''Hem ligde kafada ol, hem sıfır borç olmaz''

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Kayserspor maçındaki gibi arzulu oynamaları halinde ligde çok farklı gideceklerini söyledi.     Şener, 1-1 berabere kaldıkları Kayserispor maçında şansız olduklarını belirterek, ''Yapacak bir şey yok. Top kaleye gir

''Hem ligde kafada ol, hem sıfır borç olmaz''

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Kayserspor maçındaki gibi arzulu oynamaları halinde ligde çok farklı gideceklerini söyledi.
     Şener, 1-1 berabere kaldıkları Kayserispor maçında şansız olduklarını belirterek, ''Yapacak bir şey yok. Top kaleye girmeyince girmiyor. Takım bana göre iyiydi'' dedi.
     Bordo-mavili takımın dün arzulu bir oyun ortaya koyduğunu söyleyen Şener, ''Burada en önemli olay istek. Dünkü maçta bu vardı. Geri kalan teknik özelliklerin hepsi bizim oyuncularda mevcut. İsteği artırıp Kayserispor maçı gibi her maçta oynarsak ligde çok farklı gideriz'' diye konuştu.
     Bazı mevkilerde oyuncu fazlalıklarının bulunduğunu kaydeden Şener, ''Devre arasında futbolcu gönderme var. Ama alalım dediğin zaman diyorlar ki 'borç çok'. Ben de onu diyeceğim. 'Borç çok alamıyoruz. Kongrede borç lafını etmeyin alayım'. İkisi birden olmaz yani. Mancnhester United'in de 500 milyon avro borcu var. Bankaya parayı koyup orta sıralara oynayamam. O zaman hem seyirci hem yerel basın ayağa kalkıyor. Hem kafada ol hem sıfır borç olmaz. Ama çevrilebilir borç olması önemli. ABD'nin de borcu var ama dönen bir borç. Dönmeyen borcun olduğu zaman zaten finans kuruluşları sana para vermez. Senden daha izliyorlar seni. İç yapıyı da bilmek lazım'' ifadelerini kullandı.
    
     -''Şike sürecinde yanımızda olmayanların kongrede eleştiri hakkı yok''-
    
     Şener, geçen hafta sonu yapılan olağan mali genel kurulda karşılıklı sataşmaların Trabzonspor'a yakışmadığını belirterek, ''Bazı eleştiriler gayet doğal, onlara saygı duymak lazım. Trabzonspor camiasınında çok sivri çıkanların dışında bir de aklıselim olanlar var. Bu da her zaman kendini gösteriyor. Onlar olmasa bugüne kadar çok daha kötü durumlara düşerdik. Bana göre iyi geçen bir kongreydi'' dedi.
     Süper Lig'de diğer rakiplere bakarak da kendilerini değerlendirmeleri gerektiğini anlatan Şener, şöyle devam etti:
     ''Bizim rakibimiz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş. Onların kongrelerine katılmadık ama fotoğraflarını veya videolarını izleyebiliyoruz. Biraz daha farklı oluyor. Ben de öyle olmasını arzu ederdim. Ama inşallah geçen zaman içinde yeni yöneticiler de yeni jenerasyonlar da daha bilimsel daha eğitimli daha çağdaş şekilde kongreler yapabilir diye düşünüyorum. Bağırma çağırmanın daha az olduğu, hitabetin daha şık olduğu daha güzel eleştirilerin, anlatımların olduğu kongreler inşallah yapacağız. Her şeyi birden düzeltmek mümkün değil tabi.''
     Şener, şike sürecinde destek göremedikleri kişilerin kongrede eleştiri yapma haklarının olmadığını düşündüğünü ifade ederek, ''Biz nezarethanelerde, mahkemelerde Trabzonspor adına koşturduk. Biz oralardayken keyif içinde olanların kalkıp bana akıl vermelerini de biraz yadırgadım. Fenerbahçe başkanı ve asbaşkanına orada camiası tam destek verdi. Ama bize demeç verdikten sonra destek verildi. Neyse bu konuları artık içimize gömdük. Artık bahsetmek istemiyorum. Tarih 20-30 sene sonra anlatır onları'' diye konuştu.
    
     -Adaylık konusu-
    
     Şener, gelecek yıl yapılacak olağan genel kurulda başkan adayı olup olmayacağı konusunda bir şey söylemenin erken olduğunu kaydederek, ''Yoruluyorsunuz tabi yıpranıyorsunuz. Böyle olmaz konularda sadece eleştirmek için eleştirmek hoş bir şey mi- Kalpleri kırmadan da söylemek istiyorum bazı şeyleri, kendini daha iyi yetiştirmiş, İstanbul'daki ulusal basın çevresinden, federasyondan, siyasetten biraz daha nasibini almış, dünyadan haberdar arkadaşlar olsa daha güzel olur diyorum. Ben ne kimsenin adaylığına mani olabilirim ne de başkanlığına. Ne de öyle bir talebim var. Bunları arzu etmekte de haklıyım. Çünkü benim rakiplerimin önüne öyle çıkmam lazım. Yönetimiyle başkanıyla seyircisiyle. Ondan biraz geri kalınca üzülüyorum'' ifadelerini kullandı.
     Sadri Şener, sezon başında Beşiktaş ile anlaşan Oğuzhan ile ilgilendiklerini belirterek, ''Beşiktaş bu oyuncuyu kaptı. Bizim de bazen ilginç huylarımız var. Yanlış bilmiyorsam 5 lira aşağı 5 lira yukarı borç çok olmasın diye. Onu da ondan almadık zannediyorum'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor