İşte İlkay'ın gitmek istediği takım!

Formasını giydiği Borussia Dortmund ile bu sezon üstün bir performans sergileyip yıldızını parlatan ve Avrupa'nın dev kulüpleri peşinden koşturan Alman ekibinin Türk yıldızı İlkay Gündoğan, açıklamalarda bulundu.Türkiye'nin turizm elçiliğini üstlenen ve ü

İşte İlkay'ın gitmek istediği takım!



Formasını giydiği Borussia Dortmund ile bu sezon üstün bir performans sergileyip yıldızını parlatan ve Avrupa'nın dev kulüpleri peşinden koşturan Alman ekibinin Türk yıldızı İlkay Gündoğan, açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin turizm elçiliğini üstlenen ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunan İlkay Gündoğan, özel hayatını, başarısının sırrını, Bayern Münih'e gol attığı şampiyonlar ligi Finali'nde yaşadıklarını ve hedeflerini anlattı.

İstanbul'a ayak basar basmaz soluğu Gaziantep Mutfağı'nın bir numaralı restaurantı olan Sahan'da alan gurbetçi yıldız, bizim için hem yemek yapmaktaki hünerlerini gösterdi hem de kendisiyle ilgili bilinmeyenleri paylaştı...

ÜLKE TANITIMI BENİM İÇİN GURURDUR

Gönüllü turizm elçisi olarak İstanbul'dayım. Almanya'da doğdum, büyüdüm. Ailem Balıkesirli. Babam gelenek ve göreneklerimizi bize yaşattı. Almanya Milli Takım forması giyiyorum ama ben Türk'üm. Halen baba ocağına giderim. Ülkemin tanıtımı için teklif geldiğinde hiç düşünmedim. Kültür Bakanımız Ömer Çelik, Türkiye'nin güzelliklerini Alman toplumuna göstermek için beni görevlendirdi. Ülke tanıtımı benim için gururdur.

Futbolda bugünlere gelmemde en büyük rol ailemindir. Beni teşvik ettiler. Hayalim futbolcu olmaktı. Ben de inandım ve başardım. Bunun için çok çalışmak gerek. Almanya'da herhangi bir oyuncu direkt olarak A Milli takıma çağrılmaz. Öncelikle genç milli takımlarında oynar ve öyle A takıma çıkar. Sisteme herkes uymak zorunda. Ben de bu sistemin içinden çıkarak geldim buralara.

TÜRKİYE'YE GELMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Almanya'da genç milli takımlara çağrıldığımda, Türkiye'den teklif almadım. Alman Ümit Milli forması giyerken Erdal Keser beni aradı. Oğuz Çetin ve Okan Buruk da babamla görüştü. Erdal Keser'e Almanya formasını giymek istediğimi söyledim. Beni yetiştiren Alman teknik adamlar, bana inanıyor ve güveniyordu. Onları yarı yolda bırakamazdım.

Almanya'da hedeflerim büyük. Türkiye şu an gündemimde yok ve gelmeyi de düşünmüyorum. Öncelikle Borussia Dortmund ile kaybettiğimiz Şampiyonlar Ligi Kupası'nı almak istiyorum. Önümüzdeki yıllarda transfer tekliflerini değerlendirebilirim. Barcelona inşallah...

Devler Ligi finalini unutamam. Reus'a yapılan penaltı sonrası takım arkadaşlarım ve kenardaki herkes bana baktı. Bunu gözlemledim. Topu aldım ve duamı okudum. Devler Ligi'nde gol atmanın mutluluğunu yaşadım.

Pizza aşığı!

İlkay Gündoğan, Almanya'da ailesinin yaptığı yemekleri tercih ettiğini söyledi. İkinci tercihinin ise İtalyan mutfağı olduğunu söyledi. Pizza'nın ise favori yemeği olduğunu belirtti.

Alman futbolcu her yerde oynar

Nuri Şahin, Borussia Dortmund için önemli bir isim. Real Madrid kendisinden faydalanamadı. Koray Günter adında bir arkadaşımız var. Savunmada oynuyor. Almanya eğitimi alan her futbolcu dünyanın her liginde başarıyla oynar.

Adı gibi nazik

Ali Nazik kebabının hazırlanışı sırasında usta aşçılara taş çıkaran İlkay Gündoğan, yemeğin ham maddesi patlıcanı ızgarada közledi. Yemek için "Adı gibi yapılışı da nazik" dedi.

İLKAY'DAN ALİ NAZİK TARİFİ

Patlıcanların yanlarına delikler açılır, fırında közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz konur. Kıyma tavada kavrulur. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulup doğranır. Ezilen patlıcanlar sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Servis edilir.

Şampiyonlar Ligi finalinde değil çiğ köfte yoğururken yoruldum

İlkay, Sahan Restaurantlar zinciri sahibi Tahir Tekin Öztan bilgi, birikim ve ustalığında mutfağa geçti, orada da hünerlerini gösterdi. Dünyaca ünlü katmer tatlısını da kendisiyle birlikte İstanbul'a gelen Alman kanalları ZDF, RTL ve tirajı en yüksek spor dergisi Kicker muhabirleri vasıtasıyla Almanlar'a tanıttı.
Çiğ köfte de yoğuran İlkay, "Şampiyonlar Ligi Finali'nde bile çiğ köfte yoğurduğum anki kadar yorulmadım. Ter içinde kaldım" diye konuştu.

Gol atmak güzel ama asist daha keyifli

"Alman isen sahada her şeyi yapacaksın. Savunma da hücum da. Bu beni fazlasıyla güçlendirdi. Golden çok asist yapmayı seviyorum."

Defansif ve ofansif özelliklerim Alman futbolunun sistemi ile gelişen bir faktör. Orta alanda topla buluştuğum an kendimi tutamıyorum. Hemen rakip kaleyi görmem lazım. Rakiple birebir markaj, kontrataklar, defansif ve ofansif yani her türlü oyun beni güçlendirdi. Gol atmayı çok seviyorum ama asist yapmak beni daha fazla mutlu edip keyiflendiriyor.

Mesut Özil ile benim stilim çok farklı. Türk Milli Takımı'nın yıldızı Arda Turan ile de görüşüyorum. Tekniği müthiş. Çok daha iyi takımlara gidecek.

EN ÇOK BALIKESİR'E SEVİNDİM

Süper Lig'i takip ediyorum. Beni en çok sevindiren ise Balıkesirspor'un şampiyon olmasıydı.. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Kayserispor iyi kadrolara sahip. Fenerbahçe'nin, Benfica'yı eleyip final oynamasını çok istedim. G.Saray'ın, R.Madrid rövanşında ise çok heyecanlandım.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor