İnfantino: Sıfır tolerans var

UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino, şike sürecine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. İnfantino: "Türkiye büyük bir futbol ülkesi ve bu nedenle UEFA kongresi burada yapılıyor. Geçmişte ve halen Türkiye'de şike olayları ile ilgili davalar, soruştu

İnfantino: Sıfır tolerans var

UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino, şike sürecine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

İnfantino: "Türkiye büyük bir futbol ülkesi ve bu nedenle UEFA kongresi burada yapılıyor. Geçmişte ve halen Türkiye'de şike olayları ile ilgili davalar, soruşturmalar var.

 

TFF doğru kararları ve gerekli kararları onlar alacak çünkü yerindenlik kararları var yerinden alınacak Türkiye ve Türk makamlar tarafından alınacak.

Bu kararları aldıktan sonra biz durumu inceleyeceğiz. 58. madde Türk futbol federasyonunun sorumluluğu değil UEFA olarak şike ile ilgili tüzüklerimizde kurallarımız açık.  Şikeyi bildirmemek çok ciddi bir suçtur.

 

Sıfır tolerans var. Ancak burada 58. değiştirilsin değiştirilmesin bizim için böyle bir konu yok. Önemli olan doğru önlemlerin alınmasıdır TFF tarafından ve daha sonra biz duruma bakacağız"

 

UEFA'nın politikasında şikeye karşı tolerans sıfırdır. Eldeki delillere göre. Anladığım kadarıyla Türkiye'de epeyce de delil ortaya çıkmış.

 

Devamı sayfa 2'de

 

Yargı makamlarının elinde onlarda çalışmalarına devam ediyor. Onlar da kendi çerçevelerinde yaptırımlar uygulayacaklardır.

 

UEFA'nın işi değil Türk liginin birincisini belirlemek işi. Geçen yıl TFF Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar ligine katılmasından vazgeçti ondan sonra da biz de tüzüğe göre ondan sonra sırada gelen takım katılır dedik ve Trabzonspor katıldı.

 

Ama Türkiye'nin şampiyonu kimdi geçen yıl bunu bilemeyiz söyleyemeyiz.

 

Ama ne kadar hızlı karar verilirse çok iyi olacak, ilerleyen dönemler için hız çok önemli karar alınması noktasında.

 

Saha içinde şikeye dair hiçbir şey görünmedi buna rağmen 2 hakeme furboldan men cezası verdik.

 

Uygun tedbirleri ciddi önlemleri almak gerekir. Duruma göre değişir verdiğimiz kararlar. Bu Türkiye'nin meselesidir. İddilar var bunlara TFF ve Yargı bakacaktır. 

 

Yerel maclarla ilgili federasyon bir sey yapmazsa biz devreye gireriz. Bunu cok acik ve net soyluyorum. Biz merkezden karismak taraftari degiliz, hicbir zaman. Ancak TFF yaptirim uygulamazsa biz devreye gireriz.

 

Devamı sayfa 3'te

 

Türkiye'de karar alınamaz geç alınır ise Türk kulüpleri Avrupa'dan men edilebilir mi" şeklindeki soruya İnfantino imalı bir cevap vererek, "Yani, görevden alınan başkanlar oldu UEFA tarafından... Ama UEFA'nın gündeminde şuan böyle birşey yok"

 

Biz bu davaların içeriğini bilmiyoruz ancak dışarıdan bilgiler alıyoruz bizim için açık olan şu başka ülkelerden örnek verecek olursam İtalya, Almanya, Yunanistan'da bir kaç ay içinde karar alınabildi. Ama İtalya'da belirli mevzuat var. İtalya'da savcilarin dosyalari federasyona vermelerini zorunlu kilan bir yasa var.

 

Böylece kararları hızlı alıyorlar orada. Şuanda uzun süre oldu Türkiye için tabi.

 

Bunu rahatça görüyoruz. Şu önemli disiplin prosedörünün ayrılması gerekir. Bu ikisi ayrı ayrı birşey biz birinden sorumluyuz. Disiplin prosedörler hızlı kararlarla ilerler.

 

Kararın en kısa zamanda verilmesi Türkiye için iyidir sadece bizim için değil"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor