'İnşallah hemen elenirsiniz'

Gabon ve Ekvator Ginesi'nin beraber düzenleyeceği 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda favori olarak gösterilen Fildişi Sahili için Türkiye'den pek de iyi dilekler gitmiyor...Kadrosunda Türkiye Ligi'nde Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue, Trabzonspor'lu D

'İnşallah hemen elenirsiniz'

Gabon ve Ekvator Ginesi'nin beraber düzenleyeceği 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda favori olarak gösterilen Fildişi Sahili için Türkiye'den pek de iyi dilekler gitmiyor...
Kadrosunda Türkiye Ligi'nde Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue, Trabzonspor'lu Didier Zokora ve Orduspor'dan Jean-Jacques Gosso'yu bulunduran Fildişi, iki oyuncunun da Kupa nedeniyle takımlarından ayrılıp kampa gitmeleri nedeniyle Orduspor, Galatasaray ve Trabzonspor'lu taraftarların tabir-i caizse canını sıktı.
Sarı-kırmızılı forma altındaki performansı ile taraftarların hayranlığını kazanan Eboue'nin milli takım kampına gidişi olay olmuştu.

Bordo-mavili ekip Trabzonspor'da da durum farklı değil. Hem saha içi performansı hem de saha dışında tavırları ile takımın en sevilen ve önemli isimlerinden birisi haline gelen Zokora'nın yokluğu aratılmamaya çalışılıyor. Karadeniz temsilcisinde Zokora'nın yokluğu Aykut Akgün ile doldurulmaya çalışılıyor.

Orduspor'da ise ilk senesi olmasına rağmen kaptanlık pazubandını dahi takan Gosso'nun yokluğu, zor günler geçiren Cuper'in ekibinde önemli bir eksiklik olarak göze çarpıyor.
21 Ocak'ta başlayacak Afrika Uluslar Kupası'nda Sudan, Burkino Faso ve Angola ile aynı grupta mücadele edecek olan Fildişi Sahili turnuvanın favorisi olarak görülüyor. Eğer Fildişi finale kadar yükselirse Eboue, Zokora ve Gosso'nun Türkiye'ye 12 Şubat'tan önce dönemeyecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor