Hakemlerin iyi yönetimi...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu  (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezon öncesinde Spor Toto Süper Lig'de yer alan  takımların teknik direktörleriyle yaptıkları toplantının Türk futbolunun geleceği  açısından son derece önemli olduğunu

Hakemlerin iyi yönetimi...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu  (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezon öncesinde Spor Toto Süper Lig'de yer alan  takımların teknik direktörleriyle yaptıkları toplantının Türk futbolunun geleceği  açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
 
İstanbul The Grand Trabya Otel'de gerçekleştirilen toplantının  ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Alp, toplantıya sadece 9 takımın  teknik direktörünün katıldığını belirterek, "Bazı arkadaşlar mazeretlerini  bildirerek, bazıları da bildirmeden gelmediler. Burada böyle bir toplantının  yapılması, Türk futbolun geleceği adına son derece önemliydi. Gönül isterdi ki  hepsi buraya katılsın. Maalesef gördüğünüz gibi son derece eksik bir kadro ile  toplantı yapmak durumunda kaldık" diye konuştu.
 
Geleceğe dönük anlamlı bir toplantı yaptıklarını dile getiren Alp,  "İlişkilerimizdeki sorunları, sıkıntıları paylaştık. Onların istediklerini, bizim  istediklerimizi masaya yatırdık. Bu atılmış çok güzel bir adımdır. Bu adımı  önümüzdeki haftalarda, aylarda devam ettirmek istiyoruz ve hakem camiası ile  futbol camiasını çok daha sıkı bir birlik ve beraberlik içerisinde götürmek  istiyoruz.  Ümit ediyorum gelecekte bunun yararlarını göreceğiz" ifadelerini  kullandı.
 
Spor Toto Süper Lig'deki takımların teknik direktörlerinin Türk  futbolunda son derece önemli bir yer teşkil ettiğinin altını çizen Alp, şunları  kaydetti:
 
"Onlara, futbolcuları yönlendirip, futbolun kuralları çerçevesinde  hareket etmelerini sağlarlarsa bize ve hakemlerimize son derece yardımcı  olacaklarını ifade ettik. Onlar da bu çerçeve içerisinde gerekenleri  yapacaklarının sözünü verdiler. Teknik direktörlerle hakemlerimiz birlikte çok  güzel şeyler yapmak istiyoruz. Türk futbolunda bu bir milat olacaktır diye  düşünüyorum. Çünkü hakemlerimizin iyi maç yönetmesi, az hata yapması  futbolcuların iyi niyetine bağlı. Bunu daha evvel de defalarca söyledim. Bu iyi  niyeti sağlayacak olan kişiler de teknik direktörlerdir diye düşünüyoruz."
 
Zekeriye Alp, toplantıda teknik direktörü yer almayan ekiplerden  Trabzonspor'un mazeret bildirdiğini ancak Beşiktaş'ın mazeret bildirdiğine  yönelik bir bilginin kendisine gelmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor