Güreş dünyasında dram!

 Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu’nun zamansız ölümü ve ardından yaşananlar hala hafızalarda. Gencecik bir futbolcu antrenman sonrası evinde kalp krizi geçirdi ve aramızdan ayrıldı. Sigorta şirketi tek kuruş tazminat ödemedi. Ülkemizde bu tür örneklere n

Güreş dünyasında dram!

 

Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu’nun zamansız ölümü ve ardından yaşananlar hala hafızalarda. Gencecik bir futbolcu antrenman sonrası evinde kalp krizi geçirdi ve aramızdan ayrıldı. Sigorta şirketi tek kuruş tazminat ödemedi. Ülkemizde bu tür örneklere ne yazık ki çok rastlıyoruz. Bir benzeri hatta daha vahimi güreşte yaşanıyor. Bu kez konunun muhattabı Fevzi Şeker’in ailesi. Eşi Kamer Şeker... Türk bayrağını Avrupa ve Dünya şampiyonalarında defalarca göndere çektiren, ülkeye sayısız madalyalar kazandıran, spor yaşamının son döneminde de Serbest Güreş Milli Takımı Başantrenörü olarak Türk güreşine hizmet eden Fevzi Şeker’in eşi... Fevzi Şeker 15 Aralık 2011’de Ankara Elmadağ’daki milli takım kampında kalp krizi geçirerek 49 yaşında hayata veda etti. Ardında kendisini ailesine adamış bir eş ve üç çocuk bırakarak. O anda kampta ne doktor vardı ne de ambulans. Yani ortada bir ihmal de söz konusu. İlk müdahaleyi masör yaptı. Ama Fevzi Hoca’yı kurtaramadı. Fevzi Şeker, tüm hayatı güreşin içinde geçmiş bir isimdi. Onun hikayesi minderde son bulan bir hayat hikayesi oldu. Soy ismi gibi ‘Şeker’ bir kişiliğe sahip, yüzünden tebessüm eksik olmayan bir efsaneydi.
 
‘BÜYÜKLER’ ORTADA YOK!
 
Cenaze töreninde Fevzi Hoca için ağlayanlar, “Fevzi’nin ailesi bizim ailemiz. Çocuklarını okutacağız, aileye ev alacağız” diyen ‘büyükler’ bugün ortalarda yok. Verilen sözler tutulmadı. Cüzi bir yardım yapıldı. Ancak o da en büyük oğlu Kaan’ın bir yıllık okul masrafını karşılamaya bile yetmedi. Eşi Kamer Şeker bir yıldır koşturuyor. İstediği de atla deve değil. Çocuklarının eğitimine yardımcı olunmasını talep ediyor. Çalmadık kapı bırakmadı ama nafile. Federasyondan, spor bakanlığından, Güreş Vakfı’ndan destek alamadı. Sadece Fevzi Şeker’in arkadaşları, sporcular aralarında para toplayıp aileye yardımda bulundu. Kamer Şeker de çareyi mahkemede buldu, Güreş Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.
 
ARTIK TEK YOL MAHKEME
 
Yine de son bir umutla Güreş Federasyonu’nun çiçeği burnundaki başkanı Hamza Yerlikaya’dan randevu aldı. Küçük bir jest sorunu çözecek, başkan destek sözü verse Kamer Şeker de davayı geri çekecekti. Üstelik Hamza Yerlikaya, Fevzi Şeker’in hem hemşehrisiydi hem de sevdiği bir ağabeyi. Federasyonun eski başkanı Bekir Çeker’in taahhütlerini yeni başkan Hamza Yerlikaya yerine getirir umudunu taşıyordu. Ama umduğunu burada da bulamadı. Yerlikaya’nın, “Keşke elimizden bir şey gelse de yardımcı olsak. Ama ölüm bu. Bunlar doğal olaylar. Herkesin başına gelebilir. Federasyonun böyle bir bütçesi yok” sözleriyle şoka uğradı. Artık Kamer Şeker için tek yol kaldı: Mahkeme. Hem ihmali bulunanların cezalandırılmasını hem de bu tür eksikliklerin başka ölümlere neden olmamasını istiyor. “Başka Fevziler ölmesin” diyor.
 
'BİR DOKTOR OLSA BELKİ YAŞIYORDU'
 
Fevzi Şeker’in eşi Kamer Şeker, yaşananların şokunu yaşıyor, görmezden gelinen ihmale vurgu yapıyor: “Fevzi, Elmadağ kampında görev başındayken vefat etti. Kampta doktor, ambulans yoktu. Bu maalesef büyük bir ihmal. Sigorta da yapmamışlar. Herkes cezasını çeksin. Bu olay Fevzi’nin başına geldi bari başkaları yanmasın. ‘Eceli geldi, öldü’ diyorlar. Sizin ihmaliniz ne olacak? Bir doktor müdahale etse belki de yaşayacaktı. Masör müdahale ediyor. Masörle olacak iş mi bu? Kimin ihmali varsa cezasını çeksin.
 
‘HİÇBİR SÖZ TUTULMADI’
 
Benim üç tane çocuğum var. Yaşamlarının baharında olan çocuklar. Eğitimlerini tamamlamaları lazım. Ben tek başıma yapamayacağıma göre destek istiyorum. Fevzi, Milli takımın başarısı için didindi durdu, ne oldu, neye mal oldu? Kendi canına mal oldu. Bu durum herkesin ayıbı. ‘Burs veremesek, tazminat olarak bütçe ayıramasak da en azından biz çocukları okutacağız’ dediler. ‘Madem sizi ailece Ankara’ya getirdik, size burada bir ev alalım’ dediler. Ben de çok fazla bir şey istemedim zaten. Ama hiçbir söz tutulmadı.”
 
ÇEKER BANA 'HAKLISIN' DEDİ
 
Kamer Hanım, Fevzi Şeker’in ölümünden sonra yaşananları ise şöyle anlatıyor: “O dönemin federasyon başkanı Bekir Çeker ile görüştüm. Dava açtığımı söyledim. Haklı olduğumu ifade etti, ‘Ne gerekiyorsa yaparız. Sizin arkanızdayız, dava açmakla da iyi yapmışsınız’ dedi. Sayın bakanımız Suat Kılıç ile de görüştüm. Cenazeyi İstanbul’a götürmek istiyordum. Bakan bey, ‘Fevzi bizim gururumuz. Görevi başında vefat etti. Anıtmezar’a gömelim, her yıl anılsın’ dedi. Ben de Anıtmezar’a gömülmesini kabul ettim.”
 
ALEYHİNE TANIK ABDULLAH ÇAKMAR
 
Federasyon olayı bir iş kazası olarak bile görmüyor, tazminat ödememek için direniyor. Üstelik mesai arkadaşlarından Fevzi Şeker aleyhine tanıklık eden var. Antrenörlerden Abdullah Çakmar savcılığa verdiği ifadesinde, kendisinin antrenman yaptığı sırada Fevzi Şeker’in futbol oynadığını, hocasının herhangi bir rahatsızlığını duymadığını, Şeker’in kamp boyunca herhangi bir güreşçiyle antrenman da yapmadığını söylemiş.
 
SİGORTA YENİLENMEMİŞ
 
İhmali kimse kabul etmiyor. Ölüm tarihi itibariyle Fevzi Şeker’in sigortası da yenilenmemiş. Gerekçe ise, yılsonu nedeniyle 1 Ocak 2012’den itibaren yeni sigorta dönemine girilecek olması. Kaldı ki sigortası yenilenmiş olsa bile sporculara yapılan sigorta ölüm gibi durumları kapsamıyor. Kaza, hastalık ve sakatlanmalar sigorta kapsamında oluyor, kaza niteliği taşımayan ölüm olayları sigorta kapsamına girmiyor. Bu bile başlı başına skandal ama umursayan yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler