Irkçılığa küme düşürme geliyor!

FIFA, futbol sahalarında ırkçı eylemler yaşanması halinde küme düşürme, puan silme, turnuvalara katılamama ve en az 5 maç hak mahrumiyeti gibi ciddi yaptırımlar öngören yeni kuralları oybirliğiyle kabul etti. Jeffrey Webb yönetimindeki yeni kurulan FIFA I

Irkçılığa küme düşürme geliyor!
FIFA, futbol sahalarında ırkçı eylemler yaşanması halinde küme düşürme, puan silme, turnuvalara katılamama ve en az 5 maç hak mahrumiyeti gibi ciddi yaptırımlar öngören yeni kuralları oybirliğiyle kabul etti.
 
Jeffrey Webb yönetimindeki yeni kurulan FIFA Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Ekibi'nin ırkçılığa karşı aldığı taslak yaptırım kararları, Mauritius'ta düzenlenen 63. FIFA Kongresi'nde, bağlı federasyon üyelerinin onayı alınarak kabul edildi.
 
Yeni kurallara göre, taraftarının veya kulübün neden olduğu ciddi veya tekrar eden ırkçılık eylemi durumunda, takımların UEFA Şampiyonlar Ligi gibi önemli organizasyonlara katılması yasaklanacak. Futbolcular veya yetkililerin ırkçı eylemde bulunduğu tespit edilirse de bu kişilere en az 5 maç hak mahrumiyeti cezası verilecek ve bu ceza süresince, sorumluların stada girmesine izin verilmeyecek. TFF Başkanı Yıldırım Demiören yanısıra 2. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin de katıldığı kongrede Burundili Lydia Nsekera, FIFA İcra Kurulu'na giren ilk kadın üye oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor