İspanya'da gündem şike!

İspanyol basınında şike iddiaları gündemden düşmüyor.Ülkenin önemli spor gazetelerinden "Marca", bazı futbolcu, teknik direktör ve kulüp başkanlarının ifadelerine dayanarak, İspanyol futbolunda şike yapıldığını iddia eden bir haber yayımladı.Haberde, isim

İspanya'da gündem şike!

İspanyol basınında şike iddiaları gündemden düşmüyor.

Ülkenin önemli spor gazetelerinden "Marca", bazı futbolcu, teknik direktör ve kulüp başkanlarının ifadelerine dayanarak, İspanyol futbolunda şike yapıldığını iddia eden bir haber yayımladı.

Haberde, isim verilmeden bazı futbolcu, teknik direktör ve kulüp yöneticilerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının deşifreleri yer alırken, bu ifadelerde şike yapıldığı açıkça beyan ediliyor.

Söz konusu demeçlerden birinde futbolcu, ''Levante'ye karşı oynadığım maç öncesinde teknik direktör bize, 'Sahaya çıkıp, mücadelemizi vereceğiz ve golümüzü atacağız. Eğer gol atarsak onlar da beraberlik golünü atacaklar. Eğer onlar bize atarsa bu sefer biz beraberlik golünü atacağız. Dakika 85'e geldiğinde maç hala berabere ise oyunu rölantiye alacağız, o kadar' dedi'' ifadesini kullandı.

İfadelerin bir diğerinde ise bir teknik direktörün, '' Maçı sattığını düşündüğüm bir futbolcumu oynatıp oynatmamak konusunda çok şüphe duydum. Oyuncuların yarısına bile güvenemiyorsun. Eğer onları oynatmaz ve yerlerine gençleri koyarsan bu sefer de seni maçı kazanmak istemiyor diye suçlayacaklar'' diye konuştuğu aktarıldı.

Haberde, Getafe takımının futbolcusu Adrian Colunga'nın geçen hafta basına verdiği bir demeçte, ''Şike hep var. Kim tersini derse yalan söyler'' şeklindeki ifadesinin de bu iddiaları güçlendirdiği vurgulandı.

İspanyol gazetesi, İspanya'daki futbolun 10 sene öncesine oranla daha temiz olmasına rağmen şikenin sonlanmasının söz konusu olamayacağını, futbolun içindeki herkesin şike söylentilerini bilmesine rağmen güvenlik güçlerine suç duyurusunda bulunmadığını ileri sürdü.

La Liga'da 13 Nisan'da yapılan Deportivo'nun deplasmanda Levante'yi 4-0 yendiği maçta şike yapıldığı iddiaları yine gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine açılan soruşturmada ise henüz gelişme kaydedilemedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler