"Hakem değiştirilmezse sahaya çıkmayız"

Bu sezon büyük hatalar yapan Merkez Hakem Kurulu (MHK), PTT 1. Lig'deki Konyaspor-Kartalspor maçına Konyalı hakem Yaşar Kemal Uğurlu'yu atayınca Kartalspor rest çekti ve "Hakem değiştirilmezse sahaya çıkmayız" dedi.MHK tarafından yapılan atama sonrası ilk

"Hakem değiştirilmezse sahaya çıkmayız"

Bu sezon büyük hatalar yapan Merkez Hakem Kurulu (MHK), PTT 1. Lig'deki Konyaspor-Kartalspor maçına Konyalı hakem Yaşar Kemal Uğurlu'yu atayınca Kartalspor rest çekti ve "Hakem değiştirilmezse sahaya çıkmayız" dedi.

MHK tarafından yapılan atama sonrası ilk şaşkınlığı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yaşadı. Uğurlu, MHK üyelerini arayarak "Herhalde gözünüzden kaçtı. Ben Konyalıyım. Bu maçta görev yaparsam başımız hep beraber çok ağrır" dedi. Kurul üyeleri ise Uğurlu'ya önce "Merak etme... Biz sana güveniyoruz. Sahaya çık, maçını yönet" karşılığını verdi.
 
Nitekim Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde bu atama yayımlandı. Fakat gerekli değişikliğin yapılmaması üzerine devreye giren Kartalspor yöneticileri, Futbol Federasyonu'nun üst düzey yöneticilerini arayarak "Böyle skandal almaz. Bu hakemi değiştirmeniz gerekiyor. Değiştirmezseniz sahaya çıkmayız" dediler.
 
Kolları hemen sıvayan Futbol Federasyonu yöneticileri, MHK yetkilileri ile görüşerek "Gerekli değişikliği hemen yapın" şeklinde uyarıda bulundular. Kurul üyeleri bunun üzerine Yaşar Kemal Uğurlu'yu Konyaspor-Kartalspor maçından aldı; yerine ise Galatasaray-İBB karşılaşmasının 4. hakemi Çağatay Şahan'ı atadı.
 
Bilindiği gibi Merkez Hakem Kurulu daha önce de Kasımpaşa-İBB maçına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan hakem Volkan Bayarslan'ı atamıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor