Güneş’in bilinmeyen öyküsü

 Türk Futbolunun en önemli isimlerinden birisi olan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in bilinmeyen bir öyküsünü bugün Trabzonspor taraftarına hatırlatmak istedik.49 yıl sonra 2002 dünya kupasına katılan Türk Futbol Milli takımının antrenörü o yıll

Güneş’in bilinmeyen öyküsü

 

Türk Futbolunun en önemli isimlerinden birisi olan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in bilinmeyen bir öyküsünü bugün Trabzonspor taraftarına hatırlatmak istedik.


49 yıl sonra 2002 dünya kupasına katılan Türk Futbol Milli takımının antrenörü o yıllarda Şenol Güneş’ti. 2002 dünya kupası Türk futbolu için çok önemli bir organizasyondu. Türk Milli takım o yıl dünya üçüncüsü olmuştu.

 

Dünyada derece yapan Milli Takıma üçüncülük madalyası 25 tane verilmesi gerekir iken 23 tane verilir. Türk Milli takım kadrosu 25 olduğu için iki eksik gelir. Dönemin Milli Takım Antrenörü Şenol Güneş o madalya boynundan çıkarır ve Milli Takım Malzemecisinin boynuna takar.

 

Yıllar sonra o olayı Şenol Güneş Şöyle Anlatır. Güneş, “ keşke orada herkese verilseydi. Orada herkes madalya almalıydı bir baktım biz madalya alırken o çocuk orada buruk kaldı. Bende çıkardım ona madalyayı verdim. Sonra düşündüm bana diyorlar ya sen o başarıda yoktun. Evet, şuan bunu ispatlayamam çünkü bana orada verilen madalyayı ben o dönemin Milli takım malzemecisine verdim.” Şeklinde konuştu.  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor