Güneş'in Süper Takım Hayali

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şehrin beklentisi olan süper takımı kendisinin de hayal ettiğini söyledi. Güneş, Türkiye'de bir hakemin maç içerisinde bir oyuncuyu dışarı atmasıyla gündem değişiyorsa, şike süreci kenara atılıyorsa neyi konuştuğu

Güneş'in Süper Takım Hayali

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şehrin beklentisi olan süper takımı kendisinin de hayal ettiğini söyledi. Güneş, Türkiye'de bir hakemin maç içerisinde bir oyuncuyu dışarı atmasıyla gündem değişiyorsa, şike süreci kenara atılıyorsa neyi konuştuğumuz belli. Aynı hakem beni dışarı attığından kimsenin haberi yok ifadesini kullandı. 

Spor Toto Süper Liginin 12. haftasında deplasmanda Orduspor'u 2-1 mağlup ederek bu sezon ilk kez iki hafta üst üste maç kazanma başarısı gösteren Trabzonspor moral bulurken puan sıralamasında ise 4 basamak birden çıkarak liderle puan farkını 3'e indirdi.
 
Orduspor karşısında oyuncularının iyi niyetle mücadele ettiğini belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş," ilk yarı rakibimiz karşısında istediklerimiz yapamadık ama ikinci yarı baskılı oyunumuz sonucu getirdi.
 
Bulduğumuz gol sonrasında oyunu taşımaya çalıştık ama dışarıda maç kazanamama baskısı ile ikinci yarıda yine panikleyerek pozisyon verdik uzun ve dönen toplarda. İki değişiklik yapmayı düşündük iki side de goller geldi. Vitteği sahaya koyamadık ama 18’de iken sahaya girmeden iki gole de katkısı oldu gibi düşünüyorum.
 
Çünkü onun girişi biraz daha hücüm anlayışı olacaktı ama tam tersi oldu ikinci golden sonra da orta sahaya oyuncu aldık belki daha önce alabilirdik ama daha önce hamle yapmak istemedim. Bütün oyuncular iyi niyetle çalıştılar, ilk yarıda tempo ile oyun baskısı olarak başarılı değildik. İkinci yarıda bunda başarılı olduk, kazanılan puan üç puan sevindirici"diye konuştu.
 
"TFF'DE O KADAR YANLIŞLAR VAR Kİ UFAK YANLIŞLARI KONUŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM"
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzonspor'un maçları Pazartesi günü oynatmasıyla ilgili olarak ise Güneş, "Maç programları hakkında konuşmayı doğru bulmuyorum. Federasyonun o kadar işi var ki. O kadar büyük yanlışlar yapıldığı için bu küçük yanlışların üzerinde durmayı konuşarak Türkiye’de doğru bulmuyorum. Yani konuşarak Türkiye’de eleştirip baskı altına almak doğru değil.
 
Hakemlerle ilgili konuşanlar var, kime göre neye göre bana göre çağ dışı kaldı konuşarak sadece geyik muhabbeti olur. Bu galibiyet bizim için özellikle uzun zamandır deplasmanda kazanmamız gereken maçları kazanamadık. Antalyaspor çok daha rahat bir maçtı kaybettik, Bu kazanamama baskısını maalesef oyuncular yaşıyorlar. Ne kadar tecrübeli olursa olsunlar özellikle son bölümde topa rastgele vururken bile onu bile beceremedik hatalar yaptık.
 
O bakımdan umarım ki bu kazanma ile o baskı biraz daha aza iner. Üst üste iki maç kazanamadık. Bizim takımın yapısı dışta oynamaya daha müsait ve bunu kullanamadık umarım buna bir katkısı olabilir. Puan ve moral güven açısından önemli bir üç puandı.
 
Oyuncular kendi içerisinde sonuç alamama sebebiyle bir güvensizlik ve birbirlerine moralsizlik olarak yansıttıkları değerleri biraz aşağıya indirdiklerini düşünüyorum. Maçtan sonraki atmosfer öyleydi. Sonuç olarak iyi görünmesi o güven ortamı ve birlikteliği biraz daha artırıyor, biz onu bu sene sağlayamadık. Bizden beklenen daha iyi futbol daha iyi sonuç. Onu biliyoruz. Trabzonspor daha iyi futbol oynayacak oyunculara sahip daha iyi sonuçlar alacak kadrosu var ama bunları sağlayamadık.
 
"MUSTAFA YUMLU'NUN KADRODA OLMAMASI BİR TERCİH"
 
Güneş, "Çok eleştirdiğimiz bir oyuncunun dalgalanma geçirdiğini görüyoruz bir hafta adam formayı giymiyor ama kafasındaki o düşünce dağınıklığını toparlayınca etkisi oluyor. Olcan için yapılan bütün eleştiriler belki bugün övgüyle yapılacak. Bütün mesele o güvensizliği atmasıydı, belki dinlenerek belki oynayarak.
 
Bir hafta önce sahanın en iyilerinden olan Mustafa bu hafta 18’de yoktu kadroya girmemesi onunla ilgili değil bir tercihti. Böyle bir anlayış var, oyuncular da buna alışık değil biraz zorluk çekiyorlar kadronun genişliğinden. Bu sonucun onlara biraz daha rekabet sırasında takım katkısını artırıyor diye düşünüyorum" dedi.
 
"ZORLUKLARIMIZ VAR AMA BUNLARI AŞACAĞIZ"
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, geniş kadroya sahip olmaları nedeniyle zaman zaman farklı değişikliklerin olabileceğini belirterek, " Bizim kadromuz bir 11 diye düşünmeyin. Baktığımız ’da Orduspor karşısında Yasin, Emre ve Janko vardı. Sezon başında tam farklı bir kadro vardı. Oyuncuların dizilişi doğru ama uygulama sıkıntısı var. Takım olarak adamı oynatmayacaksın kendin oynayacaksın henüz bunlarda bir akıcılık olmadı.
 
Geçtiğimiz hafta 10-15 dakika mükemmel bir top oynadık ama sonra dağılma oldu. Kopuklukları henüz oyuncular atmış değil. Takımın kamuoyunun beklentilerine cevap verememesi onları da bir güvensizliğe itiyor çünkü bu yarış da geride kalabiliyorsunuz. Geride kalan oyuncuda güven sağlayamıyor.
 
Zorluklarımız var ama bunlara alışacağız. Sadece bizde değil diğer kulüplerde de var. Devreye kadar puan farkını açtırmazsak, iyi oynayan oyuncularla çok daha iyi sonuçlar alırız. Çünkü geniş kadronun başarı dağılımı eksik oluyor."ifadesini kullandı.
 
"ANTRENMANA ÇIKAN HER OYUNCU BİZİM OYUNCUMUZDUR"
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdan gönderilmesi düşünülen oyuncular hakkında ise şu ifadeleri kullandı, " Herkes kafasındaki söylüyor. Elinizdeki oyuncu sizin oyuncunuz. Kimin gideceğini nerden bileceğiz. Oyuncular gidebilir çünkü kadromuz geniş. Vitek gider diye bir kural yok.
 
Bunu bilemezsin ki, benim Vitek’e ihtiyacım var ise oyuna koyarım. Gidebilir de tabi ama gitsin-kalsın muhakemesi zaten kamuoyu yapıyor. Gazeteye bakıyorsun kadro yapıyor. O gidiyor, diğeri geliyor ama hiç biriyle benim ilgim yok. Benimle idmana çıkan oyuncu benim oyuncumdur. Gitmesi gereken oyuncuları da düşünebilir tekrar. İhtiyacımda olabilir ona para veriyoruz.
 
Profesyonellik bu kadar basit değil. Başkan’da beyanat verse bende beyanat versem oyuncu idmana çıkıyorsa bizim oyuncumuzdur gidene kadar. 6-7 yabancı oyuncu için kulüp bulmaları halinde gidebileceklerini söylemiştim. Çünkü kadroya giremeyen oyuncular var. Geçtiğimiz hafta 6 yabancı oyuncuyla başladım bu hafta ise 5 yabancı oyuncuyu Ordu’ya getirmedim. Neyin ne olacağını zaman gösterecek. Bunun ekonomik tarafı var. Kadronun seçimi tarafı var."şeklinde konuştu.
 
GÜNEŞ'DEN SERT SÖZLER
 
Spor Toto Süper Ligdeki puan tablosunun ligin durumunu gösterdiğini belirten Güneş, “ Bu durum ligin çok kaliteli olduğunu göstermiyor ama herkesin ortak olduğu bir lig. Alt ve üst sıraya baktığımız zaman takımlar arasında fazla puan farkı yok. Eğer biz en rahat kazanabileceğimiz Medical Park Antalyaspor maçını kazansaydık puanımız 22 olacaktı. Yine bu durum başarı sayılmazdı.
 
25'de olsak başarı görmeyeceğim. Biz daha iyi oynayacağız. Onun için çalışacağız bütün bu sıkıntıları biliyorum onları yaşıyoruz yaşayacağız. Şehrin beklentisi olan süper takımı bende hayal ediyorum. Bunu vermeyince oyuncu rahatsız oluyor güvensiz oluyor. Türkiye’de bir hakemin maç içeresinde bir oyuncuyu dışarı atma sebebiyle gündem değişiyorsa, şike süreci kenara atılıyorsa neyi konuştuğumuz belli . Aynı hakem beni dışarı attığı zaman kimsenin haberi yok.
 
Bana rapor yazmıştı. 6 tane maçta kaybetmiştik hiç gündeme girmedi. Bizde ağızımızı açmadık olur dedik çektik sineye, isteklerimizi birine baskı yapmak için yaparsak , güçlüde onun yanında mehel ederse bunları hiç gerek yok. Buradan da ancak bu kadar futbol çıkar."ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor