Hazırlık maçı oynamak yasaklandı

 Almanya Futbol Federasyonu, ülke sınırlarında Türk takımlarının hazırlık maçı yapmasını yasakladı Türkiye, şike soruşturması kapsamında UEFA’dan Türk takımlarına bir ceza gelmemesinin mutluluğunu yaşarken, şok haber Almanya Futbol Federasyonu’ndan (DFB)

Hazırlık maçı oynamak yasaklandı

 

Almanya Futbol Federasyonu, ülke sınırlarında Türk takımlarının hazırlık maçı yapmasını yasakladı

 

Türkiye, şike soruşturması kapsamında UEFA’dan Türk takımlarına bir ceza gelmemesinin mutluluğunu yaşarken, şok haber Almanya Futbol Federasyonu’ndan (DFB) geldi. Her şey, kulüplerimizin yeni sezon hazırlıkları kapsamında organizatörler kanalıyla hazırlık maçları ayarlamasıyla ortaya çıktı. Organizatörler tarafından kulüplerle görüşüldü, hazırlık maçlarının yapılacağı statlar ayarlandı, program yapıldı. Ancak Almanya Futbol Federasyonu’ndan gelen haber, herkesi şoke etti.

 

POLİS ‘EVET’ DEDİ AMA... 

DFB, Türk takımlarının maçlarında gurbetçilerin çıkardığı olaylar nedeniyle bu yıl temsilcilerimizin Almanya sınırları içinde hiçbir özel maçına izin vermeyeceğini açıkladı. Olayın perde arkası ise, daha da can sıkacak türden. Organizatörlerin yerel polis, statlar ve maçların oynanacağı şehirlerin belediye başkanlarından izin almaları bile Alman Federasyonu’nun kararını değiştirmedi. Yasakla ilgili yazı dün Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye büyükelçiliğine de iletildi. Kararın ana gerekçesi olarak karşılaşmaların sonunda sahaya giren seyirciler, atılan meşaleler ve güvenlik önlemlerinin sporcu sağlığını riske edecek düzeyde yetersiz kalması gösterildi. Türkiye’den F.Bahçe, G.Saray, Trabzon ve Sivas’la birlikte pek çok takımın Almanya’da kamp yapma planları da tehlikeye girdi.

 

İŞTE O MAÇLAR

Almanya Futbol Federasyonu’nun getirdiği yasak, ilk etapta Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin ikişer hazırlık maçını iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Kulüpler tarafından hazırlık takvimine yazılan Uerdingen-Trabzonspor, Willem II-Trabzonspor, Fenerbahçe-Mallorca ve St Pauli-F.Bahçe maçları tehlikeye girdi.

 

Milli maç bile yarıda kalmıştı 

Gurbetçilerle ilgili olaylar son olarak A Milli Takım’ın Avusturya kampında büyük sıkıntı yaratmıştı. Finlandiya ile oynadığımız hazırlık maçı, gurbetçilerin sahaya girmesi nedeniyle 2 dakikalık uzatma bölümü oynanılamadan yarıda kalmıştı. Hakem Schüttengruber’in ‘taraftarların sahaya girmesi ve polisin güvenlik önlemlerinde sıkıntı yaşaması nedeniyle maç yarıda kaldı’ yönündeki raporu herkesi korkutmuş ancak UEFA’dan herhangi bir ceza gelmemişti.

Hollanda'dan da şok!

Almanya’dan gelen yasak, geçen yıldan kalma bir başka ayıbı da ortaya çıkardı. Türk takımlarıyla ilgili ilk yasağın geçen yıl Hollanda tarafından koyulduğu ve temsilcilerimizin ülke sınırları içinde maç yapmasının mümkün olmadığı öğrenildi. Hollanda Futbol Federasyonu’nun yasağı, bu yıl da devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor