İlk kez uygulanacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, stat oylarının önlenmesinde kameralı güvenlik sistemi ve elektronik bilet uygulamasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Adliye ve Emniyet işbirliği halinde çalıştığında Türkiye'de bu olayların önlenememesi gibi bi

İlk kez uygulanacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, stat oylarının önlenmesinde kameralı güvenlik sistemi ve elektronik bilet uygulamasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Adliye ve Emniyet işbirliği halinde çalıştığında Türkiye'de bu olayların önlenememesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

"Spor Müsabakalarının Güvenliği Çalıştayı" Ankara Gölbaşı'ndaki Vilayetler Evi'nde gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve birçok kulüp yöneticisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan çalıştayın açılış konuşmasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yaptı. Demirören, stad olaylarının başlamasında kulüp başkanları ve yöneticilerin yaptığı açıklamaların etkili olduğunu belirterek, "Bu tarz açıklamaların cezalarını artırma kararı aldık" dedi.

Çalıştay için "Önemli olan burada konuşulanların uygulanması" diyen Demirören, "Federasyon olarak biz hazırız. Sorumluluklarımızı biliyoruz. Gerekli değişiklikleri yapacağız" şeklinde konuştu. Kameralı Güvenlik Sistemi ve Elektronik Bilet uygulamasının önemli olduğunu kaydeden Demirören, bu uygulamaların ise 18 Ağustos'tan itibaren başlıyor 3 il ve 6 statta uygulanmaya başlanacağını söyledi.

Demirören'in ardından kürsüye gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, statlardaki olaylar hakkında bilgi vererek, geçen sezon toplam 304 taraftar olayının yaşandığını anlattı.

"POLİS GÖREVİNİ İHMAL ETMİŞ OLSAYDI, STAT ÇIKIŞINDA TAŞLI SALDIRIYA UĞRAMAZDI"

Çalıştay'da konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Emniyet teşkilatının spor müsabakalarında olayların yaşanmamasına yönelik çok büyük çabaları olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, "Adliye ve Emniyet işbirliği halinde çalıştığında Türkiye'de bu olayların önlenememesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi. Stadyumlardaki sorunun çözümünün sadece polisten ve savcılardan beklenmesinin doğru olmadığını anlatan Bakan Kılıç, "Bu sorun topyekün Türk sporunun sorunu. ve bu traftar grupları tarafından ortaya çıkarılan sorunların tamamen tarftar gruplarına yüklenmesinin de doğru olmadığı düşüncesindeyim" şeklinde konuştu.

Kulüp başkanlarının açıklamalarının taraftar psikolojini doğrudan etkilediğine işaret eden Kılıç, televizyon programlarınnı ve gazetelerdeki yorumların da yine taraftarların psikolojisine etki ettiğini söyledi. "Biz renklere olan aşkın bir kavga sebebi olmasını istemiyoruz" diyen Bakan Kılıç, "Herkesin ggörevini yaptığı andan itibaren, polisimize, yargımıza düşen büyük görevler var. Bu çalıştayın o anlamda pozitif neticeleri beraberinde getireceği kanaatindeyim" diye konuştu.

Polisin stat olaylarında görevini ihmal ettiğine dair iddiaları da değerlendiren Bakan Kılıç, polisin görevini elinden geldiğince yaptığını, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Bakan Kılıç, "Polis görevini ihmal etmiş olsaydı, stadyum çıkışında taşlı saldırıya, molotoflu saldırıya uğramazdı. Görevini yapan teşkilat bu yüzden bazılarının hedefi haline geldi" şeklinde konuştu.

Statlarda uygulanacak olan Kameralı Güvenlik Sistemi'nin hem polisin hem de savcının işini kolaylaştıracağını söyleyen Bakan Kılıç, "Beşiktaş-Trabzon derbisi, Kameralı Güvenlik Sistemi ve Elektronik Bilet uygulamasının ilkez uygluanacağı maç olacak" dedi. Elektronik Bilet uygulamasının da birçok noktada polislerin işini kolaylaştıracağına dikkat çeken Bakan Kılıç, "Bizim ilave güvenlik tedbirine ihtiyacımız yok. Bugün Türkiye bu önlemleri harfiyen ve kararlılıkla uygulayacak" diye konuştu.

Bakan Kılıç ayrıca, 2013-2014 sezonunda birilerinin iddia ettiğinin aksine Türkiye'de futbolun kardeşlik duygularının en fazla seslendirildiği bir sezon olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor