Hiddink: "Geri döneceğim...!"

A Mill Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan ile oynayacağımız EURO 2012 Play-off elemesi rövanş karşılaşması öncesinde A Haber'de Artı Futbol programına konuk oldu.Salı günü oynayacağımız Hırvatistan maçı hakkında açıklamalarda bulunarak konuş

Hiddink: "Geri döneceğim...!"

A Mill Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan ile oynayacağımız EURO 2012 Play-off elemesi rövanş karşılaşması öncesinde A Haber'de Artı Futbol programına konuk oldu.

Salı günü oynayacağımız Hırvatistan maçı hakkında açıklamalarda bulunarak konuşmasına başlayan Guus Hiddink, "Play-off'ta ikinci maçı oynamak için burdayız ve istekliyiz. Bu tür zor durumlarda oynamaya alışkınız. 3-0'lık mağlubiyetin ardından bu maçı oynamak zor olacak tabii ki. Bizim o maçta golü erken yememiz maçın anahtarıydı. O gol Avrupa'da bir şeyleri belirleyecekti. İkinci dakikada gol yemek Hırvatistan Takımı'nın işine yaradı ve o dakikadan itibaren geri çekildiler. Eğer 3-0 kaybettiyseniz defansif anlamda aptalca şeyler yapmışsınız demektir" dedi.

"GÜCÜMÜZ YOKTU"

Türk Telekom Arena Stadı'nda 3-0 kaybettiğimiz Hırvatistan maçından sonra tercih ettiği kadronun doğru olup olmadığını düşündüğünü söyleyen tecrübeli hoca "Dün maçı iki kez tekrar izledim. Bu golleri yememek için neler yapmalıydık diye kendime sordum. 'Acaba daha defansif oyuncularla mı maça başlamalıydım?' diye düşündüm. Ve yine bu oyunu gördüğümde yenen ilk golde tamamen üçe üç bir pozisyon var. Kesinlikle sayısal anlamda sıkıntı yok. Tabii ki görevini tam anlamıyla doğru yapmama durumu var. Bu durum Hırvatistan'ın işine yaradı. Eğer maçı tekrardan iyi gözle seyreden insanlar olduysa, bizim 1-0'lık sonuçtan sonra iyi performans gösterdiğimizin farkı varmışlardır. Ancak rakip ceza sahasında tehlike yaratacak gücümüz yoktu" ifadelerini kullandı.

"BEKLENTİLERİM KARŞILANMADI"

'A Milli Takım Teknik Direktörlüğü teklifini kabul etmesi hakkında neler düşünüyor?' sorusuna Hiddink, "Tabii beklentilerim karşılanmadı. Eğer beklentilerim karşılandı deseydim ya finallere gitmiş olurduk ya da salı günü için avantajımız olurdu. Ancak salı günü büyük bir mucize gerçekleşirse hedefimize ulaşırız. Matematiksel olarak şansımız var. Finallere katılmak birinci amacımızdı. Ayrıca eski başkan Mahmat Özgener'le Türk Futbolunu ve Milli Takım kadromuzu değiştirmemiz gerektiğini düşünüyoruk. Kadromuza genç isimler kattık. Bunları gördünüz. Bu oyuncularımızdan 4-5 isim Hırvatistan karşısında forma giyecek. Bu da Türk Milli Takımı'nın geleceği için iyi olacak. Finallere gidemezsek büyük hayal kırıklığı yaşayacağım. Gerçekçi bakarsak bu takım, bu grubu ikinci bitirirdi. Alabileceğimiz puanları aldık" şeklinde cevap verdi.

Gruplarda oynadığımız Azerbaycan maçını değerlendiren Hiddink, "Almanya'ya kaybettik. Bunu normal kabul edebilirsiniz. Ancak Azerbaycan maçında çıkardığım kadroda deneyimli oyuncular yer alıyordu. 1-0 gibi bir skorla kazanabilirdik. Orada kendimizi kaybettik. Ondan sonra değişim süreci hızlandı" dedi.

CHELSEA'NİN TEKLİFİ!

Chelsea'nin teklifinin ardından Mahmut Özgener'in görevi bırakması kırılma noktası oldu mu? sorusuna tecrübeli çalıştırıcı, "Hayır. Chelsea teklifi diye bir şey yok. Bu İngiliz ve Türk basını tarafından yapılmış bir spekülasyon. Ben Chelsea'den teklif almadım. Mahmut Özgener'in ayrılması da çalışma azmimi etkilemedi. Mahmut Özgener ile fikir alış verişinde bulunuyorduk. Ancak görevi bırakması beni etkilemedi" diye konuştu.

"FUTBOLU ÇOK SEVİYORUM"



Teknik direktör Guus Hiddink, Türkiye'nin başındayken eski takımlarında olduğu kadar hevesli olup olmadığı sorusuna, "Ben bu fikre kapılan insaların benim yaptığım çalışmaları izleyip izlemediklerini merak ediyorum. Ben aynı şevkle çalışıyorum. Ben futbolu çok seviyorum. Bugün idmanımızı yaptık. Futbolcuları bulundukları durumdan çıkarmak için elimden geleni yaptık. İdmanların 15 dakikasını basına açıyoruz. Biz bir şey söylemeden basın mensupları hemen gidiyor. Belki biz idmanın tamamını açacağız. Basın mensuplarının da böyle bir durumu var" yanıtını verdi.

Hiddink, taraftarlara saygısı olduğunu söylerken "Skor yenilgiyle sonuçlandığı zaman insanlar bizim aynı şevkle çalışmadığımızı düşünüyor olabilir. Belki taktiksel hatalar yapıyor olabiliriz ama bu çalışma şevkimizi kırmıyor. Taraftarlar çok büyük saygım var ama her gün antrenmanda değiller. Bu tarz şeylere odaklanmak yerine sahadaki mücadeleye bakmamız gerekiyor. Bu tarz şeyler yerine daha detaylı analizler yapmamız gerekir" dedi.

"BURAK CORLUKA'YI MARKE ETMELİYDİ"

Hırvatistan maçında Corluka'nın attığı golü daha önce analiz ettiklerini belirten Guus Hiddink, "Şu anda buradaki ekrandan maçın görüntülerini izliyoruz. Analiz ekibiyle birlikte yediğimiz üçüncü golü izlemediğimizde bütün oyuncularımız neler yapması gerektiğini biliyor. Planlarımıza göre bir oyuncumuz Corluka'yı tutması gerekiyordu. Planlarda değil ama bu planların hayata geçmesinde sıkıntı var. Neden savunmada sıkıntılar var? Neden rakip ceza sahasında çoğalamıyoruz. İsteksiz çalışıyorsunuz gibi sorular yerine bunlarla ilgilenmemiz gerekir. Bütün analizle uğraşan yardımcı antrenörlerimiz bu tür durumlarda neler yapılması gerektiğni en az 10 kere söylemişlerdir. Bu tür hatalara rağmen ben oyuncularımın sahadakini direncini görürsem, bu hataları affedebilirim. Ama bu da söz konusu olmadı. Corluka'nın golünde Burak'ın rakibini marke etmesi gerekiyordu. Burak'ın geçmiş maçlarda nasıl oynadığını biliyoruz. Tabii ki onun arkasında dururum. Bu tarz hırsı görürsem futbolcumu korurum" ifadelerini kullandı.

Futbolcuların nerede hatalar yaptığını anlatan Hiddink, "Bizim korner atışları çalışmalarımız oluyor. Yine oyunun içine dönersek; ilk golden sonra ilk yarının sonuna kadar gayet iyi bir oyunumuz var. Oyunumuz ceza sahasına kadar iyi oluyor ama ondan sonrasını yapamıyoruz. Şunu dememiz lazım, Türk oyuncusu gayet iyi oynuyor ama rakibin nereden geleceğine dair iyi fikir sahibi olması lazım. Yediğimiz ikinci golde daha sıkı markaj yapmalıydık. Türk futbolcuları tehlikeyi sezemiyor" şeklinde konuştu.

"SOĞUK KANLI FUTBOLCU LAZIM"



Türk futbolunda sürekli atak beklentisi olduğunu ifade eden başarılı çalıştırıcı, "Bu bir tarz ve oturmuş bir tarz. Özetlersek halkın coşkulu ve atak bir futbol beklentisi var. Bazen öyle bir durum olur ki sadece kazanmak için oynarsınız. Tutkulu oyunu duygularla da birleştirirseniz hatalar ortaya çıkar. Birçok maç izliyoruz, hakemle yanlış kartlar çıkartıyor. Türk oyuncular da bu şekilde yetişiyor. Oyuncuları yapısı böyle dememiz lazım. Soğuk kanlı oyunculara ihtiyacımız lazım ama bu da kolay değil. Hırvatlar'ı gördünüz 2-0'ı bulduktan sonra tamamen geri çekildiler. Çünkü galibiyet için gelmişlerdi" dedi.

ABDULLAH AVCI KONUSU

Oğuz Çetin'in yerine Abdllah Avcı'nın göreve getirileceği ancak kendisinin yabancı dil sorunu nedeniyle istemediği iddiasına cevap veren Hiddink, "Öncelikle konuşmalarımızda Abdullah Avcı'nın ismi önerilmedi. Kendisine büyük saygı duyuyorum. İstanbul'un dördüncü büyük takımını çalıştırıyor ve iyi sonuçlar alıyor. Ayrıca yabancı dil de sorun değil. Ben Türkçe bilmiyorum, Abdullah Avcı'da belki benim konuştuğum dilleri bilmiyor. Kesinlikle dil problem değil" ifadelerin kullandı.

Eski Federasyon başkanı Mahmut Özgener ile görevde olduğu dönemde daha sık görüştüğünü ifade eden Hollandalı hoca, "Bizim Mahmut Özgener ile haftalık görüşmelerimiz olurdu. Bunun kolay olmasındaki neden aynı dili kullanabiliyor olamamızdı. Şimdi ise Cüneyt Tanman ve Lutfi Arıboğan ile görüşüyoruz. Gizlimiz, saklımız yok. Mehmet Ali Aydınlar ile de bir kere Yönetim Kurulu Toplantısı'nda konuştuk. Kendisi konuşmasını yaptı, ben de konuşmamı yaptım. Ancak konuşmanın büyük kısmında Cüneyt Bey ve Lutfi Bey'le konuştuk" dedi.

'BU TARZ YORUMLAR UYGUN DEĞİL'

Kendisinin Türkiye'de maç izlemediği yorumlarına cevap veren tecrübeli çalıştırıcı, "Bu konu gündeme gelmiş olabilir. Planlarımızı yaptığımızda hangi noktalara nasıl ulaşabileceğimizi konuştuk. Oğuz Çetin, Engin İpekoğlu, Fuat Usta ve ben oyuncuları her zaman izledik. Türk Mili Takımlar'ı için oynayacak oyuncular sadece Türkiye'de bulunmuyor. Kısa sürede Milli Takım'da oynayabilecek oyuncuları tespit ettik. Herkes görevini yaptı. görevini yaptı. Bir keresinde ben Freiburg maçında Ömer Toprak'ı izliyordum. Ancak Türk medyasından, neden İstanbul'a gelmiyor? şeklinde haberler çıktı. Buna Erdal Keser'i de dahil edebiliriz. Herkes kendi programına göre oyuncuları izledi. Bu tarz yorumların yapılması bence uygun değil. Sadece A Milli Takım için de değil. U21 Şampiyonası var. U21 için de Türk oyuncular izleniyor. O oyuncuları da ilerki dönemlerde göreceksiniz. Ben Avrupa'da ki oyuncuları izliyordum. Çünkü Türkiye'de oynayanları biliyordum" açıklamasını yaptı.

"GERİ DÖNECEĞİM"

Son olarak Hırvatistan maçı hakkındaki tahmini açıklayan Hiddinki "Zor bir karşılaşma olacak. Bunu biliyoruz. Finallere gitme şansımız hala var. Dört oyuncumuz yok. Onların yerine oynayan isimlerin de ellerinden geleni yapacağını biliyorum" derken Hırvatistan maçından sonra Türkiye'ye geri dönüp dönmeyeceği sorusuna ise "Ben daima Türkiye'ye geri döneceğim" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor