"Hırsızdan yana oy kullanıyorlar"

Türk futbolu, TFF disiplin talimatında şike ve teşvik suçlarına verilen cezaları düzenleyen 58. maddede düşünülen değişikliği konuşuyor.26 Ocak'taki genel kurul öncesi Süper Lig Kulüpler Birliği yarın bir araya gelerek konuyu tartışacak.Galatasaray, Trabz

"Hırsızdan yana oy kullanıyorlar"

Türk futbolu, TFF disiplin talimatında şike ve teşvik suçlarına verilen cezaları düzenleyen 58. maddede düşünülen değişikliği konuşuyor.

26 Ocak'taki genel kurul öncesi Süper Lig Kulüpler Birliği yarın bir araya gelerek konuyu tartışacak.

Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Orduspor ve Antalyaspor dışında değişikliğe karşı ses çıkaran pek kulüp yok. Peki geçen sezon Süper Lig'den düşen takımlar ya da şu anda Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden, değişikliğin direkt ilgilendireceği takımlar neler düşünüyor? Neden Bank Asya 1. Lig kulüpleri pek seslerini çıkarmıyor.

Kasımpaşa Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz çok sert açıklamalar yaptı:

"KENDİSİNİ RAHATSIZ HİSSEDEN 1. LİG KULÜPLERİ VAR"
- Bank Asya 1. Lig kulüpleri olarak 58. Madde konusunda neden sessiz kalıyorsunuz?

"Bu konuda bizim gibi geçen sezon Süper Lig'den düşen Bucaspor ve Konyaspor ile birlikte hareket ediyoruz. Ben bugün, öncelikle Bank Asya Kulüpler Birliği'nin başında olan Adanaspor Başkanı Bayram Akgül olmak üzere diğer kulüpleri de arayacağım. Bugüne kadar bir toplantı çağrısı gelmedi. Neden konuşmadığımızın, neden bir araya gelmediğimizin sorgulamasını yapacağım. Ama açık konuşmak gerekirse Bank Asya 1. Lig kulüplerinin Türk futbolunun büyük takımlarının küme düşmesini istemediğini biliyorum. "

- Peki bu yargıya nasıl vardınız?

"Daha önce TFF'nin yaptığı toplantıda bunu görmüştüm. 'Aramıza gelirlerse bizim halimiz ne olur' diye bir düşünceleri var. Adamlar bunu düşünüyor. Enteresan bir durum! Maddi açıdan ve çıkarları doğrultusunda korku yaşıyorlar. 'Hırsızlık yapılmış, emeğimiz çalınmış, cezası çekilsin' diye tavır almıyorlar. Ayrıca Bank Asya 1. Lig'de de şike ve teşvik konularında kendisini rahatsız eden kulüpler var."

"HUKUK NEDİR, AHLAK NEDİR, ALINTERİ NEDİR?"
- Süper Lig kulüplerinin 58. maddenin değişmesi konusundaki tutumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Süper Lig kulüplerinin başkanlarını da arayacağım. Genel olarak havuzdan gelecek paranın telaşında olduklarını biliyorum. Hukuk nedir, ahlak nedir, alınteri nedir; kimse bunun üzerinde durmuyor. Sadece Galatasaray, Trabzon, Bursaspor ve Orduspor'un değil diğer takımların da karşı olması gerekiyor 58. maddenin değişmesine. Ama Beşiktaş Kulübü ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın başını çektiği çoğunluk farklı düşünüyor"

Devamı sayfa 2'de



"CEZA VERİLECEK Kİ GELECEK KURTULACAK"
- Yaşanan gelişmelerin ve alınacak olası kararların Türk futbolunun geleceğini nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?

"Bu olayların içine giren kulüpler Türk futbolunun geleceğiyle oynamış durumdalar. Biz futbola katkı sağlamaya çalışıyoruz ama bizi bir kalemde bitiriyorlar. Şike yapanlar 'Ben bir yanlış yaptım. Beni affet' diyor. Yanlış yapan cezasını çekecek ki gelecek kurtulsun. Eğer bunu yapmazsanız tribündeki seyirciyi sahadaki futbola nasıl inandıracaksınız? Açık seçik söylüyorum; hırsızdan yana oy kullanıyorlar. Ben ne şahıs olarak ne de Kasımpaşa Kulübü olarak alınterimi, geleceğimi çalan hırsızdan yana oy kullanırım."

"TARİH YARGILAYACAK"
- Şu anda kamuoyunda oluşan 'genel kurul'da küme düşme cezası kaldırılacak' algısını nasıl yorumluyorsunuz?

"Biz bu değişiklik tasarısını istemeyen kulüpler olarak sayımız ne olursa olsun yapılanın karşısında olduğumuzu ifade etmeliyiz. Medyanın bu konuda bizim sesimizi duyurması gerekiyor. Evet şu anda çoğunluk maddenin değişmesini istiyor gibi gözükebilir ama 26 Ocak'a kadar çok vakit var. Köprünün altından çok sular akar. Orada oy kullanacak olan insanların vicdanları var. İddianame ortada, tapeler ortada. İçlerinde akıllara ziyan ifadeler var. Bundan daha açık, net ne olabilir! İnsanlar vicdanlarını dinlemeyip, menfaat uğruna emeklerini satabiliyorlarsa diyecek bir şey yok. Ama o kişileri tarihin yargılayacağı unutulmasın"

Devamı sayfa 3'te



"TFF HER ŞEYİNİ YİTİRMİŞTİR"
- Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaşanan gelişmeler karşısındaki tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Futbol Federasyonu şu anda her şeyini yitirmiş, bitirmiştir. Olayların en başından beri hangi sözü verse, sonra fikrini değiştirmiştir, değiştirmeye de devam ediyor. Şimdi de 58. maddeyi değiştirtmeye çalışıyorlar. Aksi yönde karar çıkarsa ne yapacaklarını merak ediyorum."

"TÜRK FUTBOLU FENERBAHÇE'SİZ BATACAKSA, BATSIN ZATEN!"
- Yayıncı kuruluşun, 58. madde üzerinde alınabilecek kararlarda etkili olabileceğini düşünüyor musunuz?

"Küme düşmeler yaşanırsa yayıncı kuruluşun bu işten çekilebileceği konuşuluyor, bundan korkuluyor. Türkiye'de onlarca yayıncı var. Şu anki firma bu işi 10 yıldır yapıyor. Peki ondan önce bu kulüpler yok muydu!

Türkiye'de futbol yok muydu! Avrupa kupalarında tur atlayan takımlarımız yok muydu! Bu yayıncı giderse işi başkası sahiplenir. Bu kadar takım şikeye karışmış, her şey ortada ama onlar kendi çıkarını düşünüyor. Marka değerini koruyacaklarmış!"

- Peki TFF, yayıncı kuruluşun olaylar karşısındaki tavrından etkilenir mi?

"İnsanların kalbinden içeri şüphe girmiş. Bu şüpheyi silebilmek için adil karar verilmeli. Bunu yapmazsanız insanların kalbindeki sıkıntı artarak devam eder. Maçları televizyondan bile izlemezler. Futbol Federasyonu yayıncı kuruluşun emirleri doğrultusunda hareket ediyor. Eğer Fenerbahçe küme düşünce Türk futbolu batacaksa, batsın zaten!"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor