İkinci finalist bu akşam belli olacak

  2012 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde normal süresi ve uzatma bölümleri golsüz beraberlikle tamamlanan maçta İspanya, penaltı atışlarında Portekiz’e 4-2 üstünlük sağlayarak finale yükselen ilk takım oldu.Polonya ve Ukrayna’nın ev sahipliğinde dü

İkinci finalist bu akşam belli olacak

 

 

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde normal süresi ve uzatma bölümleri golsüz beraberlikle tamamlanan maçta İspanya, penaltı atışlarında Portekiz’e 4-2 üstünlük sağlayarak finale yükselen ilk takım oldu.

Polonya ve Ukrayna’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk finalist belli oldu. Donbass Arena’da oynanan yarı final maçında Portekiz ile İspanya, karşı karşıya geldi. FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarik Ongun yaptı.

Karşılaşmada Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım, çizgi hakemi olarak görev yaptı. Karşılaşmanın 90 dakikası golsüz sona ererken, uzatma bölümlerinde özellikle İspanya yakaladığı net gol fırsatlarını değerlendiremeyince penaltı atışlarına geçildi. İspanya’da penaltı atışlarında Iniesta, Pique, Sergio Ramos, Fabregas ile başarılı olurken, Xabi Alonso ise penaltı atışını gole çeviremedi. Portekiz’de ise Pepe ile Nani, penaltıları gole çevirirken, Moutinho ve Bruno Alves’in penaltıları kaçırması ile İspanya, 4-2 üstünlük sağladı ve finale yükselmeyi başardı. Cüneyt Çakır liderliğindeki Türk hakem triosu ise başarılı performansıyla göz doldurdu.

İspanya’nın finaldeki rakibi bu akşam saat 21.45’te oynanacak Almanya-İtalya maçıyla belli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor