Güneş’in öğrencileri

Trabzonspor Tarihi boyunca üç gol kralı çıkarmıştı Burak ile bu sayı dörde çıkmış olacak. Dört gol kralının üçü Şenol Güneş’in öğrencisi. Trabzonspor’un tarihinde ilk gol kralı Necmi Perekli. Perekli den sonra uzun yıllar Trabzonspor gol karlığında ismi g

Güneş’in öğrencileri

Trabzonspor Tarihi boyunca üç gol kralı çıkarmıştı Burak ile bu sayı dörde çıkmış olacak. Dört gol kralının üçü Şenol Güneş’in öğrencisi.

 

Trabzonspor’un tarihinde ilk gol kralı Necmi Perekli.

 

Perekli den sonra uzun yıllar Trabzonspor gol karlığında ismi geçen bir futbolcusu olmadı. 

 

Da ki 1995/96 sezonunda Trabzonspor şampiyonluğu kıl payı kaçırdı döneme kadar.

 

Gürcü oyuncu Şota Arveladze  oynadığı 37 maçta rakip filelere 25 gol gönderme başarısı gösterdi. 

 

 

 

Trabzonspor’un üçüncü gol kralı ise Fatih Tekke.

 

2004-2005 Sezonunda 31 gole imza atan Tekke Bordo-Mavili forma altında krallık ünvanını taşıyan 3. futbolcu olarak tarihe geçti.

 

Son olarak 2011 – 2012 sezonun matematiksel olarak bir mucize olmaz ise ligin bitmesine iki hafta kala 31 gol sayısına ulaşan Burak Yılmaz. 

 

Böylelikle 4. gol kralının 3’ü Şenol Güneş’in öğrencisi.

 

Birde Trabzonspor’un unutulmaz isimlerinde olan  Hami Mandıralı gerçeğini unutmamak gerekli.

 

Mandıralı  Trabzonspor forması altında attığı toplam 218 golle bordo-mavili ekibin en çok gol atan oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor.  

 


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler