümkün değildi. Yasanın değiştirilmesi için 2004 yılında TFF Başkanı iken Trabzonspor’un elinden şampiyonluğu alan isimlerin başında gelen Avukat Levent Bıçakçı harekete geçirildi. Bıçakçı kanun teklifini hazırladı.

KULÜPLER BİRLİĞİ ZEMİN HAZIRLADI
Kulüpler Birliği Vakfı, parti parti gezerek yapılması planlanan değişikliğin hayata geçirilmesi için destek istedi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ısrarla karşı çıkmasına ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da aynı yönde açıklama yapmasına rağmen yasa TBMM’ye ulaştı.

ÜSTÜNLERİN HUKUKUNU KURUYORLAR
Bülent Arınç ve Bakan Suat Kılıç’ın açıklamalarının ardından, “Türkiye’de artık üstünlerin hukuku yok, hukukun üstünlüğü var” deniliyordu ki; dün akşam bunun da boş olduğu ortaya çıktı. Akşam saatlerinde AKP, CHP, MHP ve BDP’nin ortak imzalarıyla yapılması planlanan değişiklik teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

ŞİKE YAPMAK SERBEST… DEVAMI SAYFA 3'TE...


Şikecileri ve şike yapan kulüpleri kurtarmak için yapılan değişiklik teklifine göre bundan sonra şike yapan hapis cezası almayacak, kulüpler de daha az cezalarla kurtulacak. Sahaya yabancı madde atmanın yada başka bir suçun cezası ise bir anlamda TFF'nin  insiyatifine geceçecek. Kısaca bu yasanın değişmesi halinde her türlü kanunsuzluğu yapmak biraz daha yasal hale gelecek. Güçlü olanlar bu suçlardan ya az yada hiç ceza almayacak.

TRABZONSPOR TARAFTARI ÇOK TEPKİLİ
Yasanın değişmesi için TBMM’ye sunulan öneri Trabzonspor taraftarını adeta isyan ettirdi. Çılgına dönen Trabzonspor’un taraftarı sosyal paylaşım sitelerinde isyanlarını dile getirmeye çoktan başladı bile. Özellikle Trabzon Milletvekillerini hedef alan görüşler belirten taraftarlar, Trabzonlu milletvekillerinin bu kanun değişikliğine olur vermesi halinde Trabzon’dan 6 bağımsız milletvekili çıkaralım diyerek partililere tepkilerini gösteriyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor