İrlanda'da Bordo- Mavi gece

Trabzonspor'la aynı renkleri taşıyan Drogheda United'in masa üzerinde duran ve saplarında bordo- mavili kurdeleler taşıyan geçen yıl kazandığı kupa, "Sadri Şener 2010-2011 şampiyonluk kupasını İrlanda'da buldu" esprilerinin yapılmasına yol açtı.Drogheda k

İrlanda'da Bordo- Mavi gece

Trabzonspor'la aynı renkleri taşıyan Drogheda United'in masa üzerinde duran ve saplarında bordo- mavili kurdeleler taşıyan geçen yıl kazandığı kupa, "Sadri Şener 2010-2011 şampiyonluk kupasını İrlanda'da buldu" esprilerinin yapılmasına yol açtı.

Drogheda kentinde bir otelde THY'nin sponsorluğunda Drogheda Belediyesi ve Drogheda United kulübü yöneticileri tarafından verilen yemeğe Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Necip Egüz, CHP İstanbul Milletvekili ve Meclis Dışişleri Komisyonu üyesi Faik Tunay, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Odası Başkanı Şükrü Kölemenoğlu, Drogheda United Başkanı Vincent Hoey, Drogheda Ticaret Odası Başkanı Padraig Kierans, İrlandalı ünlü tarihçi Ted Greene ve Drogheda Belediye Başkan Vekili Linda Bell ile İrlanda'da yaşayan bazı Türkler katıldı.

MÜZİK VE DANS GÖSTERİSİ

Akşam yemeği öncesinde iki kentin işadamları bir araya gelerek işbirliği olanaklarını görüştü. Daha sonra İrlanda geleneksel halk dansları gösterisi izlendi. Başkan Sadri Şener ilgiyle izlediği gösterinin ardından dansçı çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşam yemeğinin ardından yapılan konuşmalarda iki ülkenin ve kulübün dostluğuna vurgu yapıldı.


Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, İrlanda'ya ilk kez 22 yıl önce Bray Wanderers maçı için geldiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

"O zaman 40 yaşındaydım. Belediye başkanı Elizabeth isimli bir hanımdı. Bana, 'Size Türkiye'de Laz diyorlar, sizin için fıkralar anlatıyorlar. Bizim için de İngilizler burada aynı şeyi yapıyor' demişti."


KUPA ESPRİSİ

Drogheda United'in geçen yıl kazandığı ve yemek masasının üzerinde Başkan Vincent Hoey'in önünde kupa konuldu. Trabzonspor gibi bordo- mavi renkler taşıyan Drogheda United'in kupasının saplarına bağlı bordo mavili kurdeleler, "Sadri Başkan Türkiye'de büyük mücadele verdiği 2010-2011 şampiyonluk kupasını İrlanda'da buldu" esprilerine yol açtı.

"GEREKİRSE BİZ DE SİZE GEMİ GÖNDERİRİZ"

Drogheda United Başkanı Vincent Hoey, yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye Avrupa'nın en doğusunda, İrlanda ise en batısındaki ülke. Dolayısıyla bu akşam Avrupa'nın batısı ve doğusu burada buluştu. İnsanlar spor sayesinde kaynaşıp, ticaret yapıp daha sık bir araya gelebiliyor. Türkiye son yıllarda çok gelişti. Uluslararası planda ve Avrupa'da yapacağı çok fazla iş ve önemli potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Aramızdaki dostluğun devam edeceğine inanıyorum. Bir gün eğer Türkiye'nin bir yardıma ihtiyacı olursa, herhangi bir kıtlık yaşanırsa biz de buradan gemilerle yiyecek göndeririz."

Türkiye'nin İrlanda Büyükelçisi Necip Egüz ise, Drogheda'nın da Trabzon gibi tarihi bir şehir olduğunu ifade etti, "İrlandalılar da Karadenizliler gibi mert ve güzel insanlar. Droghedalıları Trabzonlulara çok benzetiyorum. Henüz 5 hafta önce başladım göreve ama eşimle birlikte bu ülkeye çok ısındık. Sizler de bu kısa sürede eminim benim hislerimi aynen paylaşacaksınız. Drogheda tarihi bir şehir. 1847'de büyük kıtlık sırasında Sultan Abdülmecit'in gönderdiği yiyecek yüklü 3 gemi, İngiliz kraliçesi tarafından Dublin Limanı'na sokulmayınca, gizlice Drogheda Limanı'na girip yardımı boşalttı. 1845-51 arasında ülkenin yarı nüfusu ölmüş ve iltica etmiş. Dolayısıyla İrlanda tarihinde çok acı ama çok derin bir yeri var o yılların. Bu yardımı Droghedalılar ve İrlandalılar hiç unutmamışlar. Benim makam odamda bunun tarihi belgesi de asılı."

Konuşmaların ardından iki kulübün başkanları birbirlerine kulüplerini simgeleyen hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor