Hasret sona erdi

Trabzonspor forması altında ilk golünü Orduspor karşısında kaydeden Avusturyalı oyuncu Marc Janko, lig maçları dikkate alındığında bordo-mavili takımda 10 sezon sonra 61. dakikada gol atan oyuncu oldu.Trabzonspor'da en son Mehmet Yılmaz, 2002-2003 sezonun

Hasret sona erdi


Trabzonspor forması altında ilk golünü Orduspor karşısında kaydeden Avusturyalı oyuncu Marc Janko, lig maçları dikkate alındığında bordo-mavili takımda 10 sezon sonra 61. dakikada gol atan oyuncu oldu.

Trabzonspor'da en son Mehmet Yılmaz, 2002-2003 sezonunun 11. haftasında 3-0 kazanılan Diyarbakırspor maçında 61. dakikada gol kaydetmişti.

Trabzon'un plaka numarası olan 61'in Trabzon ve Trabzonspor'u simgeleyen bir anlam kazanması ve son yıllarda bordo-mavili taraftarların maçlarda kutlama yaptığı bu dakikada Janko'nun attığı gol taraftarlara ayrı bir sevinç yaşattı.

-Geçen sezon kabus olmuştu-

Trabzonspor taraftarları coşkulu bir şekilde kutlama yaptığı 61. dakikada geçen sezon iki kez üzülmüştü.

Bordo-mavili takım, Süper Final'de Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği maçın 61. dakikasında Moussa Sow'un golünü, yine Süper Finalde 4-2 kaybedilen Galatasaray maçında da Eboue'nin 61. dakikadaki golü kalesinde görmüştü.

-61. dakikanın unutulmaz golcüsü-

Trabzonspor'da 61. dakikanın unutulmaz golcüsü 1975-76 sezonunda 3 maç üst üste 61. dakikada attığı gollerle Hüseyin Tok olmuştu.

Tok, yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un ilk kez ligde şampiyon olduğu 1975-76 sezonunda 1-0 kazanılan Fenerbahçe, Zonguldakspor ve Bursaspor maçlarında 61. dakikada gol attığını, futbolculuk yaşantısı boyunca bu dakikada attığı 6-7 golü bulunduğunu söyledi.

Gollerin 61. dakikaya denk gelmesinin rastlantı olduğunu belirten Tok, "Golleri 61. dakika ayarlayıp atmak mümkün değil. Maç bitince gölü 61. dakikada attığımı öğreniyordum" dedi.

Trabzonspor'un 1975-76 sezonunda ligdeki ilk şampiyonluğuna ulaştığını anımsatan Tok, "Fenerbahçe'yi 1-0 yendiğimiz maç Trabzonspor'un şampiyonluk yolundaki en önemli maçıydı. Bu maçta 61. dakikada attığım gol şampiyonluğun kapısını aralamıştı. O sezonu Fenerbahçe'nin önünde tamamlayıp şampiyon olmuştuk. 1975-76 sezonunda üst üste 3 maç 61. dakikada gol atmıştım. Onun için bana '61 Hüseyin' diyorlardı. Böylece 61. dakika gollerinin önemi daha da arttı" ifadelerini kullandı.

O dönemlerde elde edilen şampiyonlukların değerinin sonradan daha da arttığını dile getiren Tok, "Taraftarlar özellikle son yıllarda 61. dakikayı adeta Bayram havasında kutlamaya başladı. Bizim dönemimizde bu düzeyde bir kutlama, böyle bir hava yoktu. Ama 61. dakika golü de önemliydi. Janko'nun 61. dakikada gol atması tüm Trabzonsporlular gibi beni de sevindirdi. İnşallah 61. dakikada 20 gol atar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler