İşte EURO 2020'nin resmi adayları!

UEFA, yapılan toplantı sonucunda Euro 2020'ye ev sahipliği yapmak için resmen başvuran 32 şehri açıkladı. Listede İstanbul da yer alıyorUEFA'nın açıkladığı listede yer alan ülke ve şehirler şöyle:Ermenistan (Erivan), Azerbaycan (Bakü), Beyaz Rusya (Minsk)

İşte EURO 2020'nin  resmi adayları!

UEFA, yapılan toplantı sonucunda Euro 2020'ye ev sahipliği yapmak için resmen başvuran 32 şehri açıkladı. Listede İstanbul da yer alıyor

UEFA'nın açıkladığı listede yer alan ülke ve şehirler şöyle:

Ermenistan (Erivan), Azerbaycan (Bakü), Beyaz Rusya (Minsk), Belçika (Brüksel), Bulgaristan (Sofya), Hırvatistan (Zagreb), Çek Cumhuriyeti (Prag), Danimarka (Kopenhag), İngiltere (Londra), Finlandiya (Helsinki), Fransa (Lyon), Makedonya (Skopje), Almanya (Münih), Yunanistan (Atina), Macaristan (Budapeşte), İsrail (Kudüs), İtalya (Roma, Milano), Kazakistan (Astana), Hollanda (Amsterdam), Polonya (Varşova, Chorzow), Portekiz (Lisbon, Porto), İrlanda Cumhuriyeti (Dublin), Romanya (Bükreş), Rusya (St Petersburg), İskoçya (Glasgow), Sırbistan (Belgrad), İspanya (Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia), İsveç (Solna), İsviçre (Basel), Türkiye (İstanbul), Ukrayna (Kiev, Donetsk) ve Galler (Cardiff).

Turnuva final maçları Avrupa çapında 13 şehirde oynanacak. UEFA'dan yapılan açıklamada maçların verileceği şehirlerin 25 Eylül 2014'te açıklanacağı belirtildi. Aday ülkelerin başvuru yaptıkları şehirleri değiştirme hakkı da bulunuyor ancak bu işlem için son tarih 25 Nisan 2014 olarak belirlendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor