İstanbul Karması yine yenildi!

 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu karşılaşmasında milli takımımız Macaristan deplasmanına konuk oldu. Ferenc Puskas Stadı'nda oynanan mücadeleyi Macaristan, 3-1'lik skorla kazandı. Karşılaşmada millilerimiz 22. dakikada Mevlüt Erdinç'in attığı g

İstanbul Karması yine yenildi!

 

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu karşılaşmasında milli takımımız Macaristan deplasmanına konuk oldu. Ferenc Puskas Stadı'nda oynanan mücadeleyi Macaristan, 3-1'lik skorla kazandı.
 
Karşılaşmada millilerimiz 22. dakikada Mevlüt Erdinç'in attığı golle 1-0 öne geçerken, bu üstünlüğünü fazla koruyamadı. Macarlar, 31. dakikada Koman, 50. dakikada Szlai ve 57. dakikada Gera'nın penaltıdan attığı gollerle karşılaşmayı 3-1'lik skorla kazandı.
Bu sonuçla birlikte Türkiye, 4 maç sonunda 3 puanda kalırken; Macaristan puanını 6'ya yükseltti. Gruptaki 5. karşılaşmalarda Milli Takımımız, Andorra deplasmanına konuk olurken; Macaristan sahasında Romanya ile karşı karşıya gelecek.
 
HIZLI BAŞLADIK!
 
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf A Milli Takımımız oldu. Ay-yıldızlılarımız, oldukça istekli bir görüntü sergiledikleri ilk 10 dakikada rakip kalede büyük bir baskı kurdular ancak pozisyon üretmekte zorlandılar.
 
Millilerimizin ilk bölümdeki en önemli pozisyonu ise Nuri Şahin ve Mevlüt Erdinç işbirliğinde gerçekleşti. Mücadelenin 6. dakikasında Nuri Şahin'in ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Mevlüt bir anda ceza alanına girdi. Topu ayağından açan ve açısını kaybeden milli yıldızımız, ceza alanına koşu yapan Tunay'ı düşündü ancak Macaristan savunması bu düşünceye izin vermedi.
 
BEKLEDİĞİMİZ GOL!
Mücadelenin 10. dakikasından itibaren karşılaşmada tempo düşerken; milli takımımız topa daha çok sahip olan taraf olmayı başardı. Millilerimiz, beklenen golü ise 22. dakikada Mevlüt Erdinç'in ayağından buldu.
Mehmet Ekici'nin pasında sol kanattan bindiren Caner, topla buluştu ve son çizgide ceza alanı içerisine çevirdi. Ön direğe koşu yapan Mevlüt'ün vuruşunda top Macar kaleci Bogdan'ı geçip ağlarla buluştu: 0-1.
 
VOLKAN'DAN BÜYÜK HATA
Golün ardından oyundaki tempoyu düşüren millilerimiz, 31. dakikada Koman'ın attığı golle adeta yıkıldı.
Sol kanattan ceza alanına gelişigüzel bir orta yapan Macar futbolcunun ortası, altıpas içerisinde Volkan'ın dizine çarparak ağlarla buluştu. Macaristan bu golle skoru 1-1'e getirirken; ilk yarı da bu sonuçla tamamlandı.
 
KABUS GİBİ...
 
İlk yarının ilk bölümünde rakip yarı sahaya oyunu yıkan ve Macar kalesini kanat akınlarıyla zorlayan millilerimiz, ikinci yarıda ise bunun tam tersi bir görüntü çizdi.
Ceza yayı üzerinden gelen pasla sol kanatta buluşan Kadar, ceza alanı içerisine sokularak arka direğe yerden bir orta yaptı. Arka direkte topla buluşan Szlai rahat bir vuruşla savunmacılarımızın bakışları arasında topu filelerimize gönderdi: 2-1
 
BİR ŞOK DAHA!
 
Macaristan'ın attığı ikinci golün ardından karşılaşmadaki etkinliğini iyiden iyiye kaybeden millilerimiz, çok geçmeden kalelerinde 3. golü gördü.
Maçın yıldızlaşan isimlerinden Koman'ın sağ kanattan gönderdiği ortada, bir Macar futbolcunun Hamit'in müdahalesiyle yerde kalmasıyla hakem penaltı düdüğünü çaldı. Topun başına gelen Zoltan Gera, Volkan'ı ve topu ayrı köşelere göndererek farkı ikiye çıkardı.
 
BU FIRSAT KAÇMAZ!
Mücadelenin 71. dakikasında millilerimiz adına ikinci yarının en önemli fırsatından yararlanamayan isim, Mehmet Ekici'nin yerine oyuna dahil olan Sercan Sararer oldu. Sol kanattan gelen ortada, Macar savunmasının hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Sercan, topu kaleci Bogdan'a nişanlayınca önemli bir fırsat kaçtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler