İşte Bank Asya'nın çekilme sebebi

TRT, sadece reytingi yüksek TRT 1’de yayınlanma koşulu olan 1. Lig maçlarını diğer kanallarında da yayınlayınca Bank Asya 5 yıldır sürdürdüğü sponsorluk anlaşmasını feshetme kararı aldı. 2008 yılından itibaren 1. Lig'e sponsor olan Bank Asya, önceki akşam

İşte Bank Asya'nın çekilme sebebi

TRT, sadece reytingi yüksek TRT 1’de yayınlanma koşulu olan 1. Lig maçlarını diğer kanallarında da yayınlayınca Bank Asya 5 yıldır sürdürdüğü sponsorluk anlaşmasını feshetme kararı aldı.

 

2008 yılından itibaren 1. Lig'e sponsor olan Bank Asya, önceki akşam sponsorluk anlaşmasını tek taraflı feshettiğini açıkladı. Bank Asya'nın bu şok kararının ardında TRT'nin, sözleşmede maçların sadece en yüksek reytinge sahip TRT 1'de yayınlanma koşulu olmasına rağmen, diğer kanallarında yayınlamakta ısrar etmesi olduğu öğrenildi.

 

TRT’YE İHTAR ÇEKMİŞLER

Bank Asya yönetiminin TRT'ye maçların sadece TRT 1'de yayınlanması için birkaç kez ihtar çektiği ancak TRT'nin maçları diğer kanallarında yayınlamayı sürdürmesi üzerine sponsorluğu bitirme kararı aldığı ifade edildi. Konuyla ilgili Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, “1. Lig sponsorluğu için sadece TRT'ye ödediğimiz yıllık ücret 10 milyon TL.

Bunun yanında kulüplere de verdiğimiz rakam var. Bu kadar ciddi yatırım yaptığımız için hafta sonları fırsat buldukça maçları da takip ediyordum. Ancak TRT’nin diğer kanallarında maçları vermesi bizi rahatsız etti” diye konuştu. Habertürk'e konuşan TFF Başkanvekili Ufuk Özerten ise Bank Asya 1. Lig'in isminin kalan haftalarda '1. Lig' olarak oynanacağını söyledi. Özerten, “Bank Asya’nın kararına üzüldük.

Ancak saygı duyuyoruz. Spor Toto ve iddaa kuponları hep Bank Asya ismiyle basılmıştı. Şimdi Lig'in geri kalanı için yeniden kupon basılacak. Bunların hepsi da işin mali tarafı ” dedi.

 

‘SPORA OLAN DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK’

Çelik, “Bu anlaşma feshedildi ancak bizim, banka olarak spora olan desteğimiz devam edecek. Yıl sonuna doğru bu konuda yeni karar alacağız” dedi.

 

'7 TAKIMIN FORMA REKLAMI SÜRECEK'

1. Lig’de 7 takıma forma reklamı verdiklerini belirten Çelik, söz konusu forma reklamlarının devam ettiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor