İspanya'da Türk bayrağı dalgalanacak

 İspanya Ligi La Liga'da haftasonu oynanacak derbide binlerce Türk bayrağı dalgalanacak. Deportivo taraftarları ezeli rakipleri Celta Vigo deplasmanına Türk bayrakları ile çıkarma yapacak.Türklerle Portekizliler'in maçı olarak adlandırılan Deportivo la Co

İspanya'da Türk bayrağı dalgalanacak

 

İspanya Ligi La Liga'da haftasonu oynanacak derbide binlerce Türk bayrağı dalgalanacak. Deportivo taraftarları ezeli rakipleri Celta Vigo deplasmanına Türk bayrakları ile çıkarma yapacak.

Türklerle Portekizliler'in maçı olarak adlandırılan Deportivo la Coruna ile Celta Vigo takımları 5 yıl aradan sonra tekrar La Liga'da kozlarını paylaşacak.

Deportivo la Coruna taraftarlar derneği bir açıklama yaparak Celta deplasmanına Türk bayrakları ile çıkarma yapacaklarını duyurdu. 5 yıllık özlemin sona erdiğini vurgulayan dernek yetkilileri, taraftarların evlerindeki Türk bayraklarını yanlarına alarak Vigo'ya gitmesini istediler.

Türklere olan yakınlığıyla bilinen İspanyol kulübü Deportivo La Coruna 1995- 96 futbol sezonunda Trabzonspor ile Avrupa Kupa galipleri kupasında karşı karşıya gelmiş ve Bordo mavililerin iki maçtada  mağlup ederek tur atlayan takım olmuştu

Trabzonspor  1995 futbol sezonunda 18 Ekimde Avni Aker’de konuk ettiği rakibine 1-0 deplasmanda da rakibi D.L Coruna’ya 3-0 mağlup ederek kupaya veda etmişti

DEPORTİVO’NUN TARİHCESİ ŞÖYLE

Galiçya gençleri Barbaros Hayrettin Paşa'ya destek vermiş

Deportivo La Coruna'daki Türkiye sempatisinin tarihçesi ise şöyle:

Osmanlı İmparatorluğu'nun 'İlk Kaptan Paşası' Barbaros Hayrettin Paşa, Akdeniz'e hükmettiği dönemde Galiçya bölgesinin yiğitlikle ünlü gençleri Barbaros'a büyük destek vermişti. Bu işbirlik komşu kent Vigo'da tepkiyle karşılanmış ve La Coruna halkına 'Türkler' yakıştırması yapmışlardı.

Bunun üzerine La Corunalılar da Portekizlilerle yakınlığı olan Vigolular'a 'Portekizliler' demeye başladı. Bu çekişme yıllarca devam etti ve yeşil sahalara kadar geldi. Özellikle Celta'da oynanan derbi karşılaşmalarında Deportivolu taraftarlar yanlarına Türk bayraklarını alarak deplasmana çıkıyor ve 'Türkiye' diye bağırıyorlar. Corunalı taraftarlar daha da ileri giderek Deportivo'ya bir Yunan takımı çıkması halinde bile Türk bayrakları ile takımlarına destek veriyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler