Hopalı Esra şampiyonluk peşinde

Hopalı atlet Esra Gaz, 16-17 Mart'ta İspanya'nın Castellon kentinde yapılacak Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda yarışacak.      Şampiyonada U23 cirit atma dalında temsil edecek Gaz, Milli Takım Antrenörü Servet Kural ile Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş'ı ziyare

Hopalı Esra şampiyonluk peşinde

Hopalı atlet Esra Gaz, 16-17 Mart'ta İspanya'nın Castellon kentinde yapılacak Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda yarışacak.      

Şampiyonada U23 cirit atma dalında temsil edecek Gaz, Milli Takım Antrenörü Servet Kural ile Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş'ı ziyaret etti. 
     
Kaymakam Akdaş, Esra Gaz'ı tebrik ederek, bu zamana kadar elde ettiği başarılarından ötürü Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. 
     
Antrenör Kural ise şampiyonaya uzun zamandır hazırlandıklarını ifade ederek, ''Esra Gaz yaklaşık 6 yıldan beri atletizm yapıyor. Bugüne kadar ulusal ve uluslar arası alanda birçok başarıya imza atarak şampiyonluklar elde etti. 16 yaş altı, yıldızlardan sonra şimdi de gençler kategorisinde yarışacak. Daha önce yapılan yarışmada cirit atmada Balkan şampiyonu olmuştu. Kendine ait Türkiye rekorunu da 54 metre 2 santimetre derecesiyle yenilemişti'' dedi. 
     
Esra'nın henüz 17 yaşında olduğunu, U23 kategorisinde 4 yıl daha yarışma şansı olduğunu belirten Kural, ''Avrupa'nın en iyi atletleriyle mücadele edecek atletimizin madalya alabilmesi için elimizden geleni yapacağız.
 
Ayrıca bu sezon yirmi civarında yarışa katılacağız. Bu yarışmalar içerisinde hedef yarışımız, İtalya'da yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası'dır. Temmuz ayı ortalarında gerçekleşecek bu yarışmaya Hopa'dan üç atletimizin katılması muhtemel görünüyor. Bu yarışmalarda 3 sporcumuzla yeni başarılar elde etmek için çabamızı sürdüreceğiz'' diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler