Hacıosmanoğlu Neler Söyledi?

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs'ta yapılacak kongre öncesi adaylar Haber 61 TV ekranlarında sizlerle buluşmaya devam ediyor.Haber 61 TV'nin bugünkü konuğu İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşmasının satır başları;İBRAHİM HACIOSMANOĞLU Kİ

Hacıosmanoğlu Neler Söyledi?

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs'ta yapılacak kongre öncesi adaylar Haber 61 TV ekranlarında sizlerle buluşmaya devam ediyor.

Haber 61 TV'nin bugünkü konuğu İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

 

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşmasının satır başları;

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU KİMDİR?

1966 yılında Hayrat merkez mahallesinde doğdu. 47 yaşına kadar istanbulda ticaretle uğraştık. Allah bir fırsat verdi bugünlere geldik ve çocukluk hayalimiz olan Trabzonspor başkanlığına aday olduk. İnşallah Allah izin verirse çocukluk hayalimizi gerçekleştireceğiz.

TRABZONSPOR'DA SİYASET

Bu konu ile ilgili duruşumu herkes biliyor. Trabzonspor başkanlığına aday olan kişinin siyasilerle görüşmediği konusunda yalan söylemesi doğru değil. Bize de aynı soru sorulduğunda Trabzonspor'un mevcut bakanı ve siyasileri ile görüştüğümüzü söylüyoruz. Trabzonspor olarak çeşitli mücadelerleri yaparken bunu yanlız başınıza yapamazsınız, bu mücadelede destek almak gerekir. Siyasetin olmadığı konuşulmadığı bir kurum söyleyemezsiniz. Önemli olan Sitasetin kullandığı bir Trabzonspor değil, Trabzonspor'a hizmet eden bir siyeset. Kitleleri arkasından getirecek bir lidere ihtiyacı var Trabzonspor'un.  

TRABZONSPOR SEÇİMLERİNDE İNCE AYAR VAR MI?

Trabzonspor sevdalıları bizi seviyor. Kendi iradenizle aday olmuyorsanız itici güçlerle ayakta duruyorsanız siz Trabzonspr'un haklarını tam olarak savunamazsınız. Sokaktaki insanları, o değerli insanları sokaktaki insanlar diye tabir eden insan başarılı olamaz. Onlar çok değerli insanlardır. Emek hırsızlarının ve yandaşlarının Trabzonspor'a vereceği bir katkı yoktur. Biz Fenerbahçe camiasının içerisinde kimlerle dostluk kuracağımıız iyi biliriz. Sizin sokak insanları diye tabir ettiğiniz insanlar sizden daha zekidir. Bu camia sizi Medicalpark hastanelerinin sahibi sanıyor. ama biz gerçeği biliyoruz. Bu sermayenin asıl patronu kimdir, siz bunun ne kadarına sahipsiniz bunu kamuoyuna açıklamanız gerekir. Biz kimle kavga ediyoruz? Trabzonspor'un haklarını çalan emek hırsızları ile kavgalıyız.

TRABZONSPOR'UN BÜYÜKLÜĞÜ

Bizim büyüklüğümüz camiadan geliyor. Bu şehir çok önemli bir şehir. Bu şehirin içinden çıkan Trabzonspor tabiki büyüktür ve daha da büyük olacaktır. Biz büyük bir kulübüz ama dahada büyüye bilmemiz için tüm unsurları ile amatör branşlarla da büyümek zorundayız. Saygı ve sevgi gören bir lider olursanız sponsorlarıda Trabzon'a daha kolay çekersiniz.

ALİ UZUNAY

STK'larla birlikte halkımıza hizmet etmeye Trabzonspor'a, Trabzon halkına hizmet etmeye çalıştık. Bugün kime sorarsanız sorun en büyük hayali Trabzonspor'un şampiyonluğudur. Trabzonspor gurbette daha zor. Büyük şehirlerde Trabzonspor'un temsil edilmesinin eksiklikleri var. Bu denli bir taraftara sahip bir camiayı temsil edecek bir nokta yok. Ben Trabzonspor'un istanbul'da bir tesisinin olmasını İstanbul'da geldiğinde burada kalamasını ve antrenmanlarını burada yapmasını istiyoruz. Bu proje oluştuğunda Trabzonspor'a çok büyük katkılar katacaktır. İnşallah yönetime gelirsek bu projemizi geliştirmek için çalışmalarımızı yapacağız.  

HACIOSMANOĞLU NEDEN SERT MİZAÇLI BİR İNSAN?

Gülmek için bir neden lazım. Trabzonspor'a hizmet ederken kamuoyu içinde gülünmemesi gereken insanlara karşı gülmemek gerektiğini biliyoruz. beni çok iyi tanıyan insanlar eğlenmesini gülmesini bilen bir insan olduğumu bilirler. Biz öne çıkmak için insanlarla bir kavgamız olmadı. Sadece Trabzonspor'un haklarını savunmak için emek hırsızları ile kavgamız oldu. Ben kendi bireysel gücümü kullanarak şike sürecinde mücadele başlatan kardeşlerimizden biriyim. Trabzonspor başkan adaylığına aday olacağına 2 sene önce karar veren insan neden zamanında şike sürecinde gücünü kullanarak kupanın getirilmesi için çaba göstermedin. Sen gidip Fenerbahçeli yöneticilerle fotoğraf verip sonra ben Trabzponspor'a başkan adayı olacağım diyeceksin. Bütün takımlara spornsor oluyorsunuz da neden Trabzonspor'a sponsor olmadınız. O sermeyenin sahibi siz olmadığınız için sermeyenin patronları size Trabzponspor'a sponsor olmayacağınızı söyledikleri için spornsor olamadınız. 

TRABZONSPOR'UN BORCU

Divan kuruluna teşekkür ediyorum. Bilgi kirliliğini ortadan kaldırdılar. Ben kulüpten bütün bilgileri aldığımı söyledim. Biz 160 milyon dedik ama 175 çıktı. Biz bunun nedenini de biliyoruz. Açık hesaplar vardı onlardan dolayı yukarı çıktı. Hepimiz iş adamıyız bugün garanti geri dönüşleri olan krediler veriyorlar ve almayanı dövüyorlar fakat biz hala fazla faizli kredi ödüyoruz. Bunların uzun vadede yapılandırılması için çalımalarımız var. Evet kulübün sıcak paraya ihtiyacı var. Biz burada aday olupta 2-3 ay içerisinde rezil olup gidecek bir sürecin bize ve Trabzonspor'a bir faydası yok. Trabzon kültürünü Trabzonspor'u bilmek lazım. Bizim kültürümüzde aç gezsek dahi karnımızı suyla doldurup başımız dik gezeriz. Kulüp bitti gitti diyerek ortaya çıkmak bize yakışmaz. Biz Trabzonspor'da kalıcı olmaya geliyoruz. Yeniden yapılanmayı gerçekleştirip kalıcı olacağız. Bütün hazırlıklarımızı yaptık ve hazır geleceğiz.

KULÜPTE ÇALIŞANLARIN DURUMU

Biz Trabzonspor'a hizmet eden insanlarla bir derdimiz yok. Trabzonsporun kalifiye insanlara ihtiyacı var. Onlar Trabzonspor'a emek veren insanlar. Bizim amacımız kulübün kadrosunu kısmak değil onları verimli hale getirmek. Onlar bizim baş tacımız olur ancak. 

TRABZONSPOR BAŞKANININ GÖREV SÜRESİ

Trabzonspor'un delegelerinin çoğu ile bereber olduk. Onlardan 6 aylık bir sürenin Trabzonspor'un menfaatine olmayacağını 6 ay sonra tekrar kongre yapılmasının iyi olmayacağını söyledik. Onlarda bize hak verdiler.

SADRİ ŞENERİN ADAYLIĞI

Sadri Şener yarın yapılacak ziraat Türkiye Kupası maçından sonra aday olursa bundan onur duyarım Bu Trabzonspor'a Trabzon'a hizmet yarışıdır. Bu camiaya hizmet edecek insanları başımızın üstünde taşırız. Biz Sadri şener'le çok güzel yarışırız.

YÖNETİM LİSTESİ

Asıl yönetim üyeleri büyük ölçüde hazır hazır olmayan bölüm için ise çalışmalar sürüyor.      Ayrıca yönetimde bayan yöneticide olacak.

AKYAZI PROJESİ

Bizim stadımızın belli bir bölümü kapalıydı diğer stadların üstü kapatılmaya çalışırken biz üstünü açtık. Biz o alanı komple Trabzonspor'a tahsis etmiştik. 170 milyar kira vermeyelim diye o tahsisi bozdular. Trabzonspor'un başına gelirsek tahsisi bozulan yerleri geri almak için başbakanımızla görüşeceğiz. Stadın 40 bin kişi olması yeterlidir. Bütün kulüplerin stadı bitti fakat bizim ki bitmedi bu kulübü yönetenlerin hatasıdır. biz hızlanması için bütün görüşmeleri yapıp burayı hızlı bir şekilde Trabzonspor'a kazandıracağız.

YABANCI FUTBOLCULAR 

Başkan ve yöneticilerin transferin dışına çıkması gerekir. Hocalara göre kadro kurulmaz. Transfer politası kulübün profesyonel politikasıdır. Bu konuda profesyonellerle ve kulübün haklarına sahip çıkacak insanlarla çalışmanız gerekiyor. Kulüpteki yabancıları alacaklarını kesip gelecek alacaklarına karşı ilişkiyi kesersek Trabzonspor'a hizmet etmiş oluruz. Aldığınız yabancı oyunuclar sahada olup katkı sağlayan yabancılar olmalıdır. Transfer yapmak için transfer yapılamz. Siz alt yapı ile yapılanmayı ve Transfer konusunda yapmadıktan sonra başarılı olmanız söz konusu olamaz. 

GALATASARAY'A GİDEN FUTBOLCULAR

Balık baştan kokar. Elbette futbolcunun gitmek istemesi sizin duruşunuzla alakalıdır. Oyuncu size saygı duyacak. Büyük bir camiaiseniz futbolcu şart sunamamalı.  Şu kadar para getirip giderim maddesini sözleşmeye koymayı bile düşünmemeli. Egemen'in Selçuğ'un hangi süreçte nasıl gittiğini iyi biliyoruz. Aldığınız oyuncu sözleşmesini uzatmayıpta başka bir kulübe gitmek istiyorsa bu sizin yanlışınızdır. Oyuncu satilamaz diye bir şey yok. Dünya devi Manshester Ronaldo'yu Real Madrid'e sattı. Futbolcunun sözleşmesine böyle bir madde koymak yöneticilerin basiretsizliğidir. Futbolcu da bunu söyleyememeli. 

1461 TRABZON

Böylesine büyük yatırımların yapıldığı ve açık ara şampiyon olabilecek bir takım için bu zor bir olay. Trabzonspor'un böyle bir pilot takıma ihtiyacı yok. Trabzon'da ki bütün amatör takımlar Trabzonspor'un pilot takımıdır. Trabzonspor'un büyük takımlara yakışır bir şekilde alt yapıyı geliştirmesi lazım. Trabzonspor sadece burada değil tüm Türkiye'de bu çalışmalarını yapıp yetenekli gençleri futbola kazandırması lazım. Beylik vermekle olur almakla değil. 6 şampiyon olduğumuz dönemde onların haklarını da koruduğumuz için bu sıfatı bize taktılar. Bu konuda önce etrafımızdaki karadeniz takımlarına da sahip çıkmalıyız. 

ENGİN KARA

Benim en büyük hayalim alt yapı konusunda Trabzon amatörünü Trabzonspor bünyesi altına alıp onlara maddi manevi ve tesis anlamında katkı sağlayıp, onlara bir ağabeylik yaparak yetiştirmek ve oradan yetişen oyuncuları takıma kazandırmak. 

 

Biz başkan seçilirsek en doğru duruşumuzu sergileyip Trabzonspor'a hizmet etmek istiyoruz. Seçilemezsek söylemlerimizde sıkıntı olduğunu düşünerek kendimizi çek ederek tekrar başkan olma hakkı kendimde bulmam ve aday olmam.  Farklı amaçla gelen insanlardan ziyade biz hizmet etmek için buradayız. Başkan adayıysak ve gönülden hizmet ediyorsak tüzüğe madde koymaya gerek yok başkan adaylarının belli bir parayı hibe etmesi gibi bir durumu gönülden kabul ederim.

İnsanları motive etmek iyi bir şeydir. Ama kupa maçı için prim verip onları etkilemek bence doğru değil. Çünkü bu maçın kupadan önce daha önemli sonuçlarının olduğunu biliyoruz.  

Evet bizim çalınan bir şampiyonluğumuz var ama bizim 4 şampiyonluğumuz daha var. Emek hızsızları ile birlikte çalışırsak bizde başarılı oluruz diye düşünmek çok yanlıştır. Trabzonspor haksızlıkların karşısında mücadele edecek bir kulüptür. Çıkar gütmeyen bir insan bekliyor bu camia. 10 tane takımı yanına alamıyorsa başkanlık koltuğuna oturması doğru değildir. Bizim de anadolu takımlarını bir araya toplamadaki mücadelemizi herkes biliyor. 

Eğer siz hakkınıız ararken haklının duruşunu sergilerseniz herşeyi başarırsınız. 2010-2011 sezonunun kupası hırsızların müzesinden alıp getirmek kim olusa olsun başkanın görevidir. Hırsızlar sokaklarda 10 bin kişi yürüyorsa biz haklı olarak 300 bin kişi ile yürümemiz gerekir. Bunu yapmakta bizim boynumuzun borcudur. Kupanın nasıl alınacağını biliyoruz. İnşallah bunu da yapacağız.

 27 MAYIS SABAHI

Hem Trabzonspor'un yapılanması, hemde kendi yapılanmasını bitirdikten sonra türk futbolunun yapılanması için mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Trabzonspor Başkanlık makamı kutsal bir makamdır. Orada oturan başkan sürekli konuşan bir başka  olmamalıdır. Bizim yönetimimizde görevler belli olacak herkes kendi işini yapacak.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler