Haydi Türkiye sevindir bizi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor.Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 21.05'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'nda

Haydi Türkiye sevindir bizi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 21.05'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. Brych'ın yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ve Mark Borsch yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Florian Meyer. Türkiye ile Hırvatistan arasındaki play-off rövanş maçı ise 15 Kasım'da Zagreb'deki Stadion Maksimir'de oynanacak.

YILDIZLAR CEZA SINIRINDA

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turu ilk maçı öncesi ay-yıldızlı ekipte tam 9 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Aday kadroda yer alan 9 futbolcu sarı kart görürse, Zagreb'deki rövanşta cezalı duruma düşecek.

Eleme grubunda yapılan maçlarda birer sarı kart gören Emre Belözoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta, Kazım Kazım, Sabri Sarıoğlu, Arda Turan, Selçuk Şahin, Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop, sarı kart görmeleri halinde, rövanşta sahaya çıkamayacak.

DEVAMI SAYFA 2'DE

 

 

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Egemen Korkmaz

Servet Çetin

Hakan Balta

Selçuk İnan

Mehmet Topal

Emre Belözoğlu

Hamit Altıntop

Arda Turan

Burak Yılmaz

HIRVATİSTAN

Pletikosa

Srna

Corluka

Simunic

Pranjic

Rakitic

Modric

Dujmovic

Perisic

Eduardo

Mandzukovic

STAT: Türk Telekom Arena

SAAT: 21:05

HAKEM: Felix Brych

YAYIN: Star TV

A MİLLİ TAKIM 487. MAÇINA ÇIKIYOR-

A Milli Takım, Hırvatistan ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçıyla birlikte 487. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 257'si resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan toplam 486 maçta, 175 galibiyet, 115 beraberlik alırken, 196 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 629 gol atarken, kalesinde ise 727 gol gördü.

-HIRVATİSTAN İLE 5. RANDEVU-

A Milliler, Hırvatistan'la ise tarihindeki 5. maçına çıkacak. Ay-yıldızlı takım şimdiye kadar oynanan 2'si resmi, 2'si özel 4 maçtan 1'ini kaybederken, 3'ünde berabere kaldı. A Milli Takım, Euro 2008'de Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçında rakibini penaltı atışları sonucu 4-2 yenmişti.

DEVAMI SAYFA 3'TE

 

 

ARDA, BURAK VE GÖKHAN!

Türkiye'nin, evinde Hırvatistan'a karşı oynayacağı UEFA EURO 2012 play off maçında rakibine karşı en büyük kozlarının Arda Turan, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül olacak. Türkiye'nin UEFA EURO 2012 elemelerinde kaydettiği son sekiz gol, bu oyuncular tarafından hazırlandı ya da bu futbolcular tarafından rakip filelere gönderildi.

Arda Turan eleme maçlarında attığı 4 golle Türkiye'nin elemelerdeki en skorer oyuncusu olurken iki de asist yaptı. Atletico Madrid forması giyen yıldız oyuncu, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül'le birlikte Türkiye'nin play-off'a kalmasında büyük katkıda bulundu.

Arda Turan ile birlikte, Azerbaycan karşılaşmasında attığı golle takımının play-off lara kalmasını sağlayan, Belçika karşısında attığı beraberlik golüyle takımına önemli puan kazandıran Burak Yılmaz da eleme maçlarında attığı 3 golle etkili oldu.

Fenerbahçe' nin 26 yaşındaki sağ bek oyuncu Gökhan Gönül, elemelerde forma giydiği maçlarda skora bir gol ve iki asistle katkı sağladı. Oyuncu ayrıca çektiği 3 şutta da yüzde 100 isabet oranı yakaladı.

HIRVATLARIN GOL UMUDU!

Hırvatistan'ın en önemli silahı Eduardo, UEFA EURO 2008 ve UEFA EURO 2012 elemelerinde rakip filelere toplamda 13 gol bıraktı ve Hırvatistan, İngiltere'ye karşı oynadığı 2010 Dünya Kupası eleme maçı dışında Eduardo'nun gol attığı tüm maçlarını kazanma başarısı gösterdi.

Hırvatların Türkiye ile deplasmanda oynayacağı play-off ilk maçında, galibiyet ya da avantajlı skor için en büyük gol umudu Eduardo olacak. Davor Suker'den sonra Hırvat milli takımının en golcü oyuncusu olan Eduardo oynadığı 42 maçta rakip fileleri 22 kez havalandırdı. 

Shakhtar Donetsk forması giyen oyuncu, UEFA EURO 2012 eleme maçlarında attığı 3 gol ve 2 asistle takımına büyük katkı sağladı. Hırvat oyuncu UEFA Euro 2008 elemelerinde ise oynadığı 12 maçta 10 gol ile ülkesinin gruplardan çıkmasında büyük rol oynadı.

PLAY-OFFLARDA 4 MAÇ OYNANACAK

2012 Avrupa Şampiyonası vizesi almak isteyen 8 takım, yarın play-off ilk maçlarını oynayacak. Türkiye-Hırvatistan maçının yanı sıra Bosna Hersek - Portekiz, Çek Cumhuriyeti - Karadağ, Estonya - İrlanda maçları oynanacak. Play-off turundan başarıyla çıkacak olan 4 takım, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazanacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor