Isınıyoruz küfür, maç bitiyor küfür

* Tüm gerginliğe rağmen saha içi temizdi, ama tribünlerin ayıbı büyüktü. Çakmaklar, paralar, telefonlar... Birkaç tanesi bana da isabet etti ama sırf ‘provake ediyor’ demesinler diye tepki vermedim.* Isınıyoruz küfür, maç bitiyor küfür. Ben Trabzonluyum,

Isınıyoruz küfür, maç bitiyor küfür

* Tüm gerginliğe rağmen saha içi temizdi, ama tribünlerin ayıbı büyüktü. Çakmaklar, paralar, telefonlar... Birkaç tanesi bana da isabet etti ama sırf ‘provake ediyor’ demesinler diye tepki vermedim.

* Isınıyoruz küfür, maç bitiyor küfür. Ben Trabzonluyum, Trabzonsporluyum, kaptanım. Süreç boyu kimseyi hedef almadım. Bu tavır ayıp. Onların da anası-karısı var. O küfür sahipleri keşke yüzümüze de edebilse.

* Kazım Koyuncu, bizlerin sembolüdür. Ölmüş insanın şarkısıyla mesaj vermek, en iyi tabirle saygısızlıktır. Türkiye’de şarkı bitmez, biz de çalabiliriz. Süreç iyi yönlendirilmiyor, iyi yerlere gitmiyoruz.

Haftayı Kadıköy’de aldığı yenilgiyle tamamlayan Trabzonspor’un kaptanı Tolga Zengin, Saracoğlu’ndaki atmosferi, yaşadıklarını ve bundan sonraki sürece dair öngörülerini anlattı.

Isınmak için sahaya çıktıkları anlara değinerek söze giren Bordo-Mavililer’in başarılı kalecisi, “Sahaya adım attık küfür başladı. Ben de öncelikli hedeflerden biriydim.

Devamı sayfa 2'de

 

Niye bilmiyorum, anlamıyorum. Malum süreçte tıpkı Fenerbahçeli arkadaşlar gibi ben de ‘alın teriyle oynadık’ mesajları verdim. Yani hedef alınan bir nokta yok, itham yok. Maç başladı yine küfür... Kameralar gösterdi mi bilmiyorum, bir sürü yabancı madde atıldı. Sırtıma gelenler bile oldu ama sırf ‘rol yapıyor, provake ediyor’ demesinler diye tepki vermedim.

Bizim tribün kültürümüz bu... Yapacak bir şey yok heralde. Keşke insanlar küfür ettikleri insanlar gibi kendilerinin de annelerinin-karılarının olduğunu düşünse ya da sokakta karşılaştığımız da aynı cesareti gösterebilse” ifadelerini kullandı.

Gökhan Gönül mesajı devamı sayfa 3'te

 

Oyuncular anlamında temiz bir derbi geçtiğini dile getiren Tolga Zengin, hakem kararları için ise konuşmak istemediğini söyledi ve “Zaten herkesin gözü önünde gelişen olaylar hakem olayları. Benim yorum yapmam doğru değil.

Yönetimimiz bu konuda kulübün haklarını savunacaktır” diye konuştu. Kaptan, Aykut’un atıldığı pozisyonda hareketin kart gerektirmediğini hakeme söylemek için hamle yapan Gökhan Gönül’ü de kutlamayı ve “Güzel bir hareket. Böyle durumların vitrine çıkarılması lazım” demeyi ihmal etmedi.

'İşin adabı olmalı’
Tolga Zengin, kendisine en çok dokunan olaylardan birinin ise maçın ardından çalınan Kazım Koyuncu şarkısı olduğunu belirtti.

Trabzonlu olan milli futbolcu, yaptığı açıklamaları şu sözlerle bitirdi: Kazım Koyuncu, Trabzon, Trabzonspor ve Karadeniz için semboldür. Bizlerin yüreğinde yeri ayrıdır. Bu noktadaki ve ölmüş bir insan üzerinden mesaj vermek, en yumuşak tabirle ayıp ve saygısızlıktır.

Şarkı çalmakla olmaz bu işler. Çünkü şarkılar bitmez, biz de çalarız... Ama nereye kadar. Bu işin bir adabı olmalı. Hiç iyi yerlere gitmiyoruz. Keşke herkes daha fazla sağduyulu olsa ve sonuçları beklesek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler