İstanbul'da ilk dünya rekoru

Kadınlar pentathlonda Ukraynalı Natallia Dobrynska, 5013 puanla dünya rekoru kırarak, İstanbul'daki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda ilk altın madalya kazanan atlet oldu.POLAT KEMBOİ ARIKAN ELENDİAtaköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ilk gün akş

İstanbul'da ilk dünya rekoru

Kadınlar pentathlonda Ukraynalı Natallia Dobrynska, 5013 puanla dünya rekoru kırarak, İstanbul'daki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda ilk altın madalya kazanan atlet oldu.

POLAT KEMBOİ ARIKAN ELENDİ

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ilk gün akşam seansında 2 seride yapılan ve her seride ilk 4 atlet ile en iyi dereceye sahip 4 atlet olmak üzere toplam 12 atletin finale yükseleceği elemelerde, 2. seride koşan Polat, yarışın başında ilk sıraya yerleşirken, son bölümünde geriye düştü.

Yarışı 8.02.37'lik derecesiyle 8. sırada bitiren Polat Kemboi Arıkan, finale kalamadı. 2. seride 7.57.49 ile 1. olan Kenyalı Augustine Kiprono Choge, 7.57.59'luk Büyük Britanya'dan Mohammed Farah 2., 7.57.68'lik derecesiyle ABD'li Bernard Lagat da 3. ve Etiyopyalı Dejen Gebremeskel 7.57.69'luk 4. olarak finale yükseldi.

Genel sıralamada ise Kenyalı Edwin Cheruiyot Soi 7.49.48'lik derecesiyle ilk sırada yer alarak, finale kaldı.

Erkeklerde 3000 metre finali, 11 Mart Pazar günü saat 15.10'da koşulacak.

Bu arada, Polat, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, henüz hazır olmadığını belirterek, ''Bir haftalık antrenmanla bu yarışa katıldım. Bundan sonra daha iyi olacağım. Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlarda kendimi göstereceğim'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor