Herşeyin başı Burak

Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta maçında Trabzonspor, Kardemir Karabükspor deplasmanında galibiyet arıyor.Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.Saat 16:00'da oy

Herşeyin başı Burak

Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta maçında Trabzonspor, Kardemir Karabükspor deplasmanında galibiyet arıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 16:00'da oynanacak karşılaşmanın orta hakemliğini Fırat Aydınus yapacak. Aydınus'un yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu gerçekleştirecek.

Maçın dördüncü hakemi ise Mete Kalkavan. Zorlu mücadele Lig Tv'den canlı olarak yayınlanırken aynı zamanda Haber61.Net Canlı Anlatım Servisi farkıyla da sizlere ulaşacak.

BURAK YILMAZ 'PLAKA' YAZMA YOLUNDA
Konuk ekip Trabzonspor'da sakatlıkları süren Tayfun, Vittek, Glowacki ve Volkan Şen Karabük'e giden kafilede yer almadı.

Bu iki oyuncu dışında eksiği bulunmayan Karadeniz ekibinde golcü Burak Yılmaz'ın tekrar form kazanması yüzleri güldürüyor. Ligde bugüne farklı takımların formaları altında 133 maça çıkan Burak Yılmaz Spor Toto Süper Lig kariyerinde 59 gole imza attı.

Golcü oyuncu Karabükspor karşısında 2 gol bulması halinde gol sayısını Trabzon'nun plakası olan 61 rakamını yakalamış olacak.

ALT SIRALARDAN KURTULMAK İSTİYOR
Ev sahibi Kardemir Karabükspor'da sakatlıkları bulunan ve son yapılan antrenmana katılmayan Şenol, İlhan ve Deumi'nin forma şansı bulması beklenmiyor. Kadrosunu forvet Jugurtha Hamroun ve Mehmet Yıldız'ın yanı sıra Bosna Hersek Milli Takımı'nda da forma giyen stoper Sanel Jahiç ile güçlendiren Bülent Korkmaz'ın öğrencileri bu maçtan üç puan çıkararak alt sıralardan kurtulma hesapları yapıyor.

TRABZONSPOR SERİ PEŞİNDE
Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibini mağlup etmesi halinde bu sezon ilk kez 5 maç art arda kazanmış olacak.

Ligin 16'ncı haftası sonunda aldığı 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 21 puan toplayarak 10. sırada yer alan ancak daha sonra oynadığı 4 maçı da kazanarak lig sıralamasında 33 puan ile 4'ncü sıraya yükselen bordo-mavili takım, Kardemir Karabükspor maçını da kazanarak çıkışını sürdürmeyi ve galibiyet serisini 5 maça çıkarmayı hedefliyor.

Ligin 17'nci haftasında Orduspor'u sahasında 4-1, 18'nci haftasında sahasında Manisaspor'u 2-1, 19'ncu haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 ve 20'nci haftasında sahasında Samsunspor'u 4-0'lık sonuçla mağlup eden Karadeniz ekibi, Kardemir Karabükspor'u da yenip bu sezonki galibiyet serisi rekorunu kırmanın hesabını yapıyor.

BURAK YILMAZ FARKI
Karabükspor bu sezon Süper Lig'de oynadığı 20 maçta 21 gol attı. Trabzonsporlu Burak Yılmaz ise tek başına 21 gol atmayı başardı. Karabükspor 20 maçta 251 şut atıp 90 kez kaleyi bulurken %36 başarı oranı yakaladı. Burak Yılmaz ise 17 maçta 87 şut atıp 44 kez kaleyi buldu ve %51 başarı oranı yakaladı. Karabükspor'un bu sezon en golcü oyuncusu Luton Shelton 20 haftada 5 gol attı.

Bunun yanı sıra, Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Bordo-mavili forma altında Karabüksporspor'a karşı oynadığı maçlarda gol atma başarısı gösteriyor. Geçtiğimiz sezonun 17. haftasında oynanan ve Bordo-mavili takımın 3-0'lık galibiyeti ile sonuçlanan maçta Burak 1 gol atmıştı. Söz konusu sezonun 34. haftasında Karabükspor ile oynanan maçta golcü oyuncu forma giymemişti.

TRABZONSPOR'UN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor, Karabük'te yapacakları maçla lig tarihinde 10. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 9 maçta bordo-mavili takım rakibi karşısında yenilgi almazken, 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Trabzonspor, söz konusu maçlarda rakip fileleri 22 kez havalandırırken kalesinde sadece 2 gol gördü.

DEPLASMAN MAÇLARI
Trabzonspor, deplasmanda Kardemir Karabükspor ile yaptığı 4 lig maçında 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi 7 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü.

İki takım arasında en farklı galibiyeti ise Trabzonspor, 1993-94 sezonunda 6-0'lık sonuçla elde etti. Bordo-mavililer, geçen sezon Karabük'te oynanan karşılaşmayı 4-0, bu sezon ligin ilk yarısında Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmayı ise 3-1 kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor