Hacıosmanoğlu'na destek , Fenerbahçe'ye tepki!

Spor Toto Süpe Lig’in 7. Haftasında oynanan Fenerbahçe – Trabzonspor maçının ardından Trabzonspor başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetime yapılan linç girişimine Trabzonspor’un eski başkanları sert tepki gösterdi.Haber61’e konuşan efsane başkan Şamil Ekinci, Sa

Hacıosmanoğlu'na destek , Fenerbahçe'ye tepki!

Spor Toto Süpe Lig’in 7. Haftasında oynanan Fenerbahçe – Trabzonspor maçının ardından Trabzonspor başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetime yapılan linç girişimine Trabzonspor’un eski başkanları sert tepki gösterdi.

Haber61’e konuşan efsane başkan Şamil Ekinci, Sadri Şener, Özkan Sümer, Atay Aktuğ ve Ahmet Celal Ataman , Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetime sahip çıktı.

“HACIOSMANOĞLU’NUN TAVRI ÇOK ŞIKTI”

Trabzonspor’da  en uzun başkanlık yapan ve 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’u şampiyonluğa ulaştıran başkanlardan Sadri Şener, Fenerbahçe stadında çirkin saldırıyla uğrayan Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine sahip çıktı.

2010-2011 futbol sezonunda yaşanan şampiyonlukta pay sahiplerinden biri olan şike sürecinde Fener’i köşeye sıkıştıran Şener, Trabzonspor’un mevcut başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun tavrını beğendiğini söyledi.

sadri-sener.jpg

Eski başkan Şener, Şükrü Saraçoğlu stadında Trabzonspor başkanı ve yönetimine Fener taraftarı tarafından yapılan çirkin saldırıyı  kınayarak “Bu hiç hoş bir olay  değil. Fenerbahçe kulübü bana göre durmadan ayıplara ayıp katıyor. Yani birinin bu Fenerbahçe’ye bir yerde dur demesi lazım. Misafir takım başkanı taşlanır mı? Çok yanlış bir olay.  Ancak Trabzonspor başkanının saldırı sırasında tavrı da çok hoşuma gitti. Trabzonspor başkanı  İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu orada dik durdu, eğilmedi. Saldırı çok çirkin ancak başkan Hacıosmanoğlu’nun  tavrı da tam aksine çok şıktı ve Trabzon başkanına yakışan bir tavırdı” dedi.

ŞAMİL EKİNCİ; FENERBAHÇELİ O İKİ FUTBOLCU… -2.SAYFADA-

FENERBAHÇELİ O İKİ FUTBOLCU…

Trabzonspor tarihindeki 4 şampiyonlukla damga vuran efsane başkan Şamil Ekinci, Haber61’e olayları değerlendirirken olayları gereken cezaların verilmediğinden kaynaklandığını belirtti.

“Bu olayları tasvip etmek mümkün değil” diyen Ekinci açıklamasına şöyle devam etti ;

”Her zaman aynı şey oluyor. Fenerbahçe seyircisinin bir kısmı bunu yapıyor her zaman. 

samil-ekinci.20131009162758.jpg

Futbolculardan bunun başını çeken Emre gibi Volkan gibi isimler var. Buna muhakkak kendi kulüplerinin bir çare bulması lazım. Diyecek bir şey bulamıyorum. Yeterince ceza alınmıyor ki, federasyon son derece geniş bu konuda. Özellikle bu ismini verdiğimiz iki oyuncuya gerekli cezalar verilmiyor. Verilse bile cezayı tahkim kurulundan indiriyorlar. Federasyonun bu tarz olaylara müdahil olması gerekiyor ancak tam tersini yapıyor. Bıktık usandık Fenerbahçe’nin çirkinliklerinden. Basının ve federasyonun müsamakar olmasından yüz bulup yapıyorlar.”

ATAY AKTUĞ: ZAMANINDA BİZİ DE TAŞLADILAR -3.SAYFA-

ZAMANINDA BİZİ DE TAŞLADILAR

Trabzonspor’da 2003-06 yıllarında başkanlık görevini üstlenen Atay Aktuğ da Fenerbahçe maçında yaşanan olayları Haber61’e değerlendirdi.

Fenerbahçe stadı önünde kendilerinin de taşlandığını hatırlatan eski başkan Aktuğ “Bizim 

atay-aktug.20131009162937.jpg

dönemimizde de Fenerbahçe stadının önünde taşlanmıştık. Trabzonspor başkanına yapılansaldırı çok abes, çok ayıp, kim taşlarsa taşlasın Fenerbahçe kulübü almalı veya aldırtmalıydı. Fenerbahçe taraftarları arasında belirli gruplar var ,  her takımın taraftarı arasında belirli gruplar var yapıyorlar bu işleri maalesef.” dedi.

ÖZKAN SÜMER : YAPILAN BÜYÜK ÇİRKİNLİK -4.SAYFADA-

YAPILAN BÜYÜK ÇİRKİNLİK

Trabzonspor eski başkanı teknik direktör Özkan Sümer’den  Fenerbahçe maçı sonrası yaşana olaylara sert tepki.  Trabzonspor ‘un  Fenerbahçe  maçı sonrası Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ ve yönetiminin Fenerbahçe taraftarı tarafından taşlanmısını büyük çirkinlik olarak değerlendiren Sümer sert ifadeler kullandı.

Sümer  Şükrü Saraçoğlu stadı çıkışında Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na Fenerbahçe tarafından yapılan saldırının çok çirkin olduğunu ifade ederek “ Bu olay her yönüyle çirkin olduğu kadar spor’un ruhuna da aykırı .Sporun amacı şiddeti körüklemek değil tam tersine  şiddeti önlemek için  Yapılan bir etkinliktir.

Hele başkan düzeyinde  birine yapılan bu saldırı çok daha çirkin. Bu sporumuz için ciddi bir

ozkan-sumer.20131009163033.jpg

tehlike. Bizi rahatsız etmesinin yanında spor adına da çok çirkin ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Cezasız kaldıkları için daha fazla yapıyorlar. Bakın benim Fenerbahçe maçı sonrası başkanlıktan  istifama neden olan olayı hatırlamakta fayda var. Ogün de  yapılan Fenerbahçe’nin korunması ve şiddetin bağışlanması değil miydi ? Ogün onu algılayamayan toplum bugün başka sebeplerle olaya tepki gösteriyor. Haklı bir tepki bu. Keşke bu toplum benim istifa ettiğim Fener maçı sonrası bu tepkileri  o zaman da  onlara gösterseydi. O gün tepki olsaydı  bu gün bir çözüm yolu oluşturulması mümkün olurdu.”dedi

SÜMER’İN İSTAFASINA SEBEP OLMUŞTU

Trabzonspor ‘un  Fenerbahçe ile oynadığı maç sonrası  PFDK tarafından cezalandırılan  ancak  Başbakan Erdoğan’ın bir TV kanalında Fener’e verilen cezayı haksız buldum şeklinde yaptığı açıklamadan sonra  Tahkim kurulu tarafından Fener’in cezası affedildi. Bu gelişme üzerine   Trabzonspor başkanı Özkan Sümer bu kararı protesto ederek “Trabzonspor‘un haklarını koruyamıyorum şeklinde açıklama yaparak başkanlık görevinden istifa etmişti.

 

A.CELAL ATAMAN: SEZAR’IN HAKKINI SEZAR’A VERMEDEN BU İŞ DÜZELMEZ -5.SAYFADA-

SEZAR’IN HAKKINI SEZAR’A VERMEDEN BU İŞ DÜZELMEZ

Trabzonspor’un eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman da Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olayları Haber61’e değerlendirirken yaşananlara sert tepki gösterdi.

Ataman salrıyı kınamamanın mümkün olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

 “Bu saldırıyı kınamamak mümkün mü? Bu normal prosedürde sıkıntılı bir dönemde geldi.

celal-ataman.20131009163127.jpg

Bunun tedbirlerini kim alacak? Kolluk güçleri. Zaten bütün mesele bu kolluk güçlerinin laçkalığından geliyor. Bunu tasvip etmek mümkün mü? Bahane arıyorlar şimdi mazeret tipini beğenmiyormuşlar. Kimse kimsenin tipini beğenmek mecburiyetinde değil ama bir kulüp başkanına gereken saygıyı göstermek lazım. Bu her kulüp için geçerlidir. Bizde de yapılırsa böyle bir şey aynı şekilde yadırganır. Bunlar ayıp şeyler doğru şeyler değil. Bir insanın önünü açarsanız suç işlemek için, o da işler. İşlediği suçlara hoşgörü ile bakarsanız onlarda bunları yapar. Bir memlekette kulüp başkanının yönetim kurulunun teknik adamların futbolcuların şike olayına karışması kulübü bağlamaz deniyorsa bu iş bitmiştir. O zaman neden kimsenin aklına girmedi sahaya bir kişi girmiştir kulübü bağlamaz demek. Çifte standart uygularsanız olacağı budur bugünkü noktaya gelirsiniz. Trabzon – Sivas maçında sahaya bir kişi girdi 3 puanımız silindi 5 maç sahamız kapatıldı. Beşiktaş maçında sahaya kaç kişi girdiğine bakın. Maçtan sonra Trabzonspor Başkanına yapılan saldırıya da bakın.

Federasyon onun yetkili kurulları ve bu işlere elini yukardan sokanlar! Daha doğru daha ahlaklı daha adil bir karar peşinde olsalar kimse bu olayları yapmaya cesaret edemez. Ama maalesef bu çirkinliklere göz yumuyorlar. Sonra da bunları sert bir şekilde ifade eden bir başkan karşılarında bulduklarında başka bahaneler arıyorlar. Bu işlerin çözümü bahane aramayla olmaz. Sezar’ın hakkını Sezar’a vermeden bu iş düzelmez.”

-HABER61 SPOR SERVİSİ-

Haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Kaynak gösterilmeden kullanılması halinde yasal işlem başlatılacaktır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor