'İdeal kadroyu yakalayamadık'

Spor Toto Süper Lig'de sezona iyi başlayamayan ancak dünkü 1-0'lık Sivasspor galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor'da, ideal kadro sakatlıklar ve oyuncuların form grafiği nedeniyle yakalanamadı.  Bordo-mavili takımın bu sezon ligin ilk haftasındaki Kardem

'İdeal kadroyu yakalayamadık'

Spor Toto Süper Lig'de sezona iyi başlayamayan ancak dünkü 1-0'lık Sivasspor galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor'da, ideal kadro sakatlıklar ve oyuncuların form grafiği nedeniyle yakalanamadı. 

 
Bordo-mavili takımın bu sezon ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçıyla dördüncü haftadaki Sivasspor maçında 7 farklı oyuncu ilk 11'de sahaya çıktı. Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de oynayan Tolga, Mustafa, Zokora ve Sapara, dünkü karşılaşmada yine sahaya çıkan isimler oldular.
 
Tolga'nın da 10. dakika sakatlanmasıyla bordo-mavililer ilk haftadaki kadroya oranla 8 değişik oyuncuyla uzun süre mücadele etti.
 
Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de oynayan Serkan, Giray, Celustka, Soner, Volkan Şen, Olcan ve Vittek Sivasspor maçında görev almazken bu oyuncuların yerine Zeki Yavru, Emerson, Henrique, Bamba, Alanzinho, Yasin ve Halil Altıntop 11'de oynadı. 
     
Sadece Mustafa kaldı
Trabzonspor'da ligin ilk 4 haftasının tamamında ilk 11'de sahaya çıkan ve 90'ar dakika görev yapan tek isim savunma oyuncusu Mustafa Yumlu oldu. 
 
Sivasspor maçı öncesi 3 maçın tamamında forma giyen Tolga sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalırken, Serkan Balcı üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle görev alamadı. Çek oyuncu Celustka da yabancı kontenjanı nedeniyle kendine yer bulamadı. 
 
22 oyuncu görev yaptı
Trabzonspor'da ligin 4 haftasında Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Zokora, Soner, Sapara, Volkan Şen, Olcan, Vittek, Ferhat, Henrique, Barış Özbek, Bamba, Alanzinho, Yasin, Halil, Zeki Yavru, Janko, Emerson ve Onur olmak üzere 22 oyuncu görev yaptı.
 
Karadeniz ekibinin 28 kişilik kadrosunda Slovak oyuncu Cech, Polonyalı Adrian, Arjantinli Colman, Emre Güral, Aykut Akgün ve üçüncü kaleci Zeki Ayvaz hiç forma giyemeyen isimler oldu. 
 
Güneş: ''İdeal kadroyu yakalayamadık''
Teknik Direktör Şenol Güneş, konuya ilişkin olarak sakatlıklar, oyuncuların form grafikleri ve yabancı kontenjanı nedeniyle bu sezon ideal kadroyu oluşturamadıklarını söyledi.
 
Güneş, Sivasspor maçına çıktıkları kadro ile daha önceki maçlara çıktıkları kadro arasında değişikler olduğunu belirterek, ''Sakatlıklar nedeniyle kadroda değişikler yaparken oyuncuların performansı nedeniyle de değişkenlikler olabiliyor. Kadroyu halen oluşturamadık. Herkesin formaya hazır olması gerekir'' dedi. 
 
İlk haftaki kadroda hücumda Volkan, Halil ve Olcan ile mücadele ettiklerini, daha sonra forvette Henrique ve Vittek'i oynattıklarını vurgulayan Güneş, ''Şimdi Janko da geldi. Savunmada da böyle değişiklikler yaptık.
 
Beklentiler çok büyük olduğu için sıkıntı var. Eğer sonuçlar iyi olmazsa oynayan oyuncu da etkileniyor oynamayan da 'ben niye oynamadım' diye etkileniyor. Zor bir dönem. İdeal manada şu 11 sahaya çıkar diyemeyiz. Dememiz için oyuncuların performansının yüzde 100 olması lazım'' diye konuştu. 
 
Sonuçların iyi olmasının takımda rekabeti de artıracağını ifade eden Güneş, şunları söyledi: 
 
''Kötü olunca baskı oluyor. Takımdan beklentiler fazla olunca hedefe ulaşmadığınız zaman, 3 metre hedef gösterip 2 metre atladığın zaman başarısız oluyorsunuz. 1 metre hedef gösterip 2 metre atladığın zaman başarı oluyor.
 
Trabzonspor kendi gerçeklerini iyi bilirse, rakibi ciddiye alırsa maç kazanır. Ama maçtan önce kazacağını garanti görürse oynadığın her oyun aleyhine döner. Sivsaspor, Fenerbahçe ile berabere kaldı.
 
O zaman 'biz Fenerbahçe'yi rahat yeneriz' ölçüsü yoktur. Futbol enteresan bir oyun, en zayıfa puan kaybedip en güçlüyü yenebilirsin. Daha önceki 3 maçta 5 puan kaybettik. Buraya kayıpsız gelmeliydik. Kamuoyunun psikolojik baskısı olacaktır.
 
Yanımızda olması daha iyiyken isteklerini, tepkilerini biraz daha agresif yapanlar var. Bu arada başarısızlıktan nemalanmak isteyenler var"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor