Haluk Ulusoy ne demek istedi?

Türk futboldunda geçtiğimiz haftaya Futbol Federasyonu'nun (TFF) başkent Ankara'da yaptığı mali genel kurul damgasını vurmuştu. Büyük tartışmaların gölgesinde geçen zirvenin ardından Fenerbahçe'den zehir zemberek bir açıklama gelmişti. TFF yönetimini ve T

Haluk Ulusoy ne demek istedi?
Türk futboldunda geçtiğimiz haftaya Futbol Federasyonu'nun (TFF) başkent Ankara'da yaptığı mali genel kurul damgasını vurmuştu. Büyük tartışmaların gölgesinde geçen zirvenin ardından Fenerbahçe'den zehir zemberek bir açıklama gelmişti. TFF yönetimini ve Trabzonspor'u topa tutan Sarı-Lacivertliler "Yaşanan süreçten geçmişi ve bugünü tartışmalı birtakım kişilerin vazife çıkarmaya çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı.
 
Fenerbahçe'nin bu ifadelerle TFF Genel Kurulu'ndan bir gün önce TFF başkanlığına adaylığını açıklayan Haluk Ulusoy'u hedef aldığı yorumları yapılmıştı. Ancak BUGÜN'e konuşan tecrübeli futbol adamı Fenerbahçe yönetiminin bu açıklamasını üstüne alınmadığını söyledi.
 
Laf kime belli değil
 
Daha önce 1997-2004 ve 2006-2008 yılları arasında TFF Başkanlığı yapan Ulusoy, Fenerbahçenin 'Birtakım kişiler' sözleriyle ima ettiği kişileri açıklaması gerektiğini belirterek "Ben bu açıklamaları kendi üstüme alınmıyorum. Çünkü benim geçmişim de dünüm de bugünüm de geleceğim de belli. Soyadım da belli her şeyim belli. Bu ülke için yapmış olduğum hizmetler de belli. Ülke futbolunu nerelerden alıp nerelere taşıdığım da belli. Tarihinde en büyük başarılarını, zaferlerini benim dönemimde aldığı da belli. Bunun için ben kendi üstüme alınmıyorum bunları. Belki başkarına söylemiş olabilirler. Kime gittiği belli olmayan bir laf ortaya attıkları bir yazıyla gündeme oturmaları da normal değil" diye konuştu.
 
‘CV’li hodri meydan 
 
Sözlerine "Türk futbolunda benim gibi CV'si olan birisi var mı" diye devam eden Uusoy  "40 tane TFF başkanı gelmiş gelmiş, sadece ad ve soyadları yazar. Ama Haluk Ulusoy'un başarılarını isminin altına yazsanız herhalde sayfaya sığmaz. Oyüzden Fenerbahçe'nin beni hedef aldığına inanmıyorum ve inanmak da istemiyorum" diye konuştu.
 
"Gider İsviçre'ye kamp kurardım"
 
Haluk Ulusoy, şike süreciyle ilgili oldukça sitemkâr konuştu. Tecrübelerine rağmen şike sürecinin başından bu yana kendisine gelip yardım isteyenin olmadığını belirten Ulusoy  "Yıldırım Bey 'Kulüpler ceza alırsa alsın, cezadan sorumlu değiliz' dişıor ama bu kulüpler olmazsa Federasyon olmaz. Fenerbahçe, Beşiktaş veya TFF benden yardım istemiş olsaydı işimi gücümü bırakır, İsviçre'ye gider, otel odasına yerleşirdim.
 
Orada kamp kurardım 20 gün, 1 ay, 3 ay, 5 ay her neyse... Federasyon başkanı, seçilmeden evvel bana 'Başkan olursam UEFA'da yardımlarını isteyeceğim' demişti. Ama bir kere aramadı. Federasyon'u dünya sıralamasında 5'inci sıraya taşıyan ben değil miyim? Bu imajın yerlerde sürünmesini ister miyim? Koşa koşa yardım ederdim" dedi.
 
"Siz bu sorunu çözebilir miydiniz" sorusuna ise Ulusoy "Geçmişe bakıldığında Haluk Ulusoy isminin UEFA'da neleri başarabildiğini görürsünüz. FIFA'nın kapısında 1,5 ay yattığımız günler var. Bize 6 maç ceza verilmişti, 3 maça indirdik.  Şu an 'Bu işi çözerim' desem ne derece doğru olur bilmem. Ama baştan beri olsaydık bilgimizle, tecrübemizle, hallederdik. Belki de UEFA'nın kapısına kadar gitmezdi bu iş.
 
8 bin liralık maaş eleştirisi  
 
TFF eski Başkanı Ulusoy'un mevcut yönetime getirdiği en büyük eleştirilerden biri de A Milli Takım, konusunda oldu. Yaşanan başarısız sürecin büyük payının yönetime ait olduğunu öne süren Ulusoy şunları söyledi: "İyi bir yönetim olmadıktan sonra hangi kulüpte bir hoca başarılı olabilir? Milli takım da böyle. Dünyanın en iyi hocasını getirin; ki getirdiler, 8 milyon euro para verdiler, milli takımın tarihinin en başarısız dönemini yaşattılar. Ben bıraktığım zaman 280 personelle çalışıyordu Federasyon, şu anda 450 personelle çalışıyor. Bizim yönetimimizde 2 bin lira maaş alan sekreter bugün 8 bin lira maaş alıyor. Bu Federasyon ile ne iş yapılır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler