Hareketin kralı artık hakemlerin

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen sezon öncesi Hakem eğitim semineri, 3-5 Ağustos tarihlerinde Sapanca'da yapıldı. Üst Klasman Hakem ve Üst Klasman Yardımcı Hakemler, Kadın FIFA ve FIFA Yardımcı Hakemleri ile

Hareketin kralı artık hakemlerin

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen sezon öncesi Hakem eğitim semineri, 3-5 Ağustos tarihlerinde Sapanca'da yapıldı.

 

Üst Klasman Hakem ve Üst Klasman Yardımcı Hakemler, Kadın FIFA ve FIFA Yardımcı Hakemleri ile Üst Klasman gözlemci vementörleri seminere UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg damgasını vurdu.

 

Hakemlere yeni sezonda UEFA olarak kendilerinden neler istediklerini ileten Uilenberg, 2012 Avrupa Şampiyonası'nın hakem hatalarını barkovizyondan gösterdi. Ardından da geçtiğimiz sezon Süper Lig'de yapılan hatalı kararları hakem ve gözlemcilerimize izleten Uilenberg bu sezon UEFA'nın özellikle üstünde durduğu iki konuyu şöyle açıkladı:

 

1- Futbolcuların hakeme karşı yaptıkları el kol hareketlerinin kontrol altına alınması ve cezalandırması...

 

2- Yedek kulübesi kontrolü üzerinde durulması. Teknik direktör başta olmak oyuncuların itirazlarının kartlarla cezalandırması...

 

UEFA'nın ön planda tuttuğu bu kurallar bu sezon uygulanmaya başlanırsa Süper Lig'deki birçok takımın başı ağrıyacak gibi gözüküyor.

 

Nitekimartık hakemler kararlarına karşı yapılan en ufak itirazı ya da jesti kartla cezalandıracak. Hakeme itirazın en yoğun olduğu futbol liglerinden birinin Süper Lig olduğu düşünüldüğünde bu sezoın bir kart rekorunun kırılması damuhtemel.

 

Zekeriya Alp: "Artık ceza var"

UEFA'nın Jaap Uilenberg vasıtasıyla ilettiği kararları MHK Başkanı Zekeriya Alp BUGÜN'e yorumladı. UEFA gibi kendilerinin de konu üzerinde detaylı ve titiz bir şekilde durduklarını belirten Alp “Yedek kulübesinde ve saha içindeki oyuncuların agresif davranışları olumsuz şekilde etkiliyor. Hakem kardeşlerim bu durumlarda artık gereken cezayı verirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor