Güneş "Yanlış Tercihler Kullandım"

 Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş 1-1 berabere biten Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Güneş ilk yarıda iyi ikinci yarıda ise kötü  oynadıklarını belirterek” Takım disiplinin bozmadık, savunmada pozisyon vermedik. İlk yarıda daha iyi to

Güneş "Yanlış Tercihler Kullandım"

 Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş 1-1 berabere biten Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Güneş ilk yarıda iyi ikinci yarıda ise kötü  oynadıklarını belirterek” Takım disiplinin bozmadık, savunmada pozisyon vermedik. İlk yarıda daha iyi top kullanabilirdik. Yavaş oynadık. Özellikle ikinci yarı daha iyi olması gerekirken, golden sonra panik yaptık. İleri ile geri arasında bağlantılar koptu.

Sapara'nın hasta olması da etkiledi. Zokora milli maçtan geldi. Defansa yardımcı olması için yanına oyuncu aldık. Son dakikada bile pozisyon verdik. 1 puan bizim için pozisyon verdiğimiz maçta sevindirici. İlk yarıda gol yiyeceğimizi düşünmüyorduk. Malesef iki puan kaybetmek üzüntü verici ama son bölüme bakarsak 1 puan iyi" diye konuştu.

 "DEMEK Kİ YANLIŞ TERCİHLER YAPMIŞIM"

 

Fenerbahçe, Galatasaray'ın da kaybettiği haftada kendilerinin de kaybetmeleri hakkında sorulan bir soruya Güneş, "Bu bir maraton. Bu maraton içinde maç kazanmamız gerekiyor. Rakip güçlü de olsa; kazanabilirdik. Son bölümde giren oyuncularımızın oyuna katkısı olmadı. Ciddi hatalar yaptık. Demek ki yanlış tercihler yapmışım" dedi.

 

"1-0'DAN SONRA KOMPALAR BAŞLADI"

 

Güneş, oyunun, maçtan önce planladıkları gibi geliştiğini belirterek, ''Yediğimiz gole kadar, oyun tarzımızda sıkıntı yoktu. Sadece biraz yavaş oynadık ve geriye paslar yaptık. Özellikle ilk yarıda bunu daha faza yapabilseydik, rakip de tedirgin olduğu için daha fazla pozisyon bulup, golü atabilirdik. 1-0'dan sonra oyunun lehimize gitmesini beklerken, golden sonra oyun içinde kopmalar ve yorgunluklar başladı'' diye konuştu.

 Fernandes'in attığı golden sonra oyundan kopmaların yaşandığını ifade eden Şenol Güneş, Beşiktaş'ın kendi sahasında yaptığı baskıyla pozisyonlar bulduğunu aktardı.

 Güneş, son bölüm düşünüldüğünde rakiplerinin maçı kazanabilecek pozisyonları bulduğunu kaydederek, ''İlk bölümde biraz soğukkanlı olabilseydik, maçı lehimize çevirebilirdik. Özellikle son bölümdeki oyun beni üzdü'' dedi.

 "GİRENLERİN KATKISI OLMADI"

 İkinci yarıda oyuna aldığı oyuncuların katkı vermediği dile getiren deneyimli teknik adam, şöyle devam etti:''Sapara'nın hastalığı sebebiyle yorgun olacağını bekliyorduk ama orta sahaya soktuğum oyuncuların topu tutamaması, son 30 dakikalık bölümde, olumsuzluk olarak ortaya çıktı.

 "BEŞİKTAŞ DAHA FAZLA İSTEDİ

 Beşiktaş'ın beraberlik golünden sonra daha istekli oynadığına dikkati çeken Güneş, şunları söyledi:''Seyircinin Beşiktaş lehine olan psikolojik desteğini aleyhine çevirmek varken tam tersi oldu. Kazanma adına Beşiktaş golü bulduktan sonra, daha fazla istedi. Bununla da avantajlı pozisyonlar yakaladı ve skora çeviremedi.''

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor