Henrique bu sezon kendini aştı!

UEFA Avrupa Ligi ön eleme ve play-off turunda attığı gollerle Trabzonspor'un tarihinde ilk kez gruplara kalmasında önemli rol oynayan, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor karşısında takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Pauolu Henrique, önceki

Henrique bu sezon kendini aştı!

UEFA Avrupa Ligi ön eleme ve play-off turunda attığı gollerle Trabzonspor'un tarihinde ilk kez gruplara kalmasında önemli rol oynayan, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor karşısında takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Pauolu Henrique, önceki sezonlardan daha iyi bir sezon başlangıcı yaptı.

Belçika'nın Westerlo takımında 18 gol atarak "gol krallığı" yarışını 3'üncü sırada tamamladıktan sonra Trabzonspor'a transfer olan 2011-2012 sezonunda ligde 2, UEFA Avrupa Ligi'nde 1 gol, geçen sezon ise ligde 4 gol atarak beklentileri karşılayamayan Brezilyalı oyuncu, şimdiden önceki iki sezonun toplamından daha fazla gol kaydetti.

Trabzonspor'da  zaman zaman eleştiriler alan Brezilyalı futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 6 maçta 7 gol, ligde de 1 gol olmak üzere toplam 8 gol kaydederek, önceki iki sezondan daha fazla gole imza attı.

HENRIQUE’NİN BU SEZONKİ GOLLERİ

Henrique'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu ve ligde attığı goller şöyle:

Trabzonspor-Derry City (4-2)...................: 1 gol

Derry City-Trabzonspor (0-3)..........:.........: 2 gol

Dinamo Minsk-Trabzonspor (0-1)...............: 1 gol

Kukesi-Trabzonspor: (0-2)......:..................: 1 gol

Trabzonspor-Kukesi (3-1)...........................: 2 gol

Trabzonspor-Kardemir Karabükspor (1-0)....: 1 gol

GÖNDERİLMESİ GÜNDEMDEYDİ

Trabzonspor'da ilk iki sezon başarılı bir performans ortaya koyamamasından dolayı takımdan ayrılması gündeme gelen Brezilyalı oyuncu, geçen sezon devre arasında son anda takımda kalmıştı.

Belçika'nın Standart Liege ve Portekiz'in Sporting Lizbon takımlarının talip olduğu Brezilyalı oyuncuyu, bordo-mavili kulübün yönetim kurulu vermekten vazgeçmişti.

GOLLERİN AYRISINI ATTI

Henrique, forvet transferi gerçekleştiremeyen bordo-mavili takımda bu sezon gösterdiği performansla takımın gol yükünü tek başına çekiyor.

Karadeniz ekibinin lig ve UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında attığı 16 golün 8'ini atan Henrique, tek başına bordo-mavili takımın gollerinin yarısını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler