Güneş ve Bulak karşı karşıya

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Giray Bulak, Trabzonspor'dan olaylı ayrılışı yüzüden kendisine 'kırgın' olan bordo mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş'le ilk kez yarın akşam oynanacak Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor maçında karşı karşıya gelecek.

Güneş ve Bulak karşı karşıya

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Giray Bulak, Trabzonspor'dan olaylı ayrılışı yüzüden kendisine 'kırgın' olan bordo mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş'le ilk kez yarın akşam oynanacak Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor maçında karşı karşıya gelecek.

GENEL MENAJER OLDU

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, sezon başında hayata koyduğu yeniden yapılanma programı çerçevesinde genel menajerliğe Giray Bulak'ın getirilmesini sağladı. Giray Bulak, futbolcu izleme organizasyonunu yaptı, işin teknik yönlerini Güneş'le mali tabloyu da yönetimle görüşerek transferleri gerçekleştirdi.

Ara transfer dönemi yaklaşırken Giray Bulak'ın aniden Nurullah Sağlam'dan boşalan Mersin İdmanyurdu teknik direktörlüğünü kabul etmesi Şenol Güneş ve başta Asbaşkan Nevzat Şakar olmak üzere yönetimi, adeta şok etti.

GÜNEŞ KIRGINLIĞINI DIŞA VURDU

Şenol Güneş, daha sonra yaptığı açıklamada Giray Bulak'a olan kırgınlığını dışa vurarak şöyle dedi:

"Bu yapılanma sonucu iki transfer yapmıştık. Daha yeni bir oluşumdu. Bakılan oyuncular vardı. Biri gelsin, biri gitsin, dersek olmaz. Bu belki ömür boyu sürmesi gereken bir sistem. 5 yıl orada oturabilecek biri olmalı. Devamlılık olmalı. Hukuku bilen, futbolu bilen, yöneticilik anlayışını, yöneticiliği bilen, teknik anlamda bilgisi olan insanlarla iyi ilişki içinde olan modern olan bir insan bulmak istedik. Giray hoca da bu görevi kabul etmişti ama bu aşamada böyle olduğu için çok fazla konuşmayı da doğru bulmuyorum. Giray hocanın bir şeyleri açıklaması gerekiyor. Neden ayrıldığını o açıklamalı. Bana sorduğunda ben ona bir şey söylemedim. Onun kararı. Bu işlerin nasıl olacağını olması gerektiği şekliyle izah edemesek yanlışları yaşarız."

"ŞEMAYI YETERSİZ BULDUM"

Giray Bulak ise uzun süre sessizliğini koruduktan sonra takımıyla bulunduğu Antalya kampında yaptığı açıklamada bordo mavili kulüpten ayrılması sebebini, "Şemayı yetersiz buldum" sözleriyle açıkladı. Bulak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzonspor'dan ayrılma sebebim, ileriye dönük şemayı yetersiz görmemdi. Trabzon'a gittiğimde de, ayrıldığımda da tepki gösterdiler. Bunlar olağan şeyler. Ben Şenol hoca ve Asbaşkan Nevzat Şakar ile görüşüp ayrıldım. Tabii ki iki taraf açısından bir burukluk oldu. Ani bir gelişmeydi, belki onlar hazır değildi. Mersin'den önce de teklifler aldım ama beklentilerim o dönemde başkaydı. Sonrasında yaşanan gelişmeler, ister istemez benim de artık Trabzon'da kalmamın bir anlamı olmadığını düşündürdü."

HEP GÜNEŞ'İN YERİNE DÜŞÜNÜLDÜ

Bulak'ın göreve gelmesiyle Trabzonspor camiası adeta fokurdamaya başladı. Kulislerde yönetimin kötü sonuçlar alınması halinde Şenol Güneş'in istifasını isteyerek Giray Bulak'ı göreve getireceği dillendirildi. Güneş, bu dedikodulara, "Giray hocanın gelişini ben istedim. Yönetim de kabul etti" diyerek son noktayı koydu ancak söylentilerin ardı arkası kesilmedi.

İki taraf için de yıpratıcı olan bu süreç sonunda Giray Bulak'ın Mersin'e gitmesi Güneş'in "kulübün geleceği için büyük bir adım" olarak gördüğü sistemin de henüz emekleme aşamasında tökezlemesine neden oldu.

"HOŞGELDİN" DİYECEK Mİ?

Yarınki karşılaşma öncesi merak edilen en önemli soru Giray Bulak'ın kendisine "kırgın" olan Şenol Güneş'le maç öncesi bir araya gelip gelmeyeceği. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Bulak'ın, takımların sahaya çıkışı sırasında ev sahibi ekip teknik direktörü sıfatıyla Şenol Güneş'in yanına gitmesi ve ikilinin foto muhabirlerine poz vermesi bekleniyor.

KADRO BOZULMAYACAK

Mersin İdmunyurdu karşısında Şenol Güneş'in, Antalyaspor karşısındaki kadroyu cezalı Adrian dışında bozması beklenmiyor. Adrian'ın yerine Colman'ın forma giymesi beklenen Trabzonspor'da forvette yine Janko-Halil ikilisi görev yapacak.

12. KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Trabzonspor ile Mersin İY yarınki maçla 12'inci kez karşılaşmış olacak. İki takım arasında bugüne dek yapılan 11 maçta, Trabzonspor'un galibiyetlerde 4-2 üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo mavililer söz konusu maçlarda 13 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 6 gol gördü. Bu sezon iki takım arasında Trabzon'da oynanan maç ise 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor