Heinz Feldkamp'dan inciler

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, TFF'nin şike soruşturmasıyla ilgili verdiği kararın Avrupa'da tam bir hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi. Alman teknik adam, "UEFA sert bir reaksiyon gösterecek. Bu reaksiyon 2012 Avrupa Futb

Heinz Feldkamp'dan inciler

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, TFF'nin şike soruşturmasıyla ilgili verdiği kararın Avrupa'da tam bir hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

 

Alman teknik adam, "UEFA sert bir reaksiyon gösterecek. Bu reaksiyon 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Finallari'nden sonra ortaya çıkacak." dedi.

 

"Kulüplerin de ceza alması gerekiyordu." diyen Karl Heinz Feldkamp yaptığı açıklamada, "Şike soruşturmasında adı geçen kulüplerin ceza alması gerekiyordu. Türk Futbol Federasyonu'nun verdiği ya da vermediği karar tam bir hayal kırıklığı. Ben de şaşkın ve üzüntülüyüm.

İtalya'da Juventus ceza aldı, sonrasında 2. Lig'de şampiyon oldu ve şimdi de Serie A şampiyonu oldu. Almanya ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaptığım temaslarda bana Türkiye'deki bu durumla ilgili çok sayıda soru soruluyor. Verecek cevap bulamıyorsunuz." dedi.

 

PLAY-OFF DA ŞİKE OLAYLARININ ÜZERİNİ KAPATMAK İÇİN İCAT EDİLDİ

Ünlü Alman futbol adamı, play-off sisteminin de yapılmak istenen manipülasyonun bir parçasını olduğunu belirterek, "Türkiye'de Süper Lig'de play-off sisteminin uygulanması da şike olaylarının üzerini kapatmak, kamuoyunu manipüle etmek amacı taşıyor. Buna karşıyım ve yaşananlardan dolayı çok üzgünüm." şeklinde konuştu.

 

UEFA, AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDAN SONRA HAMLESİNİ YAPACAK

Feldkamp, "UEFA'nın Türkiye'deki bu olaya hamle yapacağına kesin biçimde inanıyorum. Onlar TFF'den bir karar bekliyordu. Beklenen karar çıkmadığı için UEFA hamle yapacaktır. Bu hamle Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nden sonra UEFA tarafından bizzat yapılacak. UEFA, TFF'nin kulüplerle ilgili ceza vermesini sağlayacak bir karar için baskı yapacak." dedi.

 

GALATASARAY'A HAKSIZLIK YAPILDI

Şampiyonluk maçına da değinen ünlü futbol adamı, "Galatasaray'a haksızlık yapılıyor. 9 puan öndeydi. Play-offlar oynanıyor. Bu Galatasaray'ı yıprattı. Süper Final'de özellikle iç saha maçlarında puan kaybetti. Moral bozukluğu yaşadı. Fenerbahçe daha moralli gözüküyor, bu nedenle Galatasaray'a oranla daha moralli oynayacaklar, bu bir avantajdır. Seyirci avantajı da Fenerbahçe'de. Tüm bunlar Galatasaray'ın aleyhine." şeklinde konuştu.

 

Feldkamp, "Bana göre Fatih Terim'in son derece kötü geçen önceki sezonun ardından takımını çok iyi toparladı. Başarılı oldu. Fakat maalesef şampiyon olursanız, her şeyi doğru yapmış kabul ediliyorsunuz. Olamazsanız, yaptığınız emekler göz önünde bulundurulmuyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler